Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 16

Džiazo ritmai ir nauji atradimai nuo Nyderlandų iki Vilniaus

Vasario 27-ąją tarptautinių konkursų laureatai drebino vieną Vilniaus senamiesčio stogų – Pylimo g. įsikūrusį Turgų. Antradienių džiazo džemų seriją tęsė Karolis Šarkus ir jo draugai – vokalistė Sarah Van Den Bergh (Nyderlandai) ir saksofonistas Michaelas Andersonas (JAV).
Džiazo muzika
Džiazo muzika / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Muzika Džiazas

Pagrindinis trijulės iniciatorius, Karolis Šarkus yra vienas jaunesniosios džiazo kartos atstovų. Sėkmingas ir charizmatiškas saksofonistas šiandien jau gali pasigirti laimėjimais iš „Kaunas Sonorum“, „Sąskambių“, „Vilnius Jazz Young Power“ festivalių.

Trijulei talkino žinomi Lietuvos džiazo meistrai, pasirodantys įvairiuose projektuose ir džiazo sesijose – Arman Isojan (kontrabosas) ir Domantas Razmus (mušamieji).

Susipažinę prestižinėje Amsterdamo konservatorijoje Nyderlanduose ir koncertavę ne vienoje pasaulio šalyje, šaunioji trijulė Vilniuje surengė išskirtinį pasirodymą – džiazo ritmų ir geros nuotaikos tarptautinis jaunų virtuozų pasirodymas nestokojo.

Esminis džiazo muzikos elementas yra improvizacija – nors renginyje skambėjo tokie garsūs kūriniai, kaip Franko Sinatros „My One and Only Love“ ar Ellos Fitzgerald „Easy to Love“, jaunieji entuziastai, išsaugoję lakoniškumą ir savitumą stebino tuo, ko natomis neužrašysi – subtiliomis potekstėmis bei lyriškumu. Sėkmingai pinantis net penkių atlikėjų melodingoms idėjoms gimė laisvas ir kontrastingas peizažas.

Nenuspėjama muzikinė sintezė, diktuojama inovatyvių ritmų ir tradicinio džiazo garsų abejingų tikrai nepaliko. Nors vakaro iniciatorius K.Šarkus vakaro pradžioje sakėsi visus subūręs groti džiazo standartų – vakaro nuotaikos diktavo savo. Įspūdingi muzikantų laimėjimai ir pribloškiantis paprastumas bei muzikiniai sugebėjimai – daug žadantys atlikėjai sugebėjo nustebinti visus. Auditorijoje išskirtinai buvo tiek tikros klasikos megėjų tiek šiuolaikinio džiazo propaguotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas