Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 10

Argentinos dainininkė Gabija Veronika, susiejusi savo gyvenimą su Lietuva, pradeda aktyvią koncertinių gastrolių veiklą

Dainininkė Gabija Veronika, kuri tiek Argentinoje, tiek Lietuvoje laikoma sava, vasario viduryje pradeda aktyvią koncertinę veiklą, rašoma pranešime spaudai.
Gabija Veronika
Gabija Veronika / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Argentina Muzika

Argentinos muzikos širdimi vadinamame Rosarijuje gimusi ir jaunystę praleidusi dainininkė nuo vaikystės traukė vietinių muzikos atstovų dėmesį, kurie jai patarė lavinti savo talentą už gimtosios šalies ribų. Jos programoje skamba laiko patikrintos auksinės ir labai melodingos romantiškos Pietų Amerikos baladės bei hitai. Jaunoji dainininkė turi retą derinį: sodrų ir gilų balsą, katinišką plastiką, išorinį ir vidinį grožį ir savitą stiliaus pojūtį. Būdama atviros ir kosmopolitiškos sielos, dainininkė draugauja su daugeliu pačių įvairiausių muzikos stilių atlikėjų: nuo Dominico Millerio iki Stingo muzikantų (su kuriais ji dainavo ne kartą) ir Boriso Grebensčikovo.

Netrukus pasirodys Dainininkės kompaktinė plokštelė, kuri vadinsis taip pat, kaip ir dabartinė jos programa: „Canta y no llores“ („Dainuok ir neverk“).

Buvo planuota, kad pirmasis albumo koncertinis pristatymas įvyks Lietuvoje, tačiau estų prodiuseriai ir Estijos argentiniečių bendruomenė pademonstravo aktyvumą ir pirmasis koncertas bei albumo pristatymas įvyks vasario 16 dieną Taline, „Tallinna Kinomaja“ (Talino kino namai). Koncerte Taline Gabijai Veronikai akompanuos pianistas Giedrius Nakas, gitaristas Žygimantas Kepenis ir estų perkusininkas Anatolijus Belovas.

Tačiau Lietuvos gyvojo muzikos meno gerbėjai neliks nuvilti – vasario 25 dieną atlikėja kviečia visus į savo koncertą-pristatymą Kauno menininkų namuose. Dainininkei akompanuos pianistas Daumantas Slipkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas