Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skaitymo skatinimo akcija „Lietuva skaito!“: numalšink skaitymo alkį!

Gegužės 7-ąją akcija „Lietuva skaito!“ kviečia numalšinti skaitymo alkį ir kartu keliauti skaitančiais traukiniais! Į juos, kursuojančius maršrutais Klaipėda – Vilnius (išvyksta 10:25) ir Vilnius – Kaunas (14:45), savo gimtinėse (ar netoli jų) įlips ir kūryba dalinsis šie lietuvių rašytojai: Lina Buividavičiūtė, Nerijus Cibulskas, Ramūnas Čičelis, Marijus Gailius, Dovydas Grajauskas, Andrius Jakučiūnas, Giedrė Kazlauskaitė, Rimantas Kmita, Laima Kreivytė, Gvidas Latakas, Gytis Norvilas, Jurga Tumasonytė ir Aivaras Veiknys.
Skaitymas
Skaitymas / Vida Press nuotr.

Pasak „Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pavaduotojo, Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus Lino Baužio, skaitančiais traukiniais keliausiančių keleivių laukia neužmirštama kelionė. „Vertiname tai, kad kelionės traukiniu metu mūsų keleiviai savo laiką gali skirti sau – muzikai, knygai, poilsiui. Daugeliui kelionė traukiniu ir knyga jau ir dabar atrodo neatsiejami, tačiau gegužės 7-ąją specialiais reisais vykstančių keleivių laukia visai kitokia skaitymo patirtis, o kiekvienoje stotelėje – naujas atradimas“, – pasakoja L.Baužys.

VIDEO: Skaitymo skatinimo akcija „Lietuva skaito!“: numalšink skaitymo alkį!

Be šio ir gausybės kitų renginių, organizatoriai kviečia 19 val. ateiti į bare „Peronas“ (Geležinkelio g. 6, Vilnius) vyksiančią netradicinę vakarienę bei su kitais vakarieniaujančiais pasivaišinti akcijos dalyvių kūriniais: skanauti tekstus ir lavinti skonį kūrybinėse skaitymo dirbtuvėse. Specialius patiekalus šiai vakarienei siūlys žinomi Lietuvos visuomenės veikėjai, o sunkesnį maistą suvirškinti padės alternatyvaus roko grupės „Arklio galia“ koncertas.

Ketvirtus metus Lietuvos leidėjų asociacijos (LLA) ir Lietuvos spaustuvininkų asociacijos (LISPA) inicijuojamas renginys ragina skleisti skaitymo virusą, laužyti su skaitymu susijusius stereotipus!

Daugiau informacijos galima rasti paspaudus čia. Pasiūlyti savo patiekalą (iniciatyvą, renginį) galima parašant laišką šiuo elektroniniu paštu: grazvile@lla.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?