Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 19

Alto virtuozė Jonė Kaliūnaitė intriguoja savo naujuoju amplua

Balandžio 20 dieną, penktadienį, Šv.Kotrynos bažnyčioje koncertuos solistė Jonė Kaliūnaitė (altas, vokalas), lydima Šv.Kristoforo kamerinio orkestro (meno vadovas ir dirigentas Donatas Katkus). Šiuo metu Vokietijoje gyvenanti atlikėja, Lietuvos klausytojams pažįstama kaip alto virtuozė, plečia savo amplua ir intriguojančiame koncerte „Vienas žmogus – du talentai“ demonstruos savo gebėjimus ne tik puikiai griežti, bet ir dainuoti.
 Jonė Kaliūnaitė
Jonė Kaliūnaitė / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 1 Talentai

Ko gero, ne vienam teko girdėti ar skaityti alegorinį pasakojimą apie talentus (taip buvo vadinama moneta, turinti didžiausią piniginę vertę), kuriame atskleidžiama, jog tik naudojant savo turtus – talentus – galima džiaugtis jų nešama nauda. Atrodo, J. Kaliūnaitė tuo nei kiek neabejoja, tad rengia rečitalius, griežia kameriniuose ansambliuose, koncertuoja su D.Katkaus, J.Domarko diriguojamais orkestrais, „Philharmonie Südwestfalen“ orkestru, Šlėzvigo-Holšteino, Bonos jaunimo kolektyvais.

Be to, atlikėja veda meistriškumo kursus Ispanijoje, Pietų Korėjoje, Bulgarijoje, Anglijoje. Todėl galima drąsiai teigti, jog ji turi trečią – pedagogės talentą. Tai patvirtina ir laimėtas didžiulis konkursas, suteikęs J. Kaliūnaitei profesorės vardą Sarbriukeno aukštojoje mokykloje.
        
Daug dirbanti ir intensyviai koncertuojanti menininkė, prisimindama savo muzikos kelio pradžią,  nepaprastai pagarbiai kalba apie alto riteriu vadinamą profesorių Petrą Radzevičių, pas kurį nuo 15 metų mokėsi Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje, o vėliau – Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Viename interviu J.Kaliūnaitė sakė: „Tapau profesore, nes turėjau nepaprastą profesorių“. Smagu, kad turtinga talentais menininkė garsina pasauliui Lietuvą, o drauge ir savus mokytojus, padėjusius sukaupti jėgas aukštam skrydžiui.
         
Koncerte „Vienas žmogus – du talentai“ kaip altininkė J.Kaliūnaitė atliks J. N. Hummel, o antrojoje jo dalyje padainuos F. Schuberto, W. A. Mozarto, G. B. Pergolesi ir kt. kūrinius.

Koncertas „Vienas žmogus – du talentai“ vyks balandžio 20 dieną, 19 val. Šv.Kotrynos bažnyčioje (Vilniaus g. 30, Vilnius)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai