Prenumerata nuo 0,50 Eur/mėn! Paskutinės akcijos savaitės.
Išbandyti

TOP 10 lietuvių ir užsienio autorių meilės romanų

Meilės romanų skaitymas vasarą – tarsi saldžiausių uogų valgymas, mėgaujantis puikiu oru. Įtraukiančios meilės istorijos turi galių sustabdyti laiką, nuskraidinti į viliojančius kraštus ar nepažintus istorinius laikotarpius, panardinti į sukčiausias intrigas ar palepinti jautriomis nuoširdžios meilės akimirkomis.
TOP 10 lietuvių ir užsienio autorių meilės romanų
TOP 10 lietuvių ir užsienio autorių meilės romanų
Temos: 2 Knygos Literatūra

Atpalaiduojančiai vasarai prie knygos – interneto knygynas patogupirkti.lt pristato 10 skaitomiausių lietuvių ir užsienio autorių meilės romanų.

Tyla Audroje „Atleisk man“

Sparčiai iškilusi, vieną po kito meilės romanus rašanti autorė, besislepianti po pseudonimu Tyla Audroje, tiki, jog meilės reikia visiems ir ji tikrai nėra vien tik tuščia žodinė deklaracija. Savo naujausiame kūrinyje „Atleisk man“ rašytoja atskleidžia daugybę skirtingų meilės veidų, pasakodama penkias gyvenimo mėtytų ir vėtytų žmonių istorijas.

Nuoroda
Atleisk man ,
Tyla Audroje
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Frenkas De Gralis – jo meilę nusinešė patvinusi upė, tačiau žvelgdamas į mažosios Ami akis jis supranta, jog bent šį vaiką gali pamėginti išgelbėti. Kreigas Vermontas – jam tenka susidurti su žiauriais kaltinimais dėl moters kankinimo, piktavališku moters kerštu ir mylimos sužadėtinės praradimu. Bretas Vermontas – jo istorija apie meilę merginai iš reklaminio plakato ir netikėtas gyvas susitikimas su savo svajone. Džeikobas Darelas – žymus advokatas, kurio suplanuoto gyvenimo tėkmę sutrikdo naujoji jo padėjėja. Ir Džoselina – nuo pirmųjų gyvenimo dienų ją mokė bėgti, slėptis ir tylėti. Kai ją išdavė mylimas žmogus, ji paliko jį su savimi išsinešdama paslaptį.

Kas sieja šiuos veikėjus ir kas juos išskirs? Ar įmanoma ištaisyti praeities klaidas ir leisti sau mylėti? Rašytoja Tyla Audroje suteikia saldžią progą skaitytojams pasimėgauti visais meilės atspalviais.

Katelyn Doyle „Tik kvaila meilės istorija“

Norintiems lengvo ir neįpareigojančio meilės romano, patiks seksuali, kupina juoko ir nuoširdumo Katelyn Doyle knyga „Tik kvaila meilės istorija“.

Nuoroda
Tik kvaila meilės istorija,
Katelyn Doyle
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Tai romanas apie Molę Marks – meilę neigiančią romantinių komedijų scenarijų Holivudui rašytoją ir Setą Rubenšteiną – meile tikintį, vieną geriausių skyrybų advokatų Čikagoje. Vidurinėje mokykloje jie draugavo, tačiau Molė sudaužė Seto širdį ir jis šokinėja nuo vienų nevykusių santykių prie kitų. Likimas juos vėl suveda po penkiolikos metų per klasės susitikimą. Tai šmaikšti istorija visiems, kurie tiki, jog giminingos sielos egzistuoja – net jei niekuomet to ir nepripažįsta.

Agnė Bausienė „Dėstytojas Džo“

Lietuvių rašytoja Agnė Bausienė – viena skaitomiausių meilės istorijų autorių Lietuvoje. Jos romanus vienija tai, kad juose stiprūs jausmai ir drąsi erotika yra pagardinami atsikvėpti neleidžiančiu veiksmu ir netikėtais siužeto posūkiais. Knyga intriguojančiu pavadinimu „Dėstytojas Džo“ kviečia į pasimatymą su talentinga lietuvių rašytoja, o su jos kūryba jau susipažinusiems gerbėjams – nugrimzti į dar vieną saldų romaną.

Nuoroda
Dėstytojas Džo,
Agnė Bausienė
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Melisa užsispyrusi tęsti dailės studijas magistrantūroje, nors draugė ją ir atkalbinėja. Melisos trisdešimtmetį merginos nutaria atšvęsti naujai atsidariusiame bare, kur ją užkalbina žavingas vyriškis. Įsiplieskusi simpatijos kibirkštis netrukus ima peraugti į meilę, tačiau prasidėjus mokslo metams jie susitinka universitete ir Melisa pamato, kad žavusis Džo... yra jos dėstytojas. Jaunuoliai bando užgniaužti besiskleidžiančius jausmus, tačiau aistra per stipri, kad ją būtų galima ignoruoti – jie pasineria į svaiginantį romaną, kurį, be viso kito, kursto ir pikantiškas slaptumo prieskonis. Ar keblią situaciją pavyks išspręsti be aukų? Liepsnojantys uždrausti jausmai, sunkūs pasirinkimai, kova su savimi ir su gyvenimus žlugdančiu pavydu – švelni ir intriguojanti meilės istorija „Dėstytojas Džo“ pažadins romantinius jausmus ir suteiks šiltiems vasaros vakarams dar daugiau spalvų.

Edith Wharton „Vasara“

Čeritė Rojal – naivi, prastos kilmės mergina, gyvenanti kukliame Naujosios Anglijos miestelyje. Gimusią atstumtųjų bendruomenėje, mergaitę vaikystėje išgelbsti ir jos globėju tampa advokatas Rojalas. Vieną dieną jos nuobodų darbą vietinėje bibliotekoje sujaukia į miestelį paviešėti atvykęs jaunas ambicingas architektas Liucijus Harnis. Daili jo išvaizda ir rafinuotumas sužadina aistringą merginos prigimtį. Jųdviejų ryšiui stiprėjant, įsiplieskia Čeritės konfliktas su globėju, ją slegia jos kilmės paslaptis, o į paviršių ima kilti tamsios povandeninės santykių srovės.

Nuoroda
Vasara,
Edith Wharton
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Amerikiečių autorė Edith Wharton – pirmoji rašytoja, laimėjusi prestižinę Pulitzerio premiją. Naujajame knygos „Vasara“ leidime skaitytojai yra sugrąžinami į laikus, kai patirti tikrąją meilę buvo privilegija, leidžiama tik išrinktiesiems.

Ignė Ale „Migruojantys paukščiai“

Ar norėtumėte pasinerti į tokią jaukią ir patikimą meilę, jog pradedi patikėti, kad mylimas žmogus galėtų tapti namais? Jautrus ir ramus lietuvių autorės Ignės Ale romanas „Migruojantys paukščiai“ nukelia skaitytojus į Kuršių neriją – smėlio, pušų ir vandenų kraštą.

Nuoroda
Migruojantys paukščiai,
Ignė Ale
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Gerdos darbas – keliauti po pasaulį ir rašyti. Ji prie nieko neprisiriša, niekur neįleidžia šaknų, o apie Lietuvą pagalvoja tik tada, kai telefonu kalbasi su broliu Kajumi. Tačiau iš močiutės paveldėtas namas ir nauja darbo užduotis po kelerių klajonių metų priverčia grįžti į gimtinę, į vietą, kurioje patyrė šviesiausias ir lengviausias akimirkas. Bėgant vienišoms dienoms Liepynės kaime esančioje viloje, Gerda yra priversta iš naujo įvertinti praeities ir dabarties santykius ir apsispręsti dėl ateities. Kai vienatvė rodosi nebepakeliama, Gerdos gyvenime atsiranda žmogus, kuris tampa jos kelrodžiu ne tik gamtos, bet ir jausmų pasaulyje. Tai melancholiškas pasakojimas apie vienišumą, prigimties šauksmą ir meilę, gimstančią iš gilaus ir nuoširdaus ryšio.

Molly Fader „Merginos nori daugiau“

Istorija apie dvi drauges ir paslaptį, kurią merginos nešiojosi visą savo gyvenimą – Molly Fader knygoje „Merginos nori daugiau“. „Amazon“ redaktorės teigimu, šis romanas turėtų patikti visiems Taylor Jenkins Reid knygos „Septyni Evelinos Hugo vyrai“ gerbėjams.

Nuoroda
Merginos nori daugiau,
Molly Fader
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Romanas nukelia į 1967 m. Ajovos valstiją. Slaugos mokykloje susitikusios kambariokės Betė Kei ir Kitė neturi daug bendro. Betė Kei prieš šeimos valią pasiryžta siekti savo svajonės toli nuo mažo miestelio, o kosmpolitiškoji Kitė siekia įsitvirtinti audringame pasaulyje, pasikliaunant savo grožiu ir sumanumu. Netrukus tarp jų užsimezga tvirta draugystė, o skaitytojai yra lydimi per merginų, vėliau jau ir moterų gyvenimus – kaip jos išgyvena meilę, santuoką, nesėkmes ir netektis, jų keliai veda nuo Vietnamo džiunglių iki spindinčio Holivudo aukštumų. Kol vieną snieguotą naktį jiedvi turi priimti gyvenimą visiems laikams pakeisiantį sprendimą...

Indrė Vakarė „Pabėgusi nuotaka“

Indrės Vakarės vardas – anaiptol ne naujiena lietuviškų meilės romanų padangėje, o jos romanas „Pabėgusi nuotaka“ – puikus pasirinkimas, Lietuvoje įsisiautėjant vestuvių sezonui.

Nuoroda
Pabėgusi nuotaka,
Indrė Vakarė
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Tai turėjo būti amžiaus įvykis Lietuvoje – vestuvės, kurias ketino stebėti visa šalis. Tačiau lemiamą akimirką nuotaka dingo kaip į vandenį, palikdama svajonių jaunikį ir gausų svečių būrį be žado… Skaitytojai supažindinami su grafu Aleksandru Rojumi – jo banko sąskaitoje – milijonai, garaže – įspūdinga automobilių kolekcija, o lovoje – vis kita gražuolė. Jo kelyje pasipainiojusi Doloresa – patraukli moteris, tačiau visiškai ne jo skonio. Kukli kepyklėlės savininkė, darbšti vyriausioji iš keturių seserų ir svarbiausia – uždrausta, nes netrukus sumainys žiedus su Aleksandro pusbroliu Roku – verslo partneriu ir garsiausiu Lietuvoje nuomonės formuotoju. Joks vyras yra labiau netinkamas nei Aleksandras, tačiau jausmai netikėtai įsižiebia Doloresos širdyje.

Adrenalino kupina istorija, Lietuvoje vykstantis siužetas ir pavojingas meilės trikampis – vos susipažinus su charizmatiškais veikėjais skaitytojai bus priversti su jais atsisveikinti, mat romanas bus surytas akimirksniu.

Kate Chopin „Pabudimas“

Pirmą kartą rašytojos Kate Chopin romanas „Pabudimas“ buvo išleistas 1899 m. ir šokiravo amžininkus atviru požiūriu į moters santuokinę neištikimybę. Rašytoja sukūrė drąsų moters, įviliotos į slegiančios santuokos spąstus, bet ieškančios ir atrandančios aistringą kūnišką meilę anapus šeimos, portretą.

Nuoroda
Pabudimas,
Kate Chopin
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Istorija vyksta XIX a. pabaigoje, o jos dėmesio centre – Edna Ponteljė ir jos žūtbūtinės pastangos suderinti savo vis netradiciškesnį požiūrį į moteriškumą ir motinystę su pietinių valstijų socialinėmis nuostatomis. Nors šiuolaikiniame pasaulyje moters santuokinė neištikimybė nebėra tokia šokiruojanti tema kaip kadaise, nedaug romanų išdrįsta taip giliai prasiskverbti į moters, įsitraukusios į uždraustus santykius, psichologiją. „Pabudimas“ tapo įkvėpimu ir kelrode žvaigžde tokioms literatūros legendoms kaip Williamas Faulkneris ir Ernestas Hemingway’us.

Simona Šara „Vasara, kuri kvepėjo braškėm“

Lietuvių rašytoja Simona Šara su skaitytojais leidžiasi į visą gyvenimą trunkantį meilės nuotykį, fone vyraujant saldžiam ir gundančiam braškių kvapui.

Nuoroda
Vasara, kuri kvepėjo braškėmis,
Simona Šara
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Savimi pasitikinti jauna chirurgė Urtė užtikrintai kopia karjeros laiptais. Dar mokyklos laikais patirtos nuoskaudos, ankstyva tėvų netektis ir skaudi pirmoji meilė privertė Urtę bėgti nuo savo jausmų sukuriant kitokią, geresnę savo versiją Vilniuje. Ji jau pamiršo tas dienas, kai buvo užgauliojama bendraklasių, mat dabar ji – visų gerbiama gydytoja. Vis dėlto, likimas Urtei iškrečia pokštą – įkalbėta geriausios draugės Urtė grįžta į seniai nelankytą gimtąjį miestelį, kuriame vyksta griausmingas „Braškių festivalis“, o jame merginai tenka susidurti su praeities šešėliais ir Pauliumi, kuris ją pamato kitomis akimis. „Vasara, kuri kvepėjo braškėm“ – tai meilės romanas, kuriame susipina saldus kerštas, pavojingos nuoskaudos ir aistringos pagundos.

Hester Fox „Lopšinė raganoms“

Mėgstantiems istorijas, kuriose meilė susipina su magija, o veikėjų išgyvenimai virsta ištisu nesibaigiančiu nuotykiu – Hester Fox romanas „Lopšinė raganoms“.

Nuoroda
Lopšinė raganoms,
Hester Fox
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Nors Margarita Harlou gimė pasiturinčioje šeimoje, ji jaučia, jog jos tikrasis pašaukimas – ne turtai, o raizgūs miškai ir laukinės uolos – tobulas prieglobstis jos raganiškoms užmačioms. Netrukus vietiniai ją pradėjo vadinti ragana, o nežemiškas galias suvirpino tamsos jėgos. Tad tokią moterį, pasidavusią baimę keliančioms aistroms ir giliausiems troškimams, buvo būtina ištrinti iš istorijos.

Po šimto penkiasdešimties metų, Augusta Podos imasi darbo prabangiame Harlou name, paverstame nedideliu muziejumi. Kai Augusta aptinka Harlou dukters, beveik išbrauktos iš istorinių šaltinių, pėdsaką, paslaptis tampa pernelyg intriguojanti, kad į ją būtų galima numoti ranka. Augusta iš amžių glūdumos pažadina kai ką grėsmingo ir tamsaus – jėgą, kuri per giminystės liniją ir laiką susieja dvi moteris. Jei tamsos vilionei atsispirti nepavyks, viskas, kas sava ir brangu, įskaitant gyvybę, gali būti prarasta amžiams. H. Fox sujungia mistiką ir romantiką, pateikdama skaitytojams tamsų ir jausmingą romaną apie nemirtingą meilę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – kompiuteriniai žaidimai ir turnyrai, virtualios pramogos ir „OG Version“ koncertas
Reklama
Patirti pelkes miesto širdyje: Vilniaus „Akropolyje“ lankytojai kviečiami į interaktyvų labirintą
Siųsk nuotrauką – laimėk paspirtuką!
Reklama
Parduotuvėse – naujiena loterijų ir gyvūnų mylėtojams