Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nauja programėlė „Antanukas.lt“ buria lietuviško turinio elektroninių knygų mylėtojus

Pakeliui į darbą autobuse, ilgesnėje kelionėje per atostogas, savaitgalį sodyboje ar laisvą valandėlę tarp darbų norėtųsi išsitraukti savo mėgstamą knygą ir perskaityti bent kelis puslapius, tačiau dažniausiai rankose jos neturime – kasdien tampytis tikrai nėra patogu. Mėgstantiems skaityti daug patogiau naudotis skaitmenine biblioteka, kur gali rasti per tūkstantį naujausių ir populiariausių knygų – tereikia atsidaryti naują programėlę „Antanukas.lt‘ mobiliajame telefone ar planšetėje.
Nauja programėlė „Antanukas.lt“
Nauja programėlė „Antanukas.lt“ / antanukas.lt nuotr.

Antrus veiklos metus skaičiuojantis startuolis neseniai pristatė mobiliąją programėlę „Antanukas.lt“, skirta elektroninių knygų skaitytojams. „Stengiamės, kad skaitytojams būtų kuo patogiau naudotis didele suskaitmenintų knygų biblioteka“, – sako Mindaugas Bagdonas, UAB „Antanuko debesys“ direktorius.

Bet kuriame mobiliame įrenginyje programėlės valdymas labai paprastas – vienu mygtuko paspaudimu atsidarysite knygą ir pasirinksite norimą skyrių. Perskaitytas ir užverstas puslapis automatiškai išsaugojamas ir atidaromas bet kuriame kitame įrenginyje. Aplikacija leidžia patogiai skaityti – pasirinkti teksto dydį, koreguoti puslapio spalvą, tarpus tarp eilučių ar puslapių išdėstymą.

Didėja paklausa skaitmeninėms knygoms

Pasak M.Bagdono, idėja sukurti suskaitmenintų knygų biblioteką gimė iš pavyzdžių užsienyje: „Vis labiau įsitvirtina prenumeratos principas – tai rodo tokios populiarios ir sėkmingai veikiančios platformos kaip „Netflix“, „Spotify“. Pasigendame tokio paties principo ir knygų pasaulyje.“

Mindaugas Bagdonas, UAB „Antanuko debesys“ direktorius
Mindaugas Bagdonas, UAB „Antanuko debesys“ direktorius

Žinoma, šios idėjos įgyvendintojams reikėjo įveikti sudėtingus techninius sprendimus, kad toks produktas būtų patrauklus skaitytojams. „Iš to, kaip auga mūsų prenumeratorių skaičius, matome, kad didėja paklausa skaitmeninėms knygoms“, – teigia direktorius. Tokia skaitymo forma daug paprastesnė ir patogesnė nei knygyne pirkti knygą – platformoje užsisakai prenumeratą ir skaitai ką nori – viena knyga nepatiko, atsiverti kitą.

Į savo veiklą startuolis žiūri kūrybiškai, neapsiriboja siauru požiūriu, nuolat stengiasi tobulėti, pateikti naujų idėjų. „Plečiame ir knygų asortimentą – skaitytojams siūlome ne tik populiariąją literatūrą, bet ir mokslinę, klasiką, kuo įvairesnių žanrų“, – sako direktorius.

Prenumeratorių ratas plečiasi

„Bandome sudominti tuos, kurie nėra užkietėję elektroninių knygų skaitytojai, norime, kad platforma ir programėle būtų naudotis kuo patogiau, išliktų prieinama kaina už prenumeratą ir būtų kuo didesnis knygų asortimentas“, – teigia M.Bagdonas.

Nors dalis skaitytojų mėgsta tradicinio formato popierines knygas, tačiau iš „Antanukas.lt“ prenumeratorių augimo matyti, kad populiarėja ir elektroninės knygos. Pasak M.Bagdono, elektroninės knygos ypač populiarios tarp žmonių, kurie mėgsta skaityti daug ir skirtingose vietose, juk labai patogu, kai nereikia nešiotis knygos, tik išsitraukti telefoną ar planšetę važiuodamas viešuoju transportu ar laukdamas prie gydytojo kabineto poliklinikoje. „Dar didesnį potencialą turi audioknygos, leidyklos ruošiasi ar jau pradėjo įgarsinti savo leidžiamas knygas ir jas platinti. Ir mes norime kuo greičiau įšokti į šį traukinį, todėl kitų metų pradžioje planuojame pasiūlyti ir audio knygų prenumeratą“, – sako Mindaugas.

Aktyviausi jauni skaitytojai

„Antanukas.lt“ aktyviausios auditorijos amžius nuo 25 iki 45 metų. Pasak direktoriaus, tokį amžiaus tarpsnį lemia kelios priežastys – tai jauni, dirbantys žmonės, galintys skirti lėšų elektroninių knygų prenumeratai. Kita vertus, šio amžiaus žmonės imliausi naujoms technologijoms, daugiausia jomis naudojasi. „Gal tai susiję ir su tuo, kad jauni žmonės apskritai daugiau skaito, lengviau priima ir įvairias naujoves, tokias kaip ši knygų platforma“, – svarsto Mindaugas.

„Antanukas.lt“ norėtų pritraukti ir mokyklinio amžiaus vaikus, paauglius, tačiau kol kas žengia dar tik pirmuosius žingsnius. „Tikimės jaunąją auditoriją sudominti labiau, kai išleisime daugiau klasikos, lietuvių autorių knygų, įtrauktų į mokyklinę programą“, – teigia M.Bagdonas.

antanukas.lt nuotr./Nauja programėlė „Antanukas.lt“
antanukas.lt nuotr./Nauja programėlė „Antanukas.lt“

Skaitomiausi detektyvai ir meilės romanai

Elektroninių knygų asortimente populiariausios dvi pagrindinės kategorijos: skaitytojai labiausiai mėgsta skaityti detektyvus, trilerius ir meilės romanus. Kiti žanrai pasiskirsto tolygiai: biografinės, psichologinės, saviugdos knygos.

„Skaitytojams siūlome pasaulinius bestselerius, stengiamės laiku gauti visas naujienas. Turime didelį asortimentą iš didelių leidyklos, kurios aktyviai skaitmenina knygas ir pildo mūsų biblioteką“, – sako M.Bagdonas.

Skaitytojus pritraukia ir didėjantis knygų asortimentas. Šiuo metu bibliotekoje yra daugiau kaip 1500 knygų, o iki metų galo šis skaičius pasieks 2000, nes aktyviai suskaitmeninama klasika.

Iki švenčių skelbiama prenumeratos akcija

Iki Naujųjų Metų „Antanukas.lt“ prenumerata mėnesiui kainuoja 4,79 eur, po Naujųjų – 5,99 eur. Tiems, kurie mėgsta skaityti, ekonomiškiau užsisakyti 3, 6 ar net 24 mėnesių prenumeratą – kas mėnesį mokėsite mažiau nei vieno mėnesio prenumeratoriai.

Dar viena akcija – visiems naujiems prenumeratoriams iki šv. Kūčių, kurie užsisako prenumeratą ne trumpiau nei pusei metų, dovanojama popierinė knyga – leidžiama pasirinkti vieną iš trijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas