Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paskelbta 2025 metų Vilniaus knygų mugės tema: „viena gražiausių per visą Mugės gyvavimo laikotarpį“

Knygų aikštė „Sostinės dienose“ šiemet vyko jau penktąjį kartą. Joje naujausių knygų pristatymais ne tik prasidėjo leidybinis rudens sezonas, bet ir buvo paskelbta 25-osios Vilniaus knygų mugės tema, data ir būsimos naujovės, rašoma pranešime spaudai.
Knygų mugė
Knygų mugė / Organizatorių nuotr.

Lolita Varanavičienė, leidyklos „Tyto alba“ vadovė ir viena iš pirmųjų Vilniaus knygų mugės organizatorių, prisiminė mugės augimą, jos pirmuosius metus ir džiaugėsi, kad renginys pritraukia naujų lankytojų, nuolat atsinaujina, kartu išlikdamas ištikimas įprastoms ir lankytojų pamėgtoms renginių formoms – susitikimams su autoriais, diskusijų klubui, trumpųjų pokalbių programai „Šortai“.

Iš renginio, kurio pirminis tikslas buvo parduoti knygas, Vilniaus knygų mugė tapo didžiuliu kultūros renginiu, festivaliu, kuriame vyksta virš 500 kultūrinių renginių, skirtų įvairių pomėgių turintiems lankytojams. Ji taip pat pristatė organizacinius pokyčius – 25-ąją Vilniaus knygų mugę organizuos Lietuvos leidėjų asociacija, AGATA ir Lietuvos parodų ir kongresų centras LITEXPO.

„Muzikos salė tapo neatskiriama Vilniaus knygų mugės dalimi, o būsimoji tema aktuali ir rašytojams, ir muzikos kūrėjams: į mugę kviečiame šūkiu „Kukutis eina į mugę“, – sakė Lolita Varanavičienė.

„Kukutis – tai literatūrinis personažas ir kartu autoriaus antrininkas, apie kurį mums Marcelijus Martinaitis papasakojo „Kukučio baladėse“. Kukutis tuo pačiu metu yra labai mielas ir kažkuo (nepaisant jo keistumo) artimas. Galbūt Kukutis laisvoje Lietuvoje gimusiems ir užaugusiems nėra toks svarbus kaip man. Galbūt kai kam jis visai nepažįstamas. Tačiau tai tikrai nėra problema. Su Kukučiu verta susipažinti, išgirsti jo porinamas istorijas ir susitikti su juo Knygų mugėje“, – sakė Aurimas Švedas, kultūros istorikas ir vienas iš Mugės organizacinio komiteto narių.

Gytis Vaškelis, Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto leidybos centro vadovas, teigė, kad jam ši tema – viena gražiausių per visą Mugės gyvavimo laikotarpį.

Tikimės, kad pažintis su Kukučiu praturtins visus, atvykusius į Vilniaus knygų mugę 2025 metais. Tegul šis personažas, kuris užduoda klausimus ir nebijo pasielgti neprognozuojamai, kuris turi drąsos suabejoti amžinomis tiesomis ir gali nedvejodamas pasakyti, ką iš tikrųjų galvoja, tampa įkvėpimu visiems, laukiantiems 25-osios Vilniaus knygų mugės.

25-oji Vilniaus knygų mugė „Kukutis eina į mugę“ vyks 2025 metų vasario 27 – kovo 2 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas