Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 21

★★★★☆ / Antiteroristiniai „bytai“ skverbiasi į ausis – Warrain albumas „Ant ryshio III“

Plačiai skaitytojų ir muzikos klausytojų auditorijai Karolio Puidoko vardas galbūt nėra labai girdėtas. Gali būti, kad sceninis slapyvardis Warrain bus daugiau iškalbingesnis. O galbūt ir viena, ir kita jūs girdite pirmą kartą. Tuomet atsidūrėte reikiamoje vietoje, nes šis repo scenoje besisukantis muzikos kūrėjas yra vertas jūsų dėmesio. Šių metų vasarį Warrain išleido repo albumą „Ant ryshio III“, kurį puošia iškalbingas užrašas: „Antiteroristinių bytų rinktinė“.
Warrain
Warrain / „Artofhood“ nuotr.

Kitos repo albumų apžvalgos

Daugiau nei 3 tūkst. mėnesinių klausytojų „Spotify“ – toks Warrain klausytojų būrys renkasi šio kūrėjo muziką vien šioje platformoje. Palyginimui pažvelkime, kiek toje pačioje erdvėje ištikimų klausytojų turi kiti žinomi repo vardai.

Erkė – 9 tūkst., Micro One – per 7 tūkst., Konstantinas Lilas – per 8 tūkst. Repo perklausose čia lyderiauja legendinis „G&G Sindikatas“, kurio mėnesinė auditorija „Spotify“ perkopia 40 tūkst.

Galbūt šioje kompanijoje Warrain atrodo kukliau, tačiau šis repo kūrėjas visų pirma ryškiau spindi ne kaip rimus dėliojantis atlikėjas, bet kaip muzikos prodiuseris. Ir jis dirba su jau minėtais Erke ir Micro One bei kitais žinomais Lietuvos repo scenos vardais.

Pats Warrain atradau prieš gerą penketą metų. Tuomet vienus atsitiktinius kūrinius, prie kurių prisidėdavo šis kūrėjas, keitė kiti. Galiausiai dienos šviesą išvydo Erkės EP albumas „Miego sutrikimai“. Fantastiškas albumas, o albumo kūrinys „Tai nieko nereiškia“ dar ir dabar su dideliu džiaugsmu skamba mano ausinėse gana dažnai.

Warrain vardas man visuomet pirmiausia asocijavosi su kokybiškos muzikos rezultatu – jei matau, kad prie kūrinio pasirodymo prisideda šis atlikėjas, galiu būti užtikrintas, kad kūrinio instrumentalas arba vadinamasis „bytas“ bus aukščiausio kalibro.

Kai pasirodė albumas „Ant ryshio III“, jaučiau didelę intrigą, kad šiame rinkinyje bus galima Warrain išvysti įvairiuose vaidmenyse. Ir šis smalsumas buvo išpildytas – Warrain čia pasirodo ir kaip repo atlikėjas, ir kaip universalus muzikos prodiuseris, kurio muziką savo rimais papildo eilė garsių repo vardų. Išties net nedrįsau svajoti tokios įvairiaspalvės repo talentų paletės viename albume.

Į Warrain albumą „Ant ryshio III“ pažvelkime kiek atidžiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas