Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per sekundę – po devynis egzempliorius: taip perkama M.Obamos autobiografinė knyga

Buvusio JAV prezidento Baracko Obamos žmona Michelle Obama praėjusią savaitę pristatė savo autobiografinę knygą „Becoming“, kuri jau spėjo tapti greičiausiai perkama knyga, šiais metais pasirodžiusi Amerikoje. Didžiojoje Britanijoje ji taip pat sparčiai kopia į perkamiausių knygų viršūnę, rašo „The Guardian“.
Michelle Obama
Michelle Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Praėjusį antradienį išleista autobiografinė knyga palankiai sutikta ir skaitytojų, ir kritikų. „The New York Times“ šią M.Obamos knygą pavadino „nugludintu memuarų perlu“, „The Guardian“ gyrė už sąžiningą stilių. Teigiamų atsiliepimų netrūksta ir didžiausioje internetinėje parduotuvėje „Amazon“.

JAV ir Kanadoje knyga išleista 1,8 mln. egzempliorių tiražu, tačiau leidykla „Penguin Random House“ jau paskelbė, kad skaitytojus pasieks dar 800 tūkst. knygos egzempliorių kietais viršeliais.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michelle Obamos knyga „Becoming“
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Michelle Obamos knyga „Becoming“

Leidykla taip pat pranešė, kad vien per pirmas 24 prekybos valandas šios M.Obamos autobiografinės knygos nupirkta daugiau nei 725 tūkst. egzempliorių. Knyga „Becoming“ iš karto tapo greičiausiai perkama šių metų knyga. Kaip rašo „The Guardian“, kiekvieną sekundę jos nuperkama po devynis egzempliorius.

O Didžiojoje Britanijoje per penkias prekybos dienas M.Obamos knygos nupirkta daugiau nei 64 tūkst. egzempliorių.

Beje, knyga „Becoming“ iš karto buvo išleista net 24-is kalbomis.

Savo prisiminimuose, gilių apmąstymų ir įdomių pasakojimų kūrinyje, M.Obama kviečia skaitytojus į savo pasaulį, aprašydama ją suformavusias patirtis – nuo vaikystės Čikagos pietinėje dalyje bei motinystės ir darbo pusiausvyros reikalaujančio vadovavimo laikotarpio iki laiko praleisto Baltuosiuose rūmuose. Atvirai ir sąmojingai ji aprašo tiek viešas, tiek asmenines pergales ir nusivylimus, pasakodama visą savo istoriją taip, kaip ji ją išgyveno – savais žodžiais ir pagal savo pačios taisykles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas