Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 18

Andriaus Kulikausko rinkinys „Visas aš (beveik)“: naujam gyvenimui prikeltos dainos

„Kurdamas muziką, noriu būti nuoširdus. Tad skatinu kurti nuoširdžias dainas ir grįžti į praeitį. Šiomis dienomis visi grybauja, nes orientuojasi tik į verslą,“ – sakė muzikantas ir kompozitorius Andrius Kulikauskas, kurio gražiausių dainų rinkinio „Visas aš (beveik)“ pristatymas antradienį vyko Rašytojų sąjungos salėje. Bardo ir poeto dainos šiame rinkinyje pateikiamos CD ir DVD formatais.
Andrius Kulikauskas
Andrius Kulikauskas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

A.Kulikauskas pasakojo, kad draugai ir artimieji jau kurį laiką nedavė jam ramybės prašydami, kad į vieną rinkinį sudėtų visus savo kūrinius. „Rėmėjų dėka „stebuklas“ įvyko, ir šiandien džiaugiuosi pavykusiu rinkiniu, naujam gyvenimui prikeltomis dainomis,“ – sako A.Kulikauskas. Rašytojų sąjungos salėje vykusiame albumo pristatyme nuo didelio žmonių kiekio sienos nelinko: kompozitoriaus bendražygė, dainininkė Neda Malūnavičiūtė paminėjo, kad renginio organizatoriai norėjo intymios aplinkos ir draugų kompanijos, todėl koncerto per daug neviešino ir nereklamavo.

Į sceną įžengus vakaro žvaigždei, bet dar neprasidėjus koncertui, N.Malūnavičiūtė entuziastingai sušuko: „Bravo! Pakartot!“ A.Kulikauskas paminėjo, kad jo dainų rinkinio atsiradimui didelę įtaką padarė poetas Rimvydas Stankevičius: „R.Stankevičius daug zyzė ir mane kankino – tai buvo viena iš priežasčių, dėl kurių išleidau šį rinkinį. Taip pat prisiminiau, kad Lietuvos televizijoje esu šį bei tą nuveikęs, todėl viską susirinkau iš archyvo. Visi kūriniai buvo kiek įmanoma pertvarkyti – kad jų būtų galima klausytis ir namuose, ir mašinoje. Jei nebūtų Vytauto Kernagio fondo ir jo sūnaus Vytuko, būčiau užlūžęs su visom sąskaitom ir parašais, nes buhalterija – svetimas man dalykas.“

Albumo pristatyme koncertavo pats A.Kulikauskas, Neda ir Olegas Ditkovskis, Saulius Bareikis, „Atviro rato“ aktoriai, grupė „Adios“, gitaristas Gintaras Šulinskas.

Šis albumas yra jau trečiasis atlikėjo CD ir pirmasis DVD, kuriame talpinama koncertų vaizdo medžiaga, surinkta iš LRT archyvų. Kompaktiniame diske įrašytas dainas atlieka ne tik A.Kulikauskas, bet ir a.a. Vytautas Kernagis, Neda Malūnavičiūtė, Donatas Montvydas su Aiste Paškevičiūte.

Su A.Kulikausku bendradarbiaujanti N.Malūnavičiūtė sako, kad Andrius – vienas iš mylimiausių jos kompozitorių, kurį ji vertina kaip talentingą kūrėją ir kaip didelę širdį turintį žmogų. „Labai lengva kalbėti apie Andrių, jam skiriu pačius gražiausius žodžius. Jis – idėjų kupinas žmogus, talentingas kompozitorius, geras draugas. Tokių žmonių, su kuriais lengvai vyksta ir kūrybinis procesas, ir bendrauti paprasta, nėra daug.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai