Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 09

★★★★★ / Brandi repo talento kelionė – Pijus Opera ir jo „Padalijimai“

Camino de Santiago kelias žada ne tik išbandymus. Jis dovanoja ir gyvenimo dovanas – šis kelių šimtų kilometrų žygis suteikia marias laiko visam gyvenimo praeities ir ateities keliui apmąstyti. Repo atlikėjui Pijui Vasiliauskui, žinomam sceniniu pseudonimu Pijus Opera, jis davė „Padalijimus“ – trijų repo kūrinių rinkinį, kuriame apstu kasdienybe išgyvento repo ir svarstymų apie mus supančią pasaulį.
Pijus Opera
Pijus Opera / Urtės Gimžauskaitės ir „Artofhood“ nuotr.

Kitos repo albumų apžvalgos

Pats Pijų atradau prieš gerą penketų metų, kai jis ir ūgiu, ir amžiumi nusileidęs kitiems atlikėjams, improvizacinio repo kovose tapo publikos numylėtiniu. Visus žavėjo tuometinio jaunuolio drąsa. Jo kova su Kuria, matyt, yra tapusi tokių kovų viena iš legendų. Dar po kelerių metų Pijus Opera tapo šių improvizacinio repo kovų čempionu, prieš tai dar keletą kartų finaluose nusileidęs tokiems repo sunkiasvoriams kaip Erkė ir Jama.

„Operatyvūs“. Tai repo duetas, kuriame jaunuoliai su Pijumi priešakyje dalijosi savo repo eilėmis. Išties prieš dvejus metus išleistas grupės albumas „Chicago“ žavėjo savo branda, nors patys grupės atlikėjai – paaugliai.

Talentai, ne kitaip. Tiesa, šiuo metu grupės veikla kiek pristabdyta.

VIDEO: Pijus Opera x Smiltė - Papirk mane

Praėjusiais metais Pijus scenoje tapo Pijumi Opera, o repo muzikos mėgėjus pasiekė keletas jo solinių kūrinių, kuriuos lydėjo ir klipai. Po kūrinių „Papirk mane“ ir „All in“ labai vyliausi, kad greitu metus dienos šviesą išvys ir albumas.

Albumas yra – „Padalijimai“ klausytojų ausis pasiekė sausį. Pats Pijus Opera aiškiai nemini, kad tai albumas. Atlikėjas sako, kad šiuos kūrinius reikia klausyti kartu, o jie gimė keliaujant jau minėtu Camino de Santiago keliu. Tačiau aš pats, kaip repo muzikos klausytojas, jį priimu kaip albumą – kitaip ir negalėčiau įvardinti.

Pažiūrėkime, ką mūsų ausims siūlo aukščiausios prabos repo talentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas