Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Duetas „Superkoloritas“ ir Simas Slabačiauskas pristato naują dainos „Vasara Pasaka“ versiją

Vasariškos naujienos „Superkolorito“ stovykloje – grupės bičiulis, muzikos kūrėjas ir didžėjus Simas Slabačiauskas dalinasi šviežia kūrinio „Vasara Pasaka“ versija, rašoma pranešime spaudai.
Simas Slabačiauskas ir Superkoloritas
Simas Slabačiauskas ir Superkoloritas / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 3 Muzika Pasaka Vasara

Mintis suremti muzikines pajėgas ir į dienos šviesą paleisti naujai skambančią dainą muzikantams kilo knygų mugės metu. „Susitikome su Simu atsitiktinai muzikos salėje, apsikeitėme plokštelėmis ir atsisveikinome su mintimi susitikti muzikoje“, – prisimena grupės vokalistė Giedrė Nalivaikaitė.

Šviesų ir žaismingą kūrinį „Vasara Pasaka“ iš visų dueto dainų pasirinko pats Simas. „Patraukė nuostabūs žodžiai apie gamtą. Myliu vasarą, tad iškart įsigijau kūrinį bandcamp‘e ir pradėjau dėlioti pirmuosius juodraščius. Pastaruoju metu daug laiko praleidau Maljorkoje, iš ten atkeliavo „balearic” nuotaikų. Būten ten sukūriau ir „juodraštinę“ remikso versiją“, – kūrybinę pradžią prisimena Simas Slabačiauskas.

Rezultatas nudžiugino tiek duetą, tiek ir patį remikso autorių. Pavyko išlaikyti kūrinio lengvumą ir žaismingumą, įnešti jam šokio energijos, o kūryboje suskambo ir gyvi instrumentai.

Naujų garsų atsirado ir šioje dainos versijoje. Fleitą „Vasara Pasaka“ dainoje įrašė Kasparas Bagdonas, senas Korg sintezatorius ir gitara kūrinyje atsirado dirbant kartu su studijos partneriu Pauliumi Vaitulevičiumi, o būgnų garsai gimė įrašuose su Andriumi Kančiu. Kūrinį miksavo ir galutinius akcentus sudėliojo garso režisierius Daniel Burzinskij.

Lengvai šokinę kūrinio versiją jau galima išgirsti Spotify, Bandcamp ir Soundcloud platformose.

Muzikos kūrėjai prasitaria, jog ištikimiausi gerbėjai netrukus kūrinio galės klausyti ir vinilinės plokštelės pavidalu: „Išleisime labai riboto tiražo 10 colių mėlynus vinilus, jie pasirodys dar šią vasarą, tad sekite naujienas – plokštelių užteks tik greičiausiems.“

Anksčiau Simas Slabačiauskas šokiams sėkmingai pritaikė atlikėjo Luko Pilkausko „Lopšinę”. „Labai džiaugiuosi ir šiuo kūrybiniu procesu – jis man padovanojo daug nuostabaus kūrybinio laiko su draugais, naujų pažinčių ir dar kartą priminė, jog visata visuomet veda tinkamu keliu, belieka tik pasitikėti ir paleisti kontrolę, įsivaizduojamą rezultatą –būsi apdovanotas pasakiškais dalykais“, – pasakoja Simas Slabačiauskas.

Įdomu, jog būtent su „Vasarai Pasakai“ skirtu vaizdo klipu „Superkoloritas“ šį rudenį aplankė „Riga Film Festival“. Vėliau dainą ir klipą į trumpą programą įtraukė ir Estijos kino teatras „Sõprus Cinema".

Išgirsti šviežiai suskambusį „Vasara Pasaka“ žiūrint į Baltijos bangas S.Slabačiauskas kviečia kiekvieną ketvirtadienį Juodkrantės gelbėtojų stotyje: „Kartą per savaitę čia groju muziką leidžiantis saulei, kviečiu visus užsukti ir pasimėgauti vasara. Juodkrantė man asocijuojasi su nauja pradžia, tiek gyvenimo, tiek kūrybos. Labai patinka čia tvyranti energija. Smalsu, kur ji nutekės ir nuves.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius