Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 13

Dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“ Baltarusijoje apdovanotas premija

Praėjusį savaitgalį Postavyje (Baltarusijoje) įvyko kasmetinis liaudiškos muzikos festivalis, kuriame pirmą kartą pasirodęs Valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“ tapo I premijos laureatu. Penkioliktus metus vykstantis festivalis „Skamba cimbolai ir armonikos“ šiemet pritraukė daugiau nei 30 kolektyvų, tarp kurių buvo svečių iš Kazachstano, Rusijos, Estijos, Ukrainos, Venesuelos ir kitų šalių.
Ansamblis „Lietuva“
Ansamblis „Lietuva“ / Ansamblio archyvo nuotr.

Festivalis truko tris dienas. Atidarymo šventė nustebimo itin spalvingu Baltarusijos prisistatymu, kuriame dalyvavo Baltarusijos Nacionalinis I.Cytovičiaus vardo choras bei daugybė mėgėjiškų kolektyvų. Jie pristatė skambias Baltarusijos regionų dainas bei šokius. Muzikiniais kūriniais prisistatė ir konkurso dalyviai, kurie jau kitą dieną varžėsi net penkias valandas trūkusiame liaudies instrumentų konkurse.

Sekančią dieną įvyko liaudiškų muzikos instrumentų orkestrų konkursas, kuriame ansamblis „Lietuva“ sužavėjęs komisiją virtuoziškai atlikta programa bei unikaliais lietuviškais instrumentais iškovojo premiją. Didelį susidomėjimą lietuviškais instrumentais parodė Baltarusijos Nacionalinio Ž.Žynovičiaus vardo liaudies instrumentų orkestro artistai.

Vakare miesto aikštėje, specialiai įrengtoje scenoje, įvyko valandos trukmės ansamblio „Lietuva“ autorinis koncertas, kurio metu buvo atlikti geriausi visų laikų ansamblio muzikiniai kūriniai ir šokiai reprezentuojantys ne tik ansamblį, bet ir visą šalį. Koncerte apsilankė ne tik miestelėnai bei miesto svečiai, tačiau ir kiti kolektyvai, liaudies muzikos profesionalai.

„Didžiuojuosi mūsiškiais, jog taip puikiai pasirodė konkurse, bet visada galima dar geriau“, – negailėdamas pagyrų su šypsena sakė ansamblio „Lietuva“ vadovas Robertas Katinskas, kuris šio festivalio metu buvo ir komisijos nariu.

„Labai malonu, jog mus taip šiltai priėmė publika, kuri viso vakarinio koncerto metu negailėjo ne tik aplodismentų, bet ir susižavėjimo šūksnių. Taip pat džiugu girdėti gražius atsiliepimus iš organizatorių pusės. Jie vienareikšmiškai teigė, jog esame labai aukšto lygio kolektyvas“, - sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai