Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 13

Buvusios grupė „Karma“ lyderis Kazimieras Likša pristato savo pirmąjį solo singlą

Šių metų vasario mėnesį buvusi grupė „Karma“ paskelbė naujienas apie savo išsiskyrimą. Kazimieras Likša (grupės lyderis) jau tuomet minėjo, kad žada pradėti savo solinę muzikos karjerą. Po septynių mėnesių pertraukos Kazimieras Likša skelbia, jog yra pasiruošęs pradėti savo naująjį kelią ir dalinasi savo pirmuoju soliniu singlu „Surask mane“ ir taip pat šią dainą įprasminančiu vaizdo klipu.
Kazimieras Likša pristato naująjį grupės „Karma“ albumą „Gyvenimo pradžia“ / I. Gelūno nuotr.
Kazimieras Likša / I. Gelūno nuotr.

„Surask mane – daina, kuri pasakoja apie vidinę žmogaus kovą su savimi. Tai daina apie momentą, kuomet norime surasti save, tačiau to siekdami mes klystame, o kartais net ir įskaudiname sau pačius artimiausius žmones. Tikiu, kad ši tema artima kiekvienam, nes visi mes kasdien mokomės gyventi, suprasti save ir mus supančią aplinką“, – pasakoja dainos autorius K. Likša.

Šiai dainai sukurti vaizdinę išraišką K. Likša pasikvietė savo gerus draugus – brolius Daniel ir Zbigniev Bartoševič, kurie atliko operatorinį ir montažinį darbą, bei aktorius Mantą Tarasevičių bei Aureliją Prašmuntaitę.

Autorius teigia, jog būtent su pačiais artimiausiais žmonėmis galima pasiekti gražių rezultatų net kai neturi didelių išteklių.

Kazimieras Likša / Asmeninio albumo nuotr.
Kazimieras Likša / Asmeninio albumo nuotr.

„Mintis buvo atskleisti žmogaus vidinę kovą parodant dviejų žmonių santykį, kai vienas pasiruošęs paleisti ir judėti toliau, o kitas nenori tam pasiduoti. Galu gale abu personažai randa save absoliučioje pasimetimo būsenoje. Vienam tenka keliauti toliau, o kitam grįžti. Tai klipas apie nesibaigiančias klajones ieškant savęs“, – užtvirtina K. Likša.

Tai klipas apie nesibaigiančias klajones ieškant savęs

Visa kūrybinė grupė pasakoja, jog klipo filmavimams teko ieškoti specialios erdvės, kurioje būtų galima užfiksuoti šią įnirtingą žmogaus kovą su pačiu savimi.

Abiejų personažų dvasiai atskleisti buvo reikalingos dvi skirtingos aplinkos: gyvybinga gamta ir gyvybės stinganti dykuma. Visa tai buvo surasta Neringoje, kur ir vyksta pagrindinis klipo siužetas.

„Esu labai patenkintas rezultatu. Dainą įrašėme ir prodiusavome kartu su Germanu Skoriu jo studijoje „1o7 studios“, kas tikiu, kad lėmė tokį gerą energetinį užtaisą, o vėliau mano bičiuliai man padėjo nufilmuoti ir įprasminti šią dainą klipu, kuris puikiausiai atspindi „Surask mane“ nuotaiką. Kviečiu kiekvieną pasiklausyti ir toje dainoje atrasti bent dalelę savęs. Tai visuomet yra mano kūrybos pagrindinis tikslas.“, – pasakojo K. Likša.

Lapkričio ir gruodžio mėnesiais K. Likša su grupe išvyksta į koncertinį turą tuo pačiu pavadinimu kaip ir pirmasis singlas – „Surask mane“ – per Lietuvą ir D. Britaniją.

Šiame ture K. Likša kvies visus buvusius grupės Karma gerbėjus iš naujo surasti jį ir jo kūrybą. Tačiau datas paskelbs jau visai netrukus.

„Jau pasiilgau koncertų. Laukiu, kada galėsiu ir vėl pamatyti visus tuos mielus žmones, kurie renkasi mano koncertuose“, – kalbėjo K. Likša.

Įvertinkite naująjį K.Likšos muzikinį klipą ir pasidalinkite savo nuomonėmis komentaruose.

VIDEO: Kazimieras Likša - Surask mane (Official video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento