Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Talibano kovotojo į galvą pašauta paauglė Malala Yousafzai išleis knygą apie išpuolį ir kovą už vaikų teises į švietimą Pakistane

Paauglė iš Pakistano Malala Yousafzai, į kurią šovė Talibano kovotojas, išleis knygą apie išpuolį prieš ją ir ilgą kovą skatinant vaikų švietimą.
Malala Yousafzai
Malala Yousafzai / „Caters News Agency“/„Scanpix“ nuotr.

NAUJIENAS APIE KNYGAS, KONKURSUS IR NAUJAUSIŲ KNYGŲ RECENZIJAS RASITE IR TINKLE „FACEBOOK“. SPAUSKITE ČIA!

Huffingtonpost.com rašo, kad knyga bus pavadinta „I am Malala“ („Aš esu Malala“) ir Didžiosios Britanijos knygynų lentynose pasirodys šių metų rudenį. JAV ir kitose šalyse šią knygą išleis „Little, Brown and Co“ leidykla.

„Malala yra įkvėpimo šaltinis milijonams žmonių visame pasaulyje. Jos istorija privers susmąstyti, atvers širdis ir leis daugiau vaikų įgyti išsilavinimą vargingose šalyse“, – sako leidyklos „Little, Brown and Co“ viceprezidentas Michaelas Pietschas. 

„Caters News Agency“/„Scanpix“ nuotr./Malala Yousafzai
„Caters News Agency“/„Scanpix“ nuotr./Malala Yousafzai

Ginkluotas Talibano kovotojas į Malala Yousafzai šovė 2012 metų spalio 9 dieną, kuomet ši grįžo iš mokyklos namo. Kaip sakė karinė Talibano grupuotės atstovai, jie taip pasielgė, nes Malala Yousafzai skatino vakarietišką mąstymą, o savo tinklaraštyje išreiškė kritišką požiūrį į ekstremistus kovotojus, kurie naudodami baimę verčia mergaites likti namuose.

Šis ginkluotas išpuolis Pakistane ir daugelyje kitų šalių sukėlė didelį nepasitenkinimą ir pritraukė viso pasaulio dėmesį.

Po išpuolio Malala Yousafzai buvo išgabenta gydytis į Didžiają Britaniją, kur kelis mėnesius praleido Birmingamo Karalienės Elžbietos ligoninėje.

Paauglė sako, kad jos istorija bus dalis kampanijos, kovosiančios už teisę vaikams eiti į mokyklą. „Aš tikiuosi, kad knyga pasieks žmones visame pasaulyje ir jie supras, kaip kai kuriems vaikams sunku siekti išsilavinimo. Aš noriu papasakoti savo istoriją, tačiau kartu tai 61 mln. vaikų, kurie negali įgyti išsilavinimo, istorija“, – sako Malala Yousafzai.

Paauglė buvo nominuota 2013 metų Nobelio taikos premijai ir tapo pasipriešinimo Talibanui simboliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai