Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

TOP 7 asmeninio tobulėjimo knygos

Į Lietuvą atkeliavęs rugsėjis – tarsi prasidėję Naujieji metai. Ir ne tik į mokyklą po vasaros atostogų sugrįžtantiems mokiniams bei mokytojams – pasibaigusi vasara skatina vėl įsivažiuoti į įprastą ritmą ir apsvarstyti savo tikslus artėjančiam šaltajam sezonui.
TOP 7 asmeninio tobulėjimo knygos
TOP 7 asmeninio tobulėjimo knygos
Temos: 2 Knygos Literatūra

Dažnai rugsėjis tampa puikiu atskaitos tašku, kai pradedama mokytis kažką naujo, imamasi naujų darbų, veiklų ar hobių. Interneto knygynas patogupirkti.lt pristato asmeninio tobulėjimo knygas, kurios taps įkvėpimo šaltiniu naujoms pradžioms ir padės nutiesti kelią vidinio augimo link.

Nick Trenton „Nesuk sau galvos“

Jeigu grįžimas iš po atostogų į kasdienybę asocijuojasi su nuolatiniu stresu, lėkimu, nesibaigiančių užduočių vykdymu ir prastėjančia nuotaika – metas tai pakeisti. Autorius Nickas Trentonas knygoje „Nesuk sau galvos“ papasakos, kaip Išmokti mąstyti pozityviai, atsikratyti streso, išsilaisvinti iš pačių susikurto proto kalėjimo ir gyventi nesukant sau galvos.

Pasaulyje gerai žinomas autorius gvildena tai, ką tenka patirti kiekvienam į streso verpetą įsisukusiam žmogui, gilinasi į varginančias situacijas ir pateikia laiko patikrintas praktikas, kurios padės nuraminti protą, suvaldyti besisukančias mintis ir keisti mąstymo įpročius. N. Trentonas patikina – daugiau jokio savęs smerkimo, jokių bemiegių naktų dėl galvoje besisukančių minčių. Jei išmoksite nesukti sau galvos – daugiau pasieksite, geriau jausitės, atskleisite visą savo potencialą. Galiausiai gebėsite gyventi šia akimirka.

Nuoroda
Nesuk sau galvos. 23 būdai, padėsiantys atsikratyti streso, negatyvių minčių, atgauti proto ramybę ir gyventi šia akimirka,
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Roxie Nafousi „Manifestavimas. 7 žingsniai į savo svajonių gyvenimą“

Manifestavimas – šis žodis turėtų būti girdėtas kiekvienam. Apie manifestavimo galią jau daugelį metų kalba įvairiausi saviugdos treneriai, psichoterapeutai, Lietuvos ir pasaulio garsenybės bei paprasti žmonės, išbandę šį metodą ir įsitikinę jo nauda. O dar nesusipažinusiems su manifestavimo menu ir norintiems sužinoti, kaip paprasčiausiais būdais galima susikurti savo svajonių gyvenimą, kviečiame paskaityti autorės Roxie Nafousi knyga „Manifestavimas. 7 žingsniai į savo svajonių gyvenimą“.

Šioje knygoje autorė pristato, nuo ko reikia pradėti, norint pasiekti savo tikslų: aiškiai suformuluoti savo viziją, atsikratyti baimių ir abejonių, priderinti savo elgesį, įveikti visatos siunčiamus išbandymus, priimti dėkingumą be išlygų, pavydą paversti įkvėpimu ir pasitikėti visata. R. Nafousi teigimu, nesvarbu, ko norite – pritraukti savo antrąją pusę, susirasti tobulą darbą, nusipirkti svajonių namą ar tiesiog atrasti daugiau vidinės ramybės ir pasitikėjimo savimi – manifestuodami išmokysite tai pasiekti.

Nuoroda
Manifestavimas. 7 žingsniai į savo svajonių gyvenimą,
Roxie Nafousi
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Hillary L. McBride „Tavo kūno išmintis“

Daugelio žmonių santykiai su savo kūnu yra gana sudėtingi. Nors žmogaus kūnas – nepaprastai įdomi ir viena svarbiausių žmogiškojo patyrimo dalių, nemaža dalis viso pasaulio žmonių, tiek vyrų, tiek moterų yra nepatenkinti savo kūnu arba jo neapkenčia. Vieni išmoko gėdytis kūno dar vaikystėje, kiti atitolo nuo jo prislėgti lėtinio streso, trauminių patirčių, dar kiti – diskriminuojami dėl negalios, amžiaus, lytinės orientacijos ar svorio.

Knygoje „Tavo kūno išmintis“ garsi Kanados terapeutė Hillary L. McBride tyrinėja, kaip žmogaus nepilnavertiškas požiūris į savo kūną lėmė ryšio su savimi praradimą. Pasak autorės, jei norite visaverčio gyvenimo, svarbu išmokti jausti savo jausmus, juos pripažinti, gydyti ir sveikai išreikšti. Dalydamasi asmenine patirtimi ir savo pacientų istorijomis, terapeutė siūlo veiksmingas praktikas, kaip per įsikūnijimą sugrįžti į kūną, išsilaisvinti iš primestų suvaržymų ir atgauti sveiką holistinį požiūrį į kūnišką gyvenimą.

Nuoroda
Tavo kūno išmintis,
Hillary L. McBride
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Oprah Winfrey, Arthur C. Brooks „Kurk gyvenimą, kokio trokšti“

Legendinė JAV televizijos žvaigždė Oprah Winfrey kartu su Harvardo profesoriumi Arthuru C. Brooks kviečia susikurti veiksmingą planą, kaip gyventi laimingą gyvenimą. Būti laimingu trokšta kiekvienas ir nors laimė gali būti interpretuojama įvairiai, dažniausiai tai – gera sveikata ir stiprus kūnas, harmoningi šeimyniniai santykiai, pašonėje esantys ištikimi draugai ir širdžiai mielas darbas. Autoriai kviečia kartu leistis į laimės paieškas knygoje „Kurk gyvenimą, kokio trokšti“.

Bestseleriu tapusioje knygoje skaitytojai sužinos, kaip valdyti savo emocijas, kad jos neturėtų įtakos jūsų požiūriui ir elgesiui, kaip stiprinti šeimos ryšius, valdyti lūkesčius ir stiprinti tarpusavio pasitikėjimą, kaip kurti ir išsaugoti draugystes bet kuriame amžiuje, kaip susikurti jūsų gyvenimo būdą atitinkantį požiūrį į darbą, kaip atrasti vidinę ramybę, naudojant dvasines praktikas. Autoriai pasitelkia savo ir gyvenimu besidžiaugiančių žmonių pasakojimais, kaip, nepaisant užklumpančių nesėkmių ir sunkumų, tapti laimingu žmogumi.

Nuoroda
Kurk gyvenimą, kokio trokšti: menas ir mokslas, kaip tapti laimingesniam,
Oprah Winfrey, Arthur C. Brooks
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Jenn Granneman, Andre Sólo „Jautrūs žmonės. Kaip jautrumą paversti pilnatve“

Ar jautrumą asocijuojate su silpnumu? Visą gyvenimą buvote laikytas jautriu, savimi nepasitikinčiu žmogumi, o galbūt auginate jautrų vaiką? Rašytojų Jenn Granneman ir Andre Sólo knyga „Jautrūs žmonės. Kaip jautrumą paversti pilnatve“ atskleis gražiąją jautrumo pusę ir išmokys geriau suprasti bei priimti savo jautrią prigimtį ir jos teikiamas dovanas.

„Tu į viską taip jautriai reaguoji“, „Užsiaugink storesnę odą“, „Nebūk toks jautrus!“ – su tokiomis replikomis tikriausiai teko susidurti ne vienam jautresniam žmogui. Jautrumas šiuolaikinėje visuomenėje įgavo neigiamą atspalvį ir yra siejamas su silpnumu, kuris turi būti išgydytas.

Knygos autoriai teigia, jog maždaug vienam iš trijų žmonių genetiškai nulemta savo aplinką justi gerokai stipriau, nei kartais norėtųsi. Leidinyje pristatoma naudinga informacija, kaip jautriam žmogui patogiau gyventi šiandieniniame pasaulyje ir ištverti aplinkos dirgiklius, kokios yra penkios didžiausios jautrių žmonių stiprybės, kaip atrodo tamsioji empatijos pusė, kaip pakeisti gėda paremtus elgesio modelius ir prireikus imtis lyderio vaidmens, kaip pasinaudoti savo jautrumu darbe bei kaip auginti jautrius vaikus. Autoriai skaitytojams atskleidžia, jog iš tiesų, jautrūs žmonės gali tapti puikiu pavyzdžiu aplinkiniams.

Nuoroda
Jautrūs žmonės. Kaip jautrumą paversti stiprybe,
Jenn Granneman, Andre Sólo
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Thatcher Wine „Monotaskingo metodas“

Ilgą laiką visuomenėje tvyrojo įsitikinimas, esą multitaskingas arba gebėjimas atlikti daugybę užduočių vienu metu yra vienas svarbesnių žmogaus įgūdžių. Tai savybė, kurią būtinai reikėdavo paminėti gyvenimo aprašymuose, ieškant darbo, be jos, skubančiame ir technologijų apsuptame pasaulyje tapo sunku išgyventi. Deja, paaiškėjo, jog dirbdami po kelis darbus vienu metu negebame išnaudoti viso savo potencialo, o atliekamų užduočių kokybė ir gebėjimas sutelkti dėmesį prastėja.

Autorius Thatcher Wine, remdamasis psichologijos ir neuromokslų tyrimais pristato knygą „Monotaskingo metodas“ ir skatina sutelkti savo dėmesį tik į vieną dalyką. Knygoje autorius skaitytojams pristato metodus, kaip išmokti atsispirti vidiniams ar aplinkos trikdžiams, sutelkti dėmesį ne tik dirbant, bet ir skaitant, vaikščiojant, klausantis muzikos, būnant su šeima ar draugais. Jis atskleidžia, kaip vienos užduoties atlikimas vienu metu daro žmogų produktyvesniu, leidžia atsisveikinti su stresu, jaustis laimingesniam. Atėjo metas nustygti nesugebančiam žmogui sustoti ir panirti į dabarties akimirką.

Nuoroda
Monotaskingo metodas,
Thatcher Wine
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Hal Elrod „Nuostabaus ryto metodas“

Sakoma – kaip pradedi savo rytą, tokia bus ir visa diena. Jeigu dienos metu kamuoja neigiamos mintys, nuolat jaučiamas nuovargis, norisi užkandžiauti, o darbas ir namai tampa tikra kančia, metas atsigręžti į savo ryto rutiną.

„Ką bendro turi „Apple“ vadovas Timas Cookas, „Vogue“ vyriausioji redaktorė Anna Wintour ir verslo imperijos „Virgin“ įkūrėjas Richardas Bransonas?“ – klausia autorius Hal Elrod knygoje „Nuostabaus ryto metodas“. „Jie visi keliasi prieš aušrą, skiria laiko sportui, meditacijai, mokymuisi, augimui, tobulėjimui ir tik tada pradeda darbo dieną.“

Prasidėjęs rugsėjis – puiki proga atsisveikinti su netarnaujančiais įpročiais ir į savo gyvenimą pristatyti ryto rutiną, kuri taps sėkmingos dienos pradžia. H. Elrodas pristato nesudėtingus pratimus, kurie kiekvienai dienai suteiks energijos, motyvacijos ir gebėjimo susitelkti į tai, kaip pagerinti gyvenimo kokybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas