Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 13

Festivalyje „MountainRock“ – progresyvaus metalo meistrų „Unlost“ debiutas Kaune

Jau šį šeštadienį, vasario 18 d., 20 val. Kauno lofte „Gargaras“ vyksiančiame festivalyje „MountainRock'vol.6“ įvyks labai laukiamas progresyvaus metalo grupės iš Vilniaus „Unlost“ debiutas Kaune.
Grupė „Unlost“
Grupė „Unlost“ / Facebook.com nuotr.

Nors grupė susikūrė pernai, joje grojantys muzikantai – anaiptol ne naujokai Lietuvos muzikinėje padangėje. Tą įrodo ir nepriekaištinga atlikimo kokybė ir kūrinių branda. Visa tai buvo įvertinta pernai Latvijoje vykusiame Baltijos šalių konkurse „Sound Division Rock Battle“, kurio nugalėtojai ir tapo „Unlost“.

Vyrai jau yra įrašę ir savo dainas, kurių paklausyti galima grupės „Facebook“ puslapyje: Facebook.com/unlostband. Jūsų dėmesiui – interviu su „Unlost“ idėjiniu vadu, gitaristu Kostu Balčiūnu.

„Unlost“ – naujas vardas Lietuvos sunkiosios muzikos scenoje, tačiau grupėje grojantys žmonės – anaiptol ne naujokai muzikoje. Trumpai papasakok, kada, kaip ir kodėl susikūrė „Unlost“.

– Grupės, kokia dabar yra „Unlost“ sukūrimo idėją nešiojausi jau kuris laikas, bet reali grupės užuomazga atsirado 2010 m. rudenį, kai aš ir būgnininkas Vaidotas (su kuriuo kartu grojame grupėje „SBS“) pradėjome dviese grojinėti keletą mano muzikinių idėjų, kurios mums pasirodė visai įdomios ir, tinkamai sugrojus, turinčios perspektyvų.

Neilgai trukus, prie alaus bokalo apie kuriamą grupę užsiminiau gitaristui Enrikui, kuriam idėja patiko ir prie „Unlost“ prisijungė dar vienas narys. Grupėje trūko 2 narių – bosisto ir vokalisto.

Bosisto pareigas užėmė Laurynas, atsiliepęs į mano skelbimą internete apie ieškomus muzikantus. Su vokalu viskas pasirodė sudėtingiau. Kurį laiką repetavom keturiese, vis vykdydami nesėkmingas vokalisto paieškas, kol visai netyčia viename koncerte išgirdau dainuojant Mindaugą (groja Kauno grupėsė „Voodoo“ ir „Sound Injected“). Po linksmo koncerto „afterparty“ „Unlost“ jau turėjo pilną muzikantų sąstatą ir nuo ankstyvo 2011 m. pavasario pradėjo pilnavertę kūrybinę veiklą.

– Kaip apibūdinate savo grojamą muziką? Kokios jūsų muzikinės įtakos?

– Ir vėl šitas sunkus klausimas.. (Šypsosi, – red. past.). Neesame labai kompetetingi grupių dėliojimo į stilistikos lentynėles specialistai, bet, po ilgų diskusijų, konsultacijų su klausytojais, priėjome nuomonės, kad tai yra daugmaž alternative metal. Aišku, kūryboje jaučiasi ir subtili progressive metal įtaka (esu didžiulis „Dream Theater“ ir panašių grupių fanas) – nevisai „tiesi“ ritmika, harmonijos vingiai ir t.t. Galima išgirsti ir elementaraus hardroko motyvų ir turbūt dar ne vieno stiliaus priemaišų. 

Bendra idėja yra kurti energingą, užvedančią muziką, kuri klausytojo per daug neapkrautų savo sudėtingumu ir komplikuotumu, bet tuo pačiu nebūtų ir nuobodžiai primityvi, ir joje kažką sau artimo rastų tiek eilinis klausytojas, tiek muzikos žinovas.

Klausomos muzikos, kuri norom nenorom įtakoja, yra tikrai nemažai, kaip pagrindines galėčiau įvardinti „Dream Theater“, „Opeth“, „Alter Bridge“, „King‘s X“, „Porcupine Tree“, Steve Vai, „Soundgarden“, „Audioslave“, „Machine Head“, „Faith No More“, „Stone Temple Pilots“, „Drowning Pool“, „Death“, „Sepultura“, „Soulfly“, „Cynic“, „Arch Enemy“...

Per trumpą savo egzistavimą jau spėjote šį bei tą nuveikti – laimėjote Latvijoje vykusį muzikinį konkursą, įrašėte savo „gabalus“. Ar daug ir kur koncertuojate, ką jau pavyko ir ką dar tik planuojate nuveikti?

– Kadangi egzistuojame dar išties trumpai, tai klausime iš esmės ir išvardinti visi mūsų pasiekimai. Prieš kelias savaites įvyko mūsų debiutinis koncertas Lietuvoje, kuris vyko Vilniaus klube „Tamsta“, kartu su grupe „Insomnia Vera“. Sulaukėme labai puikaus publikos palaikymo ir gausybės teigiamų įvertinimų, jais labai džiaugiamės. Tuo pačiu atsakau į klausimą, ar daug koncertuojame – kol kas esame sugroję iš viso 3 koncertus (du Latvijoje ir vieną Lietuvoje). Dar vienas koncertas įvyks „MountainRock‘e“ Kaune.

Artimiausiu metu planuojame šiek tiek pakoncertuoti Lietuvoje, kad supažindintume save su publika, stengsimės išlįsti ir už Lietuvos ribų, yra minčių nufilmuoti vaizdo klipą, susirasti gerą vadybininką. Vasarą įrašinėsime albumą „Sound Division“ studijoje Latvijoje. Tiesa, beveik baigtas kurti „Unlost“ logotipas, kurį netrukus paviešinsime ir pasidarysime didžiulius tentus ant scenos.

– Ko tikitės debiutuodami Kaune?

– Tai mūsų pirmas koncertas Kaune. Kiek esu grojęs Kaune su įvairiausiomis grupėmis, tiek mus pasitiko gausus ir labai šiltas publikos palaikymas, tas tikimės, kad ta publika nebus pablogėjus, o patys tikimės sugroti kuo geriau, išspinduliuoti kuo daugiau teigiamų emocijų ir energijos. Labai džiaugiamės, kad teks pagroti kartu su puikiomis Lietuvos ir užsienio grupėmis. Na ir, aišku, tikimės griausmingo „afterparty“!!!

Kas: Festivalis „MountainRock’vol.6/ROCK AND BEYOND“
Data: Vasario 18 d., šeštadienis, 20 val.
Vieta: Loftas „Gargaras“ (Raudondvario pl. 101, Kaunas)
Dalyviai: SOUNDARCADE (lv), MOUNTAINSIDE (lt), TESA (lv), THE MOON BAND (lt), UNLOST (lt), LAISVA STRUKTŪRA (lt)
Bilietas: 15 Lt

 

VIDEO: Unlost - The flow live in Riga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?