Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

TOP 9 knygos tėčiams

Pasitikus vasarą, pirmąjį birželio sekmadienį ateina ir kita svarbi šventė – tarptautinė Tėvo diena, kurios metu tėčiai apdovanojami dėmesiu, šilčiausiais apkabinimais ir nudžiuginami mielomis dovanomis.
TOP 9 knygos tėčiams
TOP 9 knygos tėčiams
Temos: 2 Knygos Literatūra

Tiesa, dažnu atveju išrinkti dovaną tėčiams nėra lengva užduotis. Svarstantiems, kaip nustebinti savo tėčius šių metų Tėvo dienos proga, interneto knygynas patogupirkti.lt dalijasi 9 knygų idėjomis – nuo istorinių romanų ir fantastinių šedevrų iki nemirtingos klasikos kūrinių, kurie galėtų tapti puikia dovana mylimiems tėčiams.

Aš esu tėvas“

Kaip pasikeičia gyvenimas tapus tėčiu? Kiek vaikų turėti – pagal galimybes ar „kaip Dievas duos“? Tėvystė – tai neatšaukiama pareiga ar amžinas džiazas? Kaip neišprotėti auginant vaikus? Ar vaikai yra mūsų nuosavybė? Tėvo dienos proga – padovanokite savo tėčiams žvilgsnį į tėvystę iš šono.

Žurnalistas Simonas Bendžius apklausė daugybę vyrų – policijos pareigūną, miesto bažnyčios pastorių, dainininką, virtuvės šefą, statybininką ir daugybę kitų profesijų atstovų apie tėvystės patirtis, o jų istorijas sudėjo knygoje „Aš esu tėvas“. Tai jautrūs, nuoširdūs, kartais komiški pasakojimai apie tai, ką reiškia būti tėčiu.

Nuoroda
Aš esu tėvas,
Simonas Bendžius
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Genijai, pasipūtėliai ir žmogžudžiai“

Knyga, kuri sudomins ir nustebins ne tik meno ir istorijos gerbėjus ar ištikimus intelektinio žaidimo „Auksinis protas“ žiūrovus – naujausias Andriaus Tapino kūrinys „Genijai, pasipūtėliai ir žmogžudžiai“. Į šią knygą sudėti XV-XVIII a. garsiausių dailininkų ir jų meno kūrinių aprašymai bei juos gaubiančios paslaptys.

A. Tapinas teigia, jog skaityti dailės profesionalų ir istorikų knygas gali būti tikrai sunkus darbas, tad savo knygoje jis siekia susitelkti ne tik į sausus faktus, bet ir atskleisti to laikotarpio intrigas, pasinerti į užkoduotus simbolius, įterpti savo paties rašytus literatūrinius etiudus. Skaitytojai knygoje aptiks Renesanso ir Baroko senuosius meistrus – Bellinį, Botticellį, Claude‘ą, Raphaelį, Bruegelį, Michelangelo, da Vincį, Caravaggio bei jų sukurtus šedevrus.

Nuoroda
Genijai, pasipūtėliai ir žmogžudžiai,
Andrius Tapinas
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Gyvulių ūkis“

„Visi gyvuliai lygūs, bet kai kurie lygesni už kitus“ – įtikinanti ir bauginanti George Orwello knygos „Gyvulių ūkis“ žinutė, kaip niekada aktuali neramumų bei įtampos kupiname šiandienos pasaulyje. Nemarus klasikos kūrinys – tarsi bauginanti revoliucijos anatomija. Kūrinyje atskleidžiama, jog vis dėl to, nors visos revoliucijos prasideda nuo kilniausių idealų, jie yra greitai pamirštami ir sutrypiami, o visuomenės ir politikos ydos niekur nedingsta.

„Gyvulių ūkis“ – žinomiausia anglų rašytojo apysaka apie gyvulius, sukėlusius perversmą Anglijos fermerio ūkyje. Pasitelkdamas satyrą ir alegorijas, britų rašytojas kalba apie politines galias ir manipuliacijas visuomenės ideologijomis, taikliai aprašo, kaip utopijos vizija pavirsta į diktatūrą, kaip revoliucija, žadėjusi naudą visiems, tampa išdavyste. Knygoje G. Orwellas suteikia savo personažams realių istorinių asmenybių bruožus – paršas Senasis Majoras skaitytojui primins Karlą Marksą, kitas atgrasus jo bičiulis Napoleonas – diktatorių Josifą Staliną. Pirmą kartą 1945 m. išleista apysaka godžiai skaitoma iki šių dienų.

Nuoroda
Gyvulių ūkis,
George Orwell
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Churchillis. Didžio žmogaus legenda“

Winstonas Leonardas Spenceris Churchillis – legendinė istorinė asmenybė, kurią iki šių dienų mini visas pasaulis. Buldogu pramintas, linkęs į humorą, bet retkarčiais karingas, cigaro iš rankų nepaleidžiantis politikas Antrojo pasaulinio karo metais įtvirtino savo, kaip drąsaus, bekompromisio ir toliaregiško valstybės veikėjo, statusą. Istoriko Geoffrey’io Besto knyga „Churchillis. Didžio žmogaus legenda“ išsamiai apibūdina visą W. Churchillio gyvenimą ir padeda geriau suprasti priežastis, dėl kurių politiko vardas yra amžiams įrašytas į žmonijos istoriją.

Politikoje W. Churchillis praleido 55 savo gyvenimo metus – nuo eilinio parlamentaro iki ministro pirmininko pareigų. Likimas jam lėmė vesti savo šalį iš Antrojo pasaulinio karo siaubų ir tapti tikra istorine legenda. Vis dėlto, W. Churchillis taip pat buvo ir žmogus – jis neišvengė klaidų, nuopuolių ir kritikos. Padovanokite savo tėčiams pasimatymą su istoriniu lyderiu biografijoje „Churchillis. Didžio žmogaus legenda“.

Nuoroda
Churchillis. Didžio žmogaus legenda,
Geoffrey Best
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Jūs esate placebas“

Ar įmanoma sunkias ligas išsigydyti be vaistų ir operacijų? Vien mintimis? Tiesa ta, kad tai atsitinka dažniau nei galima tikėtis. Žmonės, tikėdami, kad geria vaistus, išgyja, nors iš tiesų jų tabletės tebuvo iš cukraus.

Knygoje „Jūs esate placebas“ amerikiečių neuromokslininkas Joe Dispenza dalijasi patvirtintais atvejais apie žmones, kurie, tikėdami placebo efektu, įveikė vėžį, širdies ligas, depresiją ir net artritą. Daktaro J. Dispenza knyga iliustruota smegenų skenogramomis ir kitais moksliniais įrodymais, kurie paaiškina, kodėl žmonės sugebėjo pasveikti vadovaudamiesi vien tikėjimo galia.

Nuoroda
Jūs esate placebas,
Joe Dispenza
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Nesėdėk namuose. 100 Lietuvos pažintinių takų“

Keliautojas ir tinklaraštininkas Ramūnas Šukauskas teigia: „Jei nori mylėti Lietuvą – keliauk po ją, jei nemyli – vadinasi, per mažai keliauji“. Padovanokite savo tėčiams daugybę idėjų, kur keliauti šią vasarą su knyga „Nesėdėk namuose. 100 Lietuvos pažintinių takų“.

Autoriaus aprašytas 100-ukas – tik dalis įspūdingiausių pažintinių takų, išsibarsčiusių po visą Lietuvą, kuriuos pavyko sutalpinti į knygą. Pasak autoriaus, Lietuvoje tokių takų yra kur kas daugiau. Nuo pasivaikščiojimo per ledynmetį supilstytomis kalvomis Metelių regioniniame parke, išlikusių bunkerių ir Molotovo gynybinių statinių tyrinėjimų Pagramančio regioniniame parke ar žengimo basakojų taku Anykščių šilelyje, kur eiti teks nusispyrus batus – R. Šukauskas kviečia keliautojus susipažinti su savo kraštu pėsčiomis, mėgaujantis grynu oru ir supančia gamta.

Nuoroda
Nesėdėk namuose,
Ramūnas Šukauskas
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Gedimino kraujas“

Kultūros istorikas, knygos bestselerio „Mėlynas kraujas“ autorius Eimantas Gudas skaitytojus kviečia į pažintį su įtakingiausia aukštąja gimine, valdžiusia Lietuvą beveik 300 metų, knygoje „Gedimino kraujas“. Kartu su žurnaliste, redaktore ir knygų autore Žilvine Petrauskaite išleistame leidinyje neriama į plačią Lietuvos valdovų dinastiją, kurios stiprybę bandė ir gerbė visa Europa.

Ar tikrai Gediminas ketino krikštytis? Kuri Gedimino anūkė ištekėjo už Šventosios Romos imperatoriaus Karolio IV ir buvo vainikuota imperatoriene? Kodėl Kęstutis atsisakė karūnos? Kuris per anksti gimęs Jogailaitis buvo auginamas šviežiai paskerstų kiaulių viduriuose? Ar dar yra gyvų Gediminaičių? Populiarios istorijos gerbėjams – naujausias leidinys apie iškilmingą giminę, kuria gali didžiuotis visa Lietuva.

Nuoroda
Gedimino kraujas,
Eimantas Gudas
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Pinigų laiškai“

Psichologo ir psichoterapeuto Timo Petraičio knyga „Pinigų laiškai“ – tai psichologo bandymas suprasti pinigus ir jo lietuviško taupymo eksperimentas.

70 tūkstančių eurų – tiek per penkerius metus autorius sukaupė nesiėmęs verslo, bet atradęs ir pritaikęs savo taupymo modelį. Tačiau tai nėra lengvos ir greitos sėkmės istorija. Pakeitęs gyvenimo būdą ir įpročius jis išbrido iš finansinių ir asmeninių krizių, o tuo pačiu pakito ir jo požiūris į pinigus, žvilgsnis į savo gyvenimą. Būtent šia patirtimi, praktiniais patarimais ir užduotimis laiškuose dalijasi autorius. Knyga patiks tėčiams, kuriuos domina ne tik, kaip uždirbti daugiau pinigų, bet ir kaip kurti laimingesnį santykį su pasauliu.

Nuoroda
Pinigų laiškai,
Tiimas Petraitis
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Žemės praeities atminimui“

Dovana tėčiams – fantastikos mylėtojams – neįtikėtina vaizduotės galia pribloškiantis mokslinės fantastikos rinkinys „Žemės praeities atminimui“. Jį parašė kinų autorius Liu Cixin – pirmasis rašytojas Azijoje laimėjęs Hugo premiją ir net devynis kartus pelnęs Kinijos mokslinės fantastikos „Galaxy“ premiją. Trilogija išversta į daugiau nei 20 pasaulio kalbų, o pasaulyje parduota daugiau nei 8 mln.

Fantastiška kelionė prasideda pirmoje trilogijos knygoje „Trijų kūnų problema“. Čia vaizduojama Kinijos Kultūrinė revoliucija, kurios metu slaptas karinis dalinys ieško nežemiškų civilizacijų ir siunčia signalus į kosmosą. Juos pagavę tolimos, mirštančios planetos gyventojai nusprendžia pulti Žemę ir ją kolonizuoti. Žemėje ši žinia sutinkama skirtingai. Vienos grupuotės rengiasi karui su galimais užkariautojais. Kiti tikisi, kad ateivių pasirodymas padės pakeisti pasaulį ir išspręsti daugybę jį kamuojančių problemų. Vos išleista pirmoji trilogijos dalis pradėta vadinti šiuolaikinės mokslinės fantastikos šedevru. Apie susidūrimą su nežemiška civilizacija pasakojama ir kitose serijos knygose – „Tamsus miškas“ bei „Mirties pabaiga“.

Nuoroda
Žemės praeities atminimui,
Liu Cixin
Įsigyti
* Kai įsigyjate partnerių paslaugas per 15min puslapį, mes gauname komisinį. Turiniui tai įtakos nedaro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius