Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

TOP 7 knygos apie augintinius

Ištikimi, švelnūs, draugiški, meilūs, o kartais ir pasipūtę, neklaužados, išdaigas krečiantys ir vietoje nenustygstantys – namuose gyvenantys augintiniai gyvenimą padaro išties įdomesnį.
TOP 7 knygos apie augintinius
TOP 7 knygos apie augintinius
Temos: 2 Knygos Literatūra

Interneto knygynas patogupirkti.lt kviečia skirti dėmesį geriausiems šeimininkų draugams ir amžiniems priešininkams – šunims ir katėms. Kaip išdresuoti, teisingai auginti ir susikalbėti su mylimiausiais augintiniais – daugybę naudingų patarimų galima atrasti knygose!

Nuoroda
Ką šunys galvoja? Knyga apie tai ką jie uodžia, mato, žino ir supranta,
Alexandra Horowitz
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Alexandra Horowitz „Ką šunys galvoja?“

Ką šunys iš tiesų galvoja, žiūrėdami į savo šeimininką? Kaip šunys mato, užuodžia ir konkuruoja tarpusavyje? Norintiems bent trumpam įlįsti į savo šuns kailį ir pabandyti suprasti, kaip jaučiasi jūsų augintinis, patiks daug stebinančios informacijos sukaupusi knyga „Ką šunys galvoja“.

Dešimtmetį šunų elgesiu besidominti knygos autorė Alexandra Horowitz skaitytojams praskleidžia paslapties uždangą apie tai, kaip mieli augintiniai suvokia juos supantį pasaulį ir tą keistą padarą – žmogų. Ką reiškia matyti pasaulį iš vos keliasdešimties centimetrų aukščio, regint tik praeivių kojas, kaip vienu metu užuosti begalę maisto kvapų ir kodėl tiesiog būtina iš paskos vytis nuvažiuojantį dviratį?

A.Horowitz knygoje nestinga įdomybių – ji taip pat gilinasi, kaip šunys jaučiasi, kai girdi vabzdžio kūno vibracijas ar lempos zirzimą, kaip jie pastebi net menkiausius žmogaus rodomo dėmesio pokyčius, kaip gali nustatyti ligą ir netgi tai, kokias paslaptis saugo jų uodegos. Moksliniais tyrimais pagrįsta informacija padės geriau suprasti savo augintinį ir įgytą supratimą pritaikyti praktiškai.

Nuoroda
Murrrkimo vadovas,
Stéphane Garnier
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Stéphane Garnier „Murrrkimo vadovas“

Skaitytojų dėmesiui – atskleistos kačių paslaptys, kaip gyventi murkiant iš malonumo! Į tarptautinį prancūzų bestselerį „Murrrkimo vadovas“ autorius Stéphane Garnier sudėjo katinišką išmintį, plačiai paplitusią po visą pasaulį.

Knygoje autorius atskleidžia žmonių gyvenime labai praverčiančias kačių paslaptis – kaip išlikti ramiam, tačiau neprarasti atkaklumo, kaip adaptuotis prie netikėtai pasikeitusių aplinkybių, nepatiriant streso, kaip žaismingai paįvairinti rutiną, nepasiduoti kritikai ir visada spindėti pasitikėjimu. Pats didysis išradėjas Leonardas da Vinčis yra pasakęs, jog „net mažiausias kačiukas yra šedevras“, tad autorius kviečia pasirąžyti, atsipalaiduoti ir kartu su knyga nerti į stebuklingas katinizmo pamokas.

Nuoroda
Laimingo šuns pamokos. Išdresuokite šunį per septynias dienas,
Brandon McMillan
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Brandon McMillan „Laimingo šuns pamokos“

Garsus šunų dresuotojas ir „Emmy“ apdovanojimą pelnęs CBS laidos „Laimingas šuo“ vedėjas Brandon McMillan šunų šeimininkams pristato savo dresavimo sistemą, padedančią vos per septynias dienas bet kurį šunį – nuo išlepusio grynaveislio mažo šuniuko iki prieglaudos šoką patyrusio gyvūno – paversti pavyzdiniu draugu.

Knygoje „Laimingo šuns pamokos“ dresuotojas viską pradeda nuo pačių pagrindų –pasitikėjimo užsitikrinimo ir ryšio užmezgimo, dėmesingumo lavinimo ir kontrolės bei dresavimo metodų panaudojimo. B. McMillan paaiškina, kaip pradėti šunį mokyti septynių pagrindinių komandų, kaip spręsti dažniausias šunų elgesio problemas – nuo gamtinių reikalų atlikimo namuose, iki graužimo, garsaus lojimo ir maisto prašinėjimo prie stalo. „Laimingo šuns pamokose“ skaitytojai ras lengvai išdėstytus nuoseklius veiksmus bei pasiteisinusių patarimų ir gudrybių, o kiekvieną metodą iliustruoja dresuojamų augintinių nuotraukos.

Laidos apie augintinius vedėjas ir knygos autorius mano, kad nėra nė vieno šuns, kurio nevertėtų išgelbėti, o jo siūlomi pozityvūs ir sėkmingi metodai daro stebuklus dresuojant net pačius sudėtingiausius šunis. Knygoje B. McMillanas su skaitytojais dalijasi ir įkvepiančiomis istorijomis, pasakodamas apie savo mėgstamiausius mokinius, suteikia galimybę gerbėjams žvilgtelėti į laidos filmavimo užkulisius ir pristato kai kuriuos pačius savičiausius ir sudėtingiausius atvejus, tarp jų ir niekada anksčiau nematytus šunų dresavimo kadrus.

Nuoroda
Ką katės galvoja? Kačių gyvenimo ir priežiūros vadovas,
Pam Johnson-Bennet
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Pam Johnson-Bennet „Ką katės galvoja“

O kas gi sukasi meilių ir nepriklausomų kačių galvose? „Kačių elgsenos specialistų karaliene“ laikoma Pam Johnson-Bennet knygoje „Ką katės galvoja“ dalijasi patarimais, kaip atrasti bendrą kalbą su švelniosiomis namų šeimininkėmis.

Leidinys supažindins skaitytojus su kačių elgseną lemiančiais instinktais dėl kurių kartais iš akvariumų dingsta žuvelės, pridaroma į šlepetes arba sudraskomi naujausi baldai. Specialistė ne tik padės suprasti, kodėl katė vienaip ar kitaip elgiasi bei kodėl jai taip reikalinga asmeninė erdvė, bet ir patars kaip išsirinkti patinkančią katę, kur ją įsigyti, pas kokį veterinarą kreiptis jai susirgus, kaip patenkinti kasdienius jos maisto ir poilsio poreikius. Patikimas kačių priežiūros vadovas pravers visiems kačių mylėtojams ir turėtojams, veterinarams bei gyvūnų prieglaudos darbuotojams.

Nuoroda
Glostyk, myluok, girk. Nenuobodus šunų ir šuniukų auklėjimo vadovas,
Anastasija Bobkova, Nadežda Pigareva, Jekaterina Pronina
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Anastasija Bobkova, Nadežda Pigareva, Jekaterina Pronina „Glostyk, myluok, girk“

Tai – ne tradicinis šunų dresūros vadovėlis. Čia skaitytojai neras rekomendacijų, kaip greitai išmokyti šunį sėdėti pagal komandą – šiame leidinyje gilinamasi į svarbius principus, kaip veikia šuns organizmas ir kaip užmezgami santykiai su žmogumi.

Šunų elgsenos korekcijos ir dresūros mokyklos įkūrėjos Anastasija Bobkova ir Nadežda Pigareva bei redaktorė Jekaterina Pronina pateikia gausybę linksmų ir naudingų patarimų šunų šeimininkams knygoje „Glostyk, myluok, girk“. Kiekvienas skyrius – tai trumpa linksma istorija apie tai, kaip suprasti šunį ir išmokyti jį suprasti šeimininką. Čia paminėtos kone visos šunų problemos bei būdai, kaip jas nustatyti ir išspręsti. Autorės taip pat nebijo sugriauti nusistovėjusius mitus apie šunų elgesį ir drąsiai atsakinėja į nepatogiausius klausimus.

Nuoroda
Liūtai mūsų svetainėse: kaip katės mus prisijaukino ir užvaldė pasaulį,
Abigail Tucker
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Abigail Tucker „Liūtai mūsų svetainėse“

Kas iš tiesų yra tie tikrieji valdovai, užkariavę žmonių namus? Pasirodo katės – nors ir maži, bet ne tokie ir nepavojingi gyvūnėliai yra sudarę sąmokslą prieš visą žmoniją. Ką iš tiesų sugeba mieli pūkuoti kačiukai, atskleidžia žurnalistė Abigail Tucker knygoje „Liūtai mūsų svetainėse“.

Katės užvaldė nuošalius skersgatvius ir žmonių miegamuosius. Joms taip pat priklauso ir internetas, kur virusinis vaizdo įrašas su kačiukais gali būti greitai peržiūrėtas iki 10 mln. kartų. Tačiau kaip katėms pasisekė taip globaliai dominuoti? Juk jos taip pat yra ir baisiai nekompetentingos pelių ir žiurkių gaudytojos, o dar ir kelia pavojų daugeliui ekosistemų. Vis dėlto, žmonės vis tiek jas myli. Siekiant geriau suprasti tarp žmonių gyvenančias pūkuotas nepažįstamąsias, autorė A. Tucker keliavo susitikti su veisėjais, aktyvistais ir mokslininkais, kurie savo gyvenimus paskyrė katėms. Sąmojingai, protingai ir itin smalsiai autorė aiškinasi, kaip tie maži padarėliai išnaudoja santykius su žmonėmis, kad taptų įtakingiausiais ir galingiausiais gyvūnais planetoje.

Nuoroda
Augintinių netektis. Mintys ir išgyvenimai,
Jeffrey Moussaieff Masson
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Jeffrey Moussaieff Masson „Augintinių netektis“

Nors ir be galo skaudu, tačiau kiekvienas žmogus, namie turintis augintinių, anksčiau ar vėliau susiduria ir su jų netektimi. Kaip susitaikyti su mintimi, jog geriausio draugo nebėra šalia, kaip tinkamai atsisveikinti su šeimos nariu tapusiu augintiniu ir ką daryti su tarsi akmeniu užgulusiu sielvartu?

Autorius Jeffrey Moussaieff Masson knygoje „Augintinių netektis“ visų pirma dalijasi statistika: daugiau nei 84 milijonai amerikiečių ‒ beveik trys ketvirtadaliai JAV gyventojų ‒ turi augintinį, tačiau visuomenė dar tik mokosi oriai paminėti šiuos santykius tinkamais ritualais gyvūnėlio netekus. O ar lietuviai moka tinkamai gedėti anapilin išėjusių augintinių?

Knygos autorius pateikia asmenišką ir nuoširdų požiūrį šia sudėtinga tema, leisdamas skaitytojams atkreipti dėmesį į jų pačių atsaką, pateikdamas patarimų, kaip išgyventi sielvartą, ir būdų, kaip tinkamiausiai derėtų atsisveikinti su augintiniais. Knyga „Augintinių netektis“ yra kupina jaudinančių, susimąstyti verčiančių ir skaudžių istorijų ne tik apie žmogaus geriausius draugus šunis ir kates, bet ir apie arklius, paukščius ir kitus gyvūnus. J. M. Masson leidinys puikiai iliustruoja, koks stiprus abipusis ryšys žmones susieja su jų augintiniais ir kaip svarbu jį vertinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas