Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 21

Intymus danų „Efterklang” pasirodymas Vilniuje

Viena žinomiausių Danijos nepriklausomos muzikos grupių „Efterklang“ ir dainininkė Rūta MUR spalio 25 d. kviečia į lengva melancholija nuspalvintą intymų pasirodymą koncertų erdvėje „Kablys + Kultūra“ Vilniuje, rašoma pranešime spaudai.
Efterklang
Efterklang / Dennio Mortono nuotr.

Daugiau nei dvidešimt metų eksperimentinės ir emocionalios indie pop muzikos ribas plečiantys „Efterklang“ prieš dvi savaites išleido savo šeštąjį studijinį albumą „Windflowers“. Jame galima išgirsti geriausią ir melodingiausią iki šiol muzikantų kūrybą, kurią „Flood Magazine“, „The Art Desk“, „Spectrum Culture“ ir kiti leidiniai įvertino kaip dar vieną sėkmingą danų kolektyvo žingsnį į priekį.

Spalio viduryje danų muzikantai iškeliavo į turą, kurio metu sugros virš 50-ies koncertų Europoje ir JAV. „Efterklang“ muzikantai jau kelis kartus viešėjo Vilniuje kaip projekto Liima nariai, tačiau pirmą kartą koncertuos čia kaip „Efterklang“. Kaip ir visame ture, Vilniuje naujuosius „Windflowers” kūrinius gyvai atlikti padės du kviestiniai muzikantai - būgnininkė Emilie Espichicoque Vestergaard ir pianistas Christian Balvig. Na, o dar viena danų muzikantų jungtis su Lietuva - „Saftstationen“ studijoje įrašytas pasirodymas, kuriame kanklėmis groja ir dainuoja žinoma muzikantė Indrė Jurgelevičiūtė iš grupės „Merope“.

Prieš Danijos atlikėjus pasirodysianti Rūta MUR jau turi patirties dalintis scena su žinomais atlikėjais - ji „apšildė“ Švedijos žvaigždę Lykke Li, kiek anksčiau – vokiečių duetą „Lebanon Hanover“. Muziką pradėjusi kurti 2015-aisiais, prieš daugiau nei metus Rūta MUR išleido 80-ųjų estetikos, klajonių melancholijoje ir portugališkajame saudade kupiną albumą „Love Story Short“. Pastaruoju metu Rūta koncertuoja su vietiniais muzikantais: Gabriele Vilkickyte, Kabloonak, Golden Parazyth ir kitais.

Spalio 25 d. koncertas vyks Vilniuje, koncertų salėje „Kablys + Kultūra“. Durys atidaromos 19:00, bilietus galima įsigyti > http://ticketshop.lv.

Renginį organizuoja seniausiai Latvijoje dirbantis nepriklausomas koncertų organizatorius „Circle Pit Shows!” bendradarbiaudamas su ilgamečiu Lietuvos muzikos e-žurnalu „Ore.lt“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas