Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

TOP 8 knygų pasiūlymai vasarai

Į Lietuvą atkeliavus vasarai, metas pasirūpinti svarbiausiais šio sezono atributais. Atostogos kaime gulint ant hamako, ramūs rytai gamtoje, popietės, mėgaujantis saule prie jūros ar ežero – tikras poilsis neįsivaizduojamas be įtraukiančios įdomios knygos!
TOP 8 knygų pasiūlymai vasarai
TOP 8 knygų pasiūlymai vasarai
Temos: 2 Knygos Literatūra

Svajojantiems šią vasarą panirti į mielas romantines istorijas, laiką sustabdančius trilerius ar nuotykių kupinas keliones po pasaulį, interneto knygynas patogupirkti.lt dalijasi naujausiais, įvairaus žanro grožinės ir dalykinės literatūros kūrinių pasiūlymais.

Frank Herbert „Kopos eretikai“

Neseniai fantastinės sagos „Kopa“ gerbėjus nudžiugino kino teatruose pasirodžiusi antroji įspūdingos serijos dalis. Nenorintiems kelerius metus laukti, kad sužinotų apie dykumų planetos Arakio likimą, rekomenduojama savo vasarą praturtinti fantastiškais nuotykiais ateityje, aprašytais amerikiečių rašytojo Frank Herbert sagos knygose.

Išleista naujausia – penktoji serijos dalis „Kopos eretikai“ pasakoja apie Imperijos žlugimą po Kopos Dievo Imperatoriaus Leto Atreido II-ojo mirties. Kilus Didžiajam Išsibarstymui, milijonai paliko byrančią civilizaciją ir pasklido tolyn, už pažįstamos erdvės ribų. Arakio planeta, dabar vadinama Rakiu, vėl virto dykuma.

Paklydusieji grįžta namo siekdami valdžios. Įvairioms grupuotėms varžantis dėl Imperijos likučių kontrolės, Gamu planetoje ugdomas naujas Dankano Aidaho gola, o Rakio dykvietėse pasirodo mergaitė vardu Šiana, turinti ypatingų gebėjimų, apie kurią buvo išpranašavęs Kopos Dievas Imperatorius. Mokslinės fantastikos romanas, užkariavęs skaitytojų širdis, pirmą kartą buvo išleistas 1965 m. ir nepraranda savo aktualumo bei populiarumo iki šių dienų.

Nuoroda
Kopos eretikai,
Frank Herbert
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Sandra Brown „Teisingumas“

Trilerių mėgėjams, kuriems vasara – tai galimybė „įkristi“ į įdomią knygą nuo pirmo iki paskutinio puslapio, patiks naujausia autorės Sandros Brown knyga „Teisingumas“. Lietuviams gerai pažįstamos bestselerių autorės knygų skiriamasis bruožas – visi jos detektyvai ragina skaitytoją karštligiškai versti puslapį po puslapio iki pat kūrinio pabaigos.

Naujausiame trileryje pasakojama amerikietiško futbolo žaidėjo Zako Bridžerio istorija. Jo santuoka su Rebeka nesusiklostė – garsus amerikietiškojo futbolo žaidėjas ir ūmaus būdo gražuolė – nebuvo pats tinkamiausias receptas ramiai šeimyniškai idilei, taigi buvę įsimylėjėliai nusprendžia pasukti savais keliais. Todėl žinia apie komos būsenoje atsidūrusią Rebeką gerokai nustebina Zaką. Kai paaiškėja, kad teisiniu požiūriu jis vis dar yra artimiausias asmuo, vyrą ištinka šokas – tai reiškia, kad būtent Zakas turi nuspręsti, ar atjungti buvusią žmoną nuo gyvybės palaikymo sistemos.

Tuo metu iš kalėjimo paleidžiamas Rebekos skriaudikas. Prokurorė Keitė Lenon pasiryžusi vėl įkišti tą akiplėšą už grotų, tačiau tam, kad tai įvyktų, Rebeka turi mirti – tada Ebanui būtų galima iškelti naujus – žmogžudystės – kaltinimus. Keitė su Zaku susiduria su sunkia moraline dilema, o kiekvieną jų žingsnį stebi Rebekos skriaudikas.

Nuoroda
Teisingumas,
Sandra Braun (Sandra Brown)
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Jenny Jackson „Ananasų gatvė“

Kaip dienas leidžia pasaulio grietinėlė? Kaipmat bestseleriu tapęs romanas „Ananasų gatvė“ – šmaikštus pasakojimas apie itin turtingą Stoktonų šeimą, gyvenančią viename prabangiausių rajonų Niujorke.

Šeimos vyresnėlė Darlė niekada nesirūpino pinigais. Ji sekė paskui savo širdį, iškeitė darbą ir palikimą į motinystę, tačiau galiausiai paaukojo daugiau, nei buvo ketinusi. Jaunėlė Džordžiana pamilo tą, kurio negali turėti, ir yra priversta susimąstyti, kokiu žmogumi nori būti. Saša ištekėjo už turtingos Stoktonų šeimos atžalos. Nuolat jautėsi kaip pašalietė, stengėsi perprasti neįveikiamas šios šeimos tradicijas ir įtikti savo naujajai uošvei. Maža to, dėl neryžtingumo pasirašyti ikivedybinę sutartį visi abejoja tikraisiais jos ketinimais.

Sudėtingi personažai, ironiškai pateikti jų gyvenimo vingiai ir kandžios detalės apie tuos, kurių Niujorke – vos vienas procentas, privers smagiai pasijuokti, verčiant knygos puslapius.

Nuoroda
Ananasų gatvė,
Jenny Jackson
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Madeline Martin „Damų mokykla Londone“

Skaitytojams, mėgstantiems leisti ilgas vasaros dienas su saldžiais ir ilgesingais meilės romanais, rekomenduojama nauja istorinių meilės romanų knygų serija „Damų mokykla Londone“. Tai romantinės istorijos, pagardinta pavojumi, gundymais ir paslapčių prieskoniais.

Pirmoji serijos dalis prasideda knyga „Pirmoji pamoka: kaip sužavėti hercogą“. Joje pagrindinė veikėja ledi Eleonora staiga sužino, kad jos sužadėtinis pasiperša kitai ir ledi patampa apkalbų objektu. Kai jos šeimai gresia bankrotas, Eleonora privalo ištekėti iki pokylių sezono pabaigos. Slaptos pamokos su Čarlzu, smarkaus būdo, erzinančiu – ir nuginkluojamai žavingu – Somersvilio hercogu, turėtų padėti atsikratyti Eleonorai Ledo karalienės titulo. Tik kaip ji gali sugundyti perspektyvų jaunikį, kai būtent hercogas yra tas, kuris priverčia liepsnoti jos širdį?

Damų pamokos ir romantiniai nuotykiai tęsiasi ir kitose knygų serijos dalyse: „Antroji pamoka: kaip sukelti skandalą“ ir „Trečioji pamoka: kaip ištekėti kurtizanei“.

Nuoroda
Damų mokykla Londone. Antroji pamoka: kaip sukelti skandalą,
Madeline Martin
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Narius Kairys „Yura yura“

Vasaros atostogos – metas keliauti, patirti, atitrūkti nuo rutinos. Jeigu šią vasarą kelionių į užsienį nenusimato, tačiau viduje kyla stiprus noras pasinerti į naujas kultūras ir sužinoti kažką netikėto apie tolimus pasaulio kampelius, geriausias pasirinkimas – knygos apie keliones.

Naujausioje Nariaus Kairio knygoje „Yura yura“ skaitytojai kartu su rašytoju leidžiasi į kelionę aplink Japonijos salą Šikoku, keliaujant 88 šventyklų piligriminiu keliu, savanoriaujant prieštarų kupinoje budistinėje šventykloje, darbuojantis aukštai kalnuose esančiame, miškų atsodinimu besirūpinančiame ūkyje. Pasitelkdamas apmąstymus, poetines įžvalgas ir antropologinį pastabumą, autorius pažvelgia į piligriminę kelionę bei patį ėjimo procesą filosofiškai ir kviečia kartu keliauti ir skaitytojus.

Nuoroda
Yura yura. 88 šventyklų kelias,
Narius Kairys
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Gregg Braden „Sąmonės kodai“

Jei laisvą laiką atostogų metu mėgstate leisti mokydamiesi kažką naujo, tuomet verta į atostogų krepšį įsidėti saviugdos knygų. Naujausia autoriaus Greggo Bradeno knyga „Sąmonės kodai“ suteiks vertingos informacijos skaitytojams apie savo vidines jėgas.

Pasak autoriaus, dabartinis mokslas turi įrodymų, jog visata – tai didžiulė tarpusavyje susijusių elementų sistema, o mūsų sąmonė yra tarsi jungiklis, kurį spragtelėję galime pakeisti sistemos parametrus. Skaitytojams jis siekia paskleisti žinią, jog žmogus turi visus įrankius savo viduje, su kuriais svajones gali paversti tikrove ir tapti tikraisiais savo gyvenimo kūrėjais.

Nuoroda
Sąmonės kodai. Įsitikinimų ribų laužymas ir spontaniškas pasveikimas,
Gregg Braden
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Jonathan Freedland „Aušvico bėglys“

Nuoroda
Aušvico bėglys. Žmogus, ištrūkęs perspėti pasaulio,
Jonathan Freedland
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Negrožinės literatūros pasiūlymas patiks laisvalaikiu mėgstantiems pasirinkti istorinę knygą. Britų žurnalistas ir bestselerių autorius Jonathan Freedland knygoje „Aušvico bėglys“ pasakoja apie slovakų ir žydų kilmės biochemiką Rudolfą Vrbą bei jo herojišką pabėgimą iš Aušvico, kad visam pasauliui papasakotų, kas vyksta mirties stovyklose.

Nepaisydami visų sunkumų, Vrba ir kartu su juo bėgęs bičiulis Fredas Wetzleris perkopė kalnus, perplaukė upes ir vos per plauką išsisuko nuo vokiečių kareivių kulkų, kol pagaliau abu išoriniam pasauliui pateikė pirmą išsamų pasakojimą apie Aušvicą. Stiprybės ir vilties istorija, patiks visiems, kuriuos sukrėtė Annės Frank, Oskaro Schindlerio ir Primo Levis patirtų išgyvenimų istorijos.

Byung Chul Han „Nuovargio visuomenė“

Kai norisi pokyčių, atsibodo nuolat būti pavargusiu ir jaustis prastai – žvilgsnį iš šono į vakarietišką perdegimo madą siūlo korėjiečių kilmės Vokietijos filosofas Byung-Chul Han knygoje „Nuovargio visuomenė“. Jis pasakoja apie XXI a. pradžią paženklinusį fenomeną, kuriame išsekę, persidirbę individai, negeba džiaugtis savo darbo rezultatais. Anot autoriaus, žmonės laisva valia tapo išnaudotojais patys sau, o visuotinė prievolė „realizuoti save“ pasėjo depresiją, perdegimo sindromą, nerimo sutrikimus.

B. C. Han be užuolankų teigia, jog nuolatinis visuomenės šūkis „Taip, mes galime!” tapo beribis, žalojantis žmonių psichiką. Knygoje „Nuovargio visuomenė“ filosofas demaskuoja šiuolaikinę „perdegimo“ kultūrą, analizuoja visuomenės hiperaktyvumą ir technologijų poveikį žmonių santykiams. Pasak jo, pasveikti galima tik nurimus ir nustojus be perstojo veikti.

Nuoroda
Nuovargio visuomenė,
Byung Chul Han
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius