Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 24

Plaštakų mūšyje netekęs Ukrainos karo veteranas O.Tereščenka: parodėme, kad rusų bijoti nereikia

Oleksandras Tereščenka prie Ukrainos kariuomenės prisijungė 2014 metais, tarnavo oro desantininkų šturmo būryje – gynė Donecko oro uostą nuo rusų. Per nelaimingą atsitikimą, kai jam metant granatą ši sprogo, jis neteko abiejų plaštakų. Dabar karo veteranas Lietuvoje renka paramą savo tautiečiams ir sako, kad pastarieji jo dešimt gyvenimo metų buvo kupini gerų patirčių. Jis tapo tikru įkvėpimu ir pavyzdžiu, kad vienas lemtingas įvykis neužbaigia gyvenimo – tik priverčia viską iš naujo permąstyti.

Vilniaus knygų mugėje O.Tereščenka pristatė knygą „Gyvenimas po 16:30. Po septynerių metų“, kurią išleido Martyno Mažvydo bibliotekos Mokslo ir enciklopedijų leidybos centras.

Laikas 16.30 šios knygos pavadinime mini lemtingą momentą, kai įvyko nelaimė, pakeitusi jo asmeninį gyvenimą.

„Tai knyga apie tvirtą, drąsią, karo nesugniuždytą asmenybę, kupiną stiprybės ir ryžto gyventi prasmingai bet kokiomis aplinkybėmis, visomis išgalėmis prisidėti prie būsimos Ukrainos pergalės. Joje skaitytojas neras patoso, žygdarbių didybės, moralizavimo. Knyga tokia tikra, koks gali būti tik pats gyvenimas“, – rašoma šios knygos anotacijoje.

Susitikime su skaitytojais Ukrainos karo veteranas atvirai papasakojo, kas skatina jį nesustoti, pasidalijo mintimis apie karą Ukrainoje ir pasidžiaugė, kad ukrainiečiai pasauliui parodė, kad rusai nėra nenugalimi.

Jo pasakojimas sulaukė gausių aplodismentų.

Ir juokas, ir skausmas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas