Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tyrimas: elektronines knygas vietoje popierinių besirenkantys žmonės skaito daugiau

Vis populiarėjančios elektroninės knygos sukėlė sumaištį leidybos pasaulyje, tačiau dabar situacija pamažu nusistovi, o tyrėjai pastebi tendenciją, kad skaitykles naudojantys žmonės skaito daugiau knygų nei besirenkantieji tradicines knygas.
Planšetinis kompiuteris „Kindle Fire“
Planšetinis kompiuteris „Kindle Fire“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujienas apie knygas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia!

Tinklapyje 3Dissue.com skelbiama, kad tyrimai rodo, jog elektroninių knygų skaitytojas vidutiniškai per metus perskaito 24 knygas, o popierines – 15. Ekspertai teigia, kad tokios tendencijos – dėl to, jog elektroninių skaityklių savininkams kur kas paprasčiau ir greičiau įsigyti knygas.

Kaip teigiama portale, populiarėja ir elektroninių knygų skaitymas ne tik specialiai tam pritaikytose skaityklėse, bet ir planšetiniuose kompiuteriuose.

„Asociacijos „Book Industry Study Group“ apklausos duomenimis, „aktyvūs skaitytojai“ (tie, kurie perka elektronines knygas kas savaitę) vis labiau teikia pirmenybę knygų skaitymui planšetiniuose kompiuteriuose. Dar prieš metus tokių skaitytojų buvo 19 proc., o dabar 38 proc. „Book Industry Study Group“ taip pat mano, kad populiariausi planšetiniai kompiuteriai tarp skaitytojų yra tie, kurie labiau pritaikyti skaityti knygoms – pavyzdžiui, „Kindle Fire“, „Nook HD“, „Kobo Arc“. Beveik 60 proc. asociacijos apklaustų respondentų, turinčių „Kindle Fire“, sakė kad elektronines knygas skaito „labai dažnai“. Tarp „iPad“ savininkų tokių žmonių buvo apie 50 proc.“, - skelbiama portale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas