Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 08

Albumo recenzija: Andrea Bocelli tenoro ir filmų derinys

47 minutės muzikos, į kurias telpa net 5 kalbomis įrašytų 10 solo kūrinių ir 3 duetai, perdainuoti iš garsiausių pasaulio filmų. Tokiais skaičiais kalba naujausias, penkioliktas Andrea Bocelli albumas „Cinema”, kuriame tenoras iš Italijos, sujungęs pop ir operos žanrus, garso takelius iš kino juostų pateikia kaip tikrus muzikinius šedevrus.
Andrea Bocelli albumas „Cinema”
Andrea Bocelli albumas „Cinema”

Atlikėją A. Bocelli muzika lydi nuo pat vaikystės. Ji neatsiėjo ir be skaudžių patyrimų – 12-os metų dainininkas visiškai apako dėl įgimtos glaukomos ir smūgio į galvą futbolo kamuoliu per nelaimingą atsitikimą. Motina jam dažnai įjungdavo paklausyti plokštelių, nes tai buvo vienintelis būdas vaiką nuraminti.

A.Bocelli pirmiausia išmoko groti pianinu, vėliau ir kitais instrumentais bei dainuoti, o jau studijuodamas teisę Pizos universitete grodavo įvairiuose baruose, kad užsidirbtų pinigų. Būtent čia jį išgirdo atlikėjas Zucchero ir taip prasidėjo šlovinga A.Bocelli karjera. Dabar jis gali pasigirti, kad yra koncertavęs trims Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentams, trims popiežiams ir įvairioms karališkoms šeimoms iš viso pasaulio.

2015 m. pabaigoje išleistas A.Bocelli studijinis albumas „Cinema” buvo įrašinėjamas dvejus metus. Tačiau laukti buvo verta. Vienas iš perdainuotų duetų „E più ti penso“ iš dramos „Once Upon A Time In America“ įrašytas su JAV popmuzikos žvaigžde Ariana Grande. Nors paauglių dievaitė yra apie trisdešimčia metų jaunesnė už operos legendą A.Bocelli, jų balsai harmoningai dera baladėje, kuri jau sulaukė daugybės muzikos kritikų pagyrų.

Šiame albume yra ir kitas nuostabą keliantis duetas su popmuzikos atlikėja Nicole Scherzinger „No Llores Por Mi Argentina“ iš miuziklo „Evita“, o trečiasis ne mažiau ypatingas bendras kūrinys „Cheek To Cheek” iš miuziklo „Top Hat”, įrašytas su Veronica Berti – A.Bocelli žmona.

Kiti garso takeliai skamba iš filmų „Breakfast at Tiffany’s”, „The Phantom of the Opera”, „Life is Beautiful”, „The Godfather” ir daugelio kitų. A. Bocelli balsą girdime ir istorinės dramos „Gladiator” pagrindinės dainos interpetacijoje, o oficialiame vaizdo klipe epizodinį vaidmenį atliko aktorius Johnas Travolta.

VIDEO: Andrea Bocelli - Nelle Tue Mani (Now We Are Free) from ‘Gladiator'

Pats atlikėjas žurnalui „Billboard” teigė, kad jam visos dainos patiko net prieš sužinant, kad jos buvo iš filmų. „Kiekviena daina man yra kaip asmeninis filmas sau, mano paties interpretacija to, ką atsimenu”, – pasakojo operos grandas.

Pardavęs daugiau nei 80 milijonų albumų visame pasaulyje, su „Cinema” žymusis Italijos tenoras dar kartą įrodo, kodėl yra vertas būti vadinamu geriausiu klasikos atlikėju. Dabar atrodo, kad gerbėjai, mėgstantys albume perdainuotų garso takelių filmus, taps ir naujais A.Bocelli fanais.

A.Bocelli albumas „Cinema“ muzikos mylėtojams prieinamas tiek CD, tiek vinilo plokštelių formatais.

Albumą galite įsigyti Rūdninkų knygyne.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento