Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Garsi atlikėja iš Kubos Marialy Pacheco su grupe koncertuos Lietuvoje

Džiazo superžvaigždė, kilusi iš Kubos, pianistė ​Marialy Pacheco su savo grupe pasirodys Lietuvoje ir surengs tris koncertus.
Marialy Pacheco
Marialy Pacheco / Jonas Müller nuotr.
Temos: 1 Muzika

Marialy Pacheco gimė Kubos sostinėje Havanoje. Muzika ji susidomėjo būdama septynerių ir pradėjo studijas garsiojoje Havanos konservatorijoje. Palaikoma tėvų (mama – chorvedė, tėtis – operos dainininkas), vėliau su pagyrimu baigė fortepijono klasę Escuela Nacional de Artes ir tęsė kompozicijos meno studijas, kurių metu laimėjo net du aukso medalius Pasaulio chorų žaidynėse.

Sėkmingų koncertinių gastrolių po pasaulį metu, su pirmuoju 2005 m. albumu „Bendiciones“ („Palaiminimai“), Marialy tapo pasaulinio lygio muzikante. Ji nuolat keliauja, kuria, įrašinėja albumus, gyvena Australijoje ir Japonijoje, o 2012-aisiais dalyvavo legendinio Montreux džiazo festivalio solo pianistų konkurse. Jai, kaip pirmajai moteriai šio konkurso istorijoje, įteiktas specialus žiuri prizas, o taip pat skirtas publikos apdovanojimas.

Tarp muzikantų, kurie bendradarbiavo su Marialy Pacheco: Rani Kriya, (Stingo ir Dominic Miller) perkusininkas, garsus Izraelio bosistas Avishai Cohenas, amerikiečių timbalero Carlo Perazzo iš Santanos grupės ir daugelis kitų.

Muzikinio įkvėpimo viršūne tapo paskutinis 2022 metų albumas „Reload“, kuris ir bus pristatytas Lietuvoje.

Kaip teigia pati albumo autorė ir atlikėja M. Pacheco: „perkrovimo“ prasmė yra tarsi atradimas ir atgimimas, pašventinantis kiekvieną jos kūrybinės asmenybės meninį įsikūnijimą šviežia, spindinčia šviesa. Pasak muzikantės, kiekviena nata, kurią ji groja, turi prasmę, už kiekvieno melodingo judesio ir sąskambio slypi ją įkvepiančios idėjos ir patirtis.

Dabar Marialy gyvena su mama Vokietijos mieste Brėmene (ji sako, kad visada jautė, jog turės palikti savo nedidelę Karibų salą, kad galėtų pasidalinti muzika su didžiuoju pasauliu).

Marialy Pacheco „Reload“ yra dvyliktasis albumas ir, jos nuomone, iki šiol labiausiai jaudinantis ir brandžiausias kūrybinis sumanymas. „Norėjau išplėsti savo muzikinių spalvų paletę! – paaiškina ji paties albumo koncepciją. - Čia mano kubietiškos šaknys plečiasi link Lotynų Amerikos tradicijų ir klasikinės muzikos ištakų“.

Jos atliekama muzika autentiška, tradicinė ir kartu šiuolaikiška, o prie to stipriai prisideda du jauni ir talentingi muzikantai iš Kolumbijos Juan Camillo Villa (bosinė gitara) ir Miguel Altamaru de la Torre (būgnai), kuruosi pamatysime ir išgirsime ir Lietuvoje.

Koncertai vyks:

Spalio 18 d. 17 val. Kėdainiuose, daugiakultūriame centre (Paeismilgio g. 12 B),

Spalio 19 d. 18 val. Vilniuje, Organum koncertų salėje (Savanorių pr. 1),

Spalio 20 d. 16 val. Kaune, filharmonijoje (E. Ožeškienės g. 12).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas