Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 07

Džiazas, Modestas Musorgskis ir „Golden Parazyth“ susivienijo

Legendinė trijulė Emerson, Lake & Palmer prieš keturias dešimtis metų įrodė, kad vienas žymiausių rusų kompozitoriaus Modesto Musorgskio kūrinių „Parodos paveikslėliai“ gali įtikti ne tik klasikinės muzikos gurmanams, bet ir progresyvaus roko mylėtojams. Šįmet trys profesionalūs Lietuvos muzikantai ketina vieną sudėtingiausių fortepijoninių ciklų pateikti dar platesniam klausytojų ratui. Kartu su klasikiniu fortepijoniniu atlikimu, skambės džiazinė Musorgskio kūrinio interpretacija bei bene populiariausio šių dienų muzikos žanro – elektronikos – variantas.)
Projektas „Išgirsk kitaip“
Projektas „Išgirsk kitaip“ / Organizatorių nuotr.

Projekto „Išgirsk kitaip“ idėja kilo pianistei Virginijai Unguraitytei, įrašų studijoje susipažinusiai su elektroninės muzikos grupės „Golden Parazyth“ nariu Aurimu K@ Vilkišiumi bei džiazo klausytojams puikiai pažįstamu pianistu Arnu Mikalkėnu. Idėjos iniciatorė, „Parodos paveikslėlius“ ne kartą atlikusi  akademinėse scenose, teigė, kad atliekant „Parodos paveikslėlius“ trimis iš pirmo žvilgsnio sunkiai suderinamais muzikos stiliais, atsiranda erdvės pojūtis, laisvė improvizacijai bei klasikinės muzikos taisyklių nevaržomas polėkis. Repeticijų metu paaiškėjo, kad visiškai skirtingi žanrai gali skambėti išvien, jei muzika atliekama savo srities profesionalų.

Visi trys projekto atlikėjai scenoje jau yra įgiję įvairiausios patirties. Virginija Unguraitytė ne kartą koncertavo Lietuvoje ir užsienyje, jos pasirodymai dažnai pasižymi netikėtomis kolaboracijomis, negana to, daugeliui ji pažįstama kaip operos solisto Liudo Mikalausko scenos partnerė bei aktorių Virginijos Kochanskytės ir Petro Venslovo koncertinių programų bendrauatorė. „Golden Parazyth“, kuriems priklauso muzikantas Aurimas K@ Vilkišius, daugeliui pristatinėti nereikia – tai bene žymiausia lietuvių elektronikos grupė, jau atpažįstama ir Latvijos, Lenkijos, Liuksemburgo bei Didžiosios Britanijos publikai. Arnas Mikalkėnas yra koncertavęs drauge su Lietuvos ir tarptautiniu mastu žinomais džiazo atlikėjais tokiais kaip: Neda Malunavičiūtė, Lasse Lindgren, Francesco Angiuli, Liudas Mockūnas, Kevin McCann, Jelle van Giel, Arkady Gotesman, Darius Rudis ir kt.

Pasirodymas išsiskirs ne tik moderniu klasikinės muzikos atlikimu, bet ir šviesų instaliacijų apipavidalinimu. Projektą „Išgirsk kitaip“ atlikėjai pristatys Lapkričio 28 dieną 18 valandą Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai