Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 29

Elektroninės muzikos pionieriams „Kraftwerk“ uždrausta atvykti į Kiniją

Elektroninės muzikos legendoms iš Vokietijos „Kraftwerk“ Kinija atsisakė išduoti vizas, kad jie galėtų atvykti į Pekine vyksiantį „Strawberry“ festivalį.
„Kraftwerk“
„Kraftwerk“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kinų muzikos kompanija „Modern Sky records“ kreipėsi į šalies Kultūros ministeriją dėl leidimo „Kraftwerk“ balandį koncertuoti kasmetiniame „Strawberry“ festivalyje, tačiau valdžia nesutiko grupės įsileisti į šalį.

„Mes jau buvome viską parengę jų pasirodymui. Labai gaila, kad jie negali atvykti. Tikrai labai gaila“, – kalbėjo bijojęs prisistatyti įmonės darbuotojas.

Tokį sprendimą Kinija priėmė motyvuodama tuo, kad grupė prieš 15 metų planavo pasirodyti koncerte už Tibeto laisvę Vašingtone.

Kaip praneša „Pitchfork“, tokį sprendimą Kinija priėmė motyvuodama tuo, kad grupė prieš 15 metų planavo pasirodyti koncerte už Tibeto laisvę Vašingtone. Kinijos pareigūnų sprendimo nesušvelnino net tai, kad grupė tąkart koncerte taip ir negrojo – jų pasirodymas buvo atšauktas dėl blogo oro.

Kinų „Global Times“ praneša, kad pagrindine grupe festivalyje dabar bus „Travis“, o „Kraftwerk“ koncertas atšauktas dėl politinių priežasčių, kurios nebuvo įvardintos.

Į Kiniją atvykstančių muzikantų kontrolė itin sustiprinta 2008 metais, kai islandų dainininkė Björk per savo koncertą po dainos „Declare Independence“ („Paskelbkit Nepriklausomybę“) kelis kartus sušuko „Laisvę Tibetui“.

2011 metais buvo pasirodžiusi informacija, kad Bobas Dylanas nusileido Kinijos valdžiai dėl kai kurių „jautrių“ dainų grojimo savo koncertuose Pekine ir Šanchajuje, tačiau pats muzikantas tai neigė.

Kinija dar labiau sugriežtino taisykles, po to, kai praėjusiais metais Eltonas Johnas savo koncertą dedikavo menininkui ir politiniam aktyvistui Ai Weiwei, kuris yra patekęs į Komunistų partijos nemalonę, rašo „The Guardian“.

Kinijos valdžia į šalį uždraudusi atvykti ir žymiems aktoriams Bradui Pittui, Sharon Stone, Richardui Geere'ui, Harrisonui Fordui ir režisieriui Martinui Scorsese dėl jų viešai deklaruotos paramos Tibetui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?