Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš A.Orlausko autobusiuko skambėjo „Skylė“ muzika: grupė kreipėsi į advokatą, politikas įžvelgia provokacijas

Gatvėje stovi autobusiukas su Petro Gražulio ir Artūro Orlausko atvaizdais bei reklaminiais šūkiais, o iš jo skamba grupės „Skylė“ daina „Sudainuokime Lietuvą“ – šitokį vaizdą šiandien galima buvo išvysti Vilniuje netoli Seimo rūmų. Rinkimų agitacijai pamažu artėjant prie finišo tiesiosios, tokie dalykai gal ir neturėtų stebinti. Tačiau „Skylė“ ir Orlauskas su Gražuliu – tai tikrai netikėtas derinys.

Grupė leidimo nedavė

Dainos „Sudainuokime Lietuvą“ autorius, kompozitorius Rokas Radzevičius teigė, kad ši situacija jam jau yra žinoma.

„Šiandien viena moteris man atsiuntė video, kuriame matosi netoli Mažvydo bibliotekos stovintis autobusiukas, ant kurio Gražulio ir Orlausko portretai, o iš jo skamba mūsų daina „Sudainuokime Lietuvą“, – teigė R.Radzevičius.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Rokas Radzevičius
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Rokas Radzevičius

Pasiteiravus, ar jis yra davęs sutikimą Tautos ir teisingumo sąjungai rinkiminėje kompanijoje naudoti šį savo kūrinį, R.Radzevičius teigė, kad dėl to niekas į jį nesikreipė.

„Tai yra akiplėšiškumas vidury baltos dienos ir mūsų teisių pažeidimas“, – pabrėžė grupės „Skylė“ lyderis.

Jis taip pat priminė, kad kūrinys „Sudainuokime Lietuva“ neatsiklausus jau buvo naudojamas ir prieš kelis metus vykusio Šeimų maršo renginio metu. Tuomet muzikantas teigė dėl situacijos kreipęsis į teisėsaugą.

Vėliau šiandien grupės „Skylė“ facebook paskyroje pasirodė įrašas, kuriame muzikantai išreiškė pasipiktinimą tokiu akibrokštu.

„Labai liūdna, tačiau mūsų muzika ir kūryba vėl naudojasi, o ir nepabijokime to žodžio – vagia savo tikslams – veikėjai, su kuriais neturime nieko bendro ir nenorime turėti. Šiandien prie seimo vykstančiame pikete skambėjo mūsų dainos – NEATSIKLAUSUS ir BE LEIDIMO, taip pat sklido iš autobusiuko su veidais veikėjų, kurių veiklai nepritariame. Prieštaraujame mūsų kūrybos panaudojimui politinėje reklamoje“.

R.Radzevičius pabrėžė, kad ir dėl šio akibrokšto jis jau kreipėsi į autorių teises ginančią organzaciją LATGA, o taip pat ir į advokatą.

„Tai tikrai ne iš mūsų autobusiuko“

15min susisiekus su Artūru Orlausku ir jo pasiteiravus, kodėl be autorių leidimo iš jo reklaminio autobusiuko skamba R.Radzevičiaus daina „Sudainuokime Lietuvą“, jis teigė, kad autobusiuke yra tik viena daina ir tai – Romo Dambrausko „Kelkis Lietuva“.

Anot jo, jokių kitų dainų tame autobusiuke nėra, todėl jos ir negali skambėti.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Artūras Orlauskas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Artūras Orlauskas

Žurnalistui pastebėjus, kad filmuotame vaizdo įraše puikiai girdėti, kad iš autobusiuko skamba ne Dambrausko, bet grupės „Skylė“ daina, A.Orlauskas teigė, kad šis įrašas gali būti montažas ir provokacija.

„Juk žinote, kad ant video galima uždėti kokį tik nori garsą – tai yra juodosios technologijos. Aš puikiai žinau, kad autobusiuke nėra jokios kitos dainos, tik vienintelė Dambrausko“, – kalbėjo A.Orlauskas. Jis taip pat patikino, kad niekada ir niekur nebuvo grojamos kitos dainos.

„Jei grojo kažkas kitas – skylė, kiaurymė ar šulinys, tai tikrai ne iš mūsų autobusiuko“, – kalbėjo A.Orlauskas ir pabrėžė, kad niekas iš jo komandos, vienintelis nebent R.Dambrauskas, gali žinoti tokią grupę kaip „Skylė“ ir jos dainas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas