Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
06 30

Skandalinga santuoka ir meilės trikampis: V.Mykolaitis-Putinas ir jo moterys

Vieną vakarą Šatrijos draugijos, kurios globėju buvo literatūros ikona Vincas Mykolaitis-Putinas, susitikimo metu prapliupo lietus. Šalia rašytojo stoviniavo beveik 10 metų jaunesnė jo studentė Emilija Kvedaraitė, jis pasiūlė jai... skėtį. Pasak Vinco Mykolaičio-Putino memorialinio buto vadovės Miglės Baltrukevičienės, tai buvo lemtingas momentas, kada tarp judviejų įsižiebė simpatija.
Vincas Mykolaitis-Putinas su žmona Emilija Kvedaraite1935 m. vestuvių dieną. Priekinėje pusėje fotografo ženklas „Fot-Studija K. Baulas
Vincas Mykolaitis-Putinas su žmona Emilija Kvedaraite 1935 m. vestuvių dieną. Priekinėje pusėje fotografo ženklas „Fot-Studija K. Baulas / Maironio literatūros muziejaus / LIMIS nuotr.

Šioje publikacijoje kartu su muziejaus vadove kalbamės apie V.Mykolaičio-Putino moteris, skandalingą santuoką ir vėlesniame amžiuje įsižiebusį meilės trikampį.

Santuoka – lūžis palikti kunigystę?

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad V.Mykolaitis-Putinas kunigystę meta dėl meilės, tačiau muziejaus vadovė atskleidė – rašytojas niekada nenorėjo būti dvasininku. Jis niekada nebuvo vikaru ar klebonu, neturėjo parapijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius