Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Vilnius Review“ žurnalas Londone apdovanotas už geriausią dizainą

Vakar Londone vyko tarptautinių D&AD dizaino apdovanojimų ceremonija. „Vilnius Review“ žurnalas, pristatantis šiuolaikinę lietuvių literatūrą per vertimus, pateko į trumpąjį finalininkų sąrašą ir pelnė „Wood Pencil“ (medinio pieštuko / bronzos) prizą žurnalų ir laikraščių kategorijoje, rašoma pranešime spaudai.
Žurnalo dizainas
Žurnalo dizainas / Leidyklos nuotr.

Žurnalo dizainą kūrė Jurgis Griškevičius, žurnalo numerio redaktoriai – poetas, vertėjas Marius Burokas ir rašytojas, literatūrologas Saulius Vasiliauskas. Žurnalą spausdino „BALTO print“, finansavo Lietuvos kultūros taryba.

Leidyklos nuotr./Žurnalo viršelis
Leidyklos nuotr./Žurnalo viršelis

Viso konkurse, skirtingose kategorijose, varžėsi daugiau nei 30000 projektų iš 78 šalių, juos vertino per 300 ekspertų. Žurnalų ir laikraščių dizaino kategorijoje „Vilnius Review“ konkuravo su tokių leidinių kaip „The New York Times“, „The Daily Telegraph“, „The Guardian“ projektais. Prizus – simbolinius pieštukus – gavo 17 leidinių. Su visais laureatais susipažinti galima tinklalapyje.

D&AD yra Londone įsikūrusi ne pelno siekianti kūrybos, reklamos ir dizaino asociacija. Šis dizaino konkursas organizuojamas nuo 1962 m. ir yra vienas svarbiausių ir didžiausių tarptautinių dizaino konkursų pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas