Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 25

Grupė „StaraNova WNO“ su energijos užtaisu kitaip pristatys lenkų folklorą

Lenkų folkloras – tai ne tik bobutės, kurios apsigaubusios raštuotomis skaromis traukia liaudies dainas. Žaisminga, pozityvia energija kunkuliuojanti grupė „StaraNova WNO“ įrodo, kad tradicinės dainos gali skambėti visai kitaip. Tai pirmoji muzikinė grupė, lenkų folklorines dainas atliekanti folk ir world music stiliais. Gegužės 11 d. 19 val. „StaraNova WNO“ sudrebins Lenkų kultūros namus.
Grupė „StaraNova WNO“
Grupė „StaraNova WNO“ / „StaraNova WNO“ archyvo nuotr.

„StaraNova WNO“ susikūrė 2011 metais. Grupės branduolį sudaro jos įkūrėjai: Katarzyna Żemojcin (smuikas) ir Paweł Żemojcin (mušamieji) bei vokalistė Monika Kutysz. Pučiamaisiais groja Saulius Petreikis, akordeonu – Nerijus Bakula, gitara – Lukas Zinkevičius, bosine gitara – Gediminas Svilas.

„Idėja kurti tokio stiliaus muziką kilo iš meilės Vilniaus krašto folklorui, kurį girdėjome nuo vaikystės. Jame persipina įvairių tautų tradicijos. Savo muzika bandome sujungti praeitį ir dabartį. Norime, kad žmonės nepamirštų nuostabiojo seno Vilniaus, o kartu per muziką pajustų, kokia dvasia tvyro mieste šiandien“, – sako grupės lyderis Paweł Żemojcin.

„StaraNova WNO“ repertuare – gerai žinomos Vilniaus Krašto lenkų liaudies dainos, kuriose žavinga Vilniaus krašto tarme pasakojamos įvairios istorijos: apie malūnininką ir jo dukterį, apie vaikiną, žlugdantį merginos svajones, apie skylę tvoroje... Šiuolaikiškos aranžuotės, kuriose girdėti tradiciniai lietuvių, lenkų, baltarusių dainų motyvai, suteikia dainoms naują gyvenimą. Įkvėpti žinomų liaudies dainų, grupės nariai jų pagrindu sukuria visiškai naujas originalias melodijas.

„StaraNova WNO“ koncertai – tai tikras energijos užtaisas ir nepakartojami muzikiniai įspūdžiai. Jau gegužės 11 d. 19 val. grupė pasirodys Vilniuje, Lenkų kultūros namuose (Naugarduko 76). Bilietų kaina – 8 Lt (studentams - 5 Lt). Bilietus galima įsigyti Lenkų kultūros namuose kasdien nuo 8 iki 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai