Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus knygų mugei išleidžiama Dainiaus Liškevičiaus knyga-kūrinys „Labyrinthus“

Dainius Liškevičius yra vienas ryškiausių lūžio kartos Lietuvos menininkų. Jis išgarsėjo savo kūriniu „Muziejus“, kuriame savaip ir maištingai interpretavo Lietuvos meno istorijos mitus, įsigalėjusius sovietmečiu. 2015 metais „Muziejumi“ tapo Lietuvos paviljonas Venecijos meno bienalėje. 
Dainius Liškevičius
Dainius Liškevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Tęsdamas „Muziejaus“ temą, 2014 metais Dainius Liškevičius pristatė kūrinį „Labyrinthus“. Menininkas sukonstravo labirintą iš 16 kambarių. Kiekviename stovėjo iš kasdienio daiktų, spaudinių ir įvairių radinių sukomponuoti objektai po stikliniais gaubtais, o sienas puošė kalnų ir interjerų fotografijos. Įėjęs į labirintą žiūrovas iš įprastos erdvės pateko į vaizduotės ir sapnų teritoriją, kurioje padėjo susigaudyti (o gal klaidino) gidas – iš citatų sudaryta knygelė, siūlanti ir autoriaus maršrutą. Instaliacijos ir tekstų visuma kūrė alogišką pasakojimą, siejantį žmogaus būtį su istorija ir kosmoso procesais, brėžiantį amžinybės projekciją.

Ši knyga – tai nauja kūrinio versija. Jos pirmoji dalis yra Dainiaus Liškevičiaus sukonstruota citatų knygelė „Labyrinthus“ kaip kūrinio gidas žiūrovui, šioje knygoje tampanti literatūriniu ready-made. Antroji knygos dalis siūlo virtualiai užeiti į spalvotų vaizdų galeriją, kur paslėpti daiktai, ir paklaidžioti po labirinto kambarius. Trečioji dalis yra tekstų labirintas. Čia publikuojami menotyrininkų ir eseistų tekstai apie labirintą ir netgi estų rašytojo Reino Raudo pjesė „Minotauras“.

Sudarė Agnė Narušytė Tekstų autoriai Dainius Liškevičius, Agnė Narušytė, Paulina Pukytė, Rolandas Rastauskas, Tojana Račiūnaitė, Ieva Gudmonaitė, Tadas Zaronskis, Karolina Rybačiauskaitė, Rein Raud

Leidykla LAPAS. Knyga leidžiama bendradarbiaujant su leidykla „M puslapiai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant