Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 29

Iš šaltosios Rusijos sugrįžę gitaristai Valstybės atkūrimo dieną pasitiks Vilniaus perone

Vis populiarėjantis ir keliones vos spėjantis planuoti Baltijos gitarų kvartetas, kitais metais švęsiantis dešimtąjį jubiliejų, išsiruošia į dar vieną ilgą kelionę – tris savaites truksiantį koncertų turą Belgijoje, Olandijoje ir Rusijoje, kuris baigsis Valstybės atkūrimo dieną. Vasario 16-ąją po ilgai trukusios kelionės traukiniu muzikantai grįš iš Rusijos.
Baltijos gitarų kvartetas
Baltijos gitarų kvartetas / Baltijos gitarų kvarteto nuotr.

„Po tokio ilgo koncertų turo būsime labai išsiilgę namų, o grįžimas Valstybės atkūrimo dieną – kai visi žmonės būna susitelkę ir vėl atradę vienybės jausmą – dar labiau sustiprins džiaugsmą grįžus namo. Gal net Vilniaus geležinkelio perone ta proga reikėtų surengti koncertą“, – juokauja Baltijos gitarų kvarteto narys Saulius S. Lipčius. 

Vienas aktyviausių klasikinės muzikos kolektyvų per „trigubą“ Belgijos, Olandijos ir Rusijos koncertų turą planuoja surengti tris pasirodymus Belgijoje, vieną – Olandijoje ir šešis Rusijoje. Kvarteto nariai nerimauja tik dėl vienos kelionės detalės – lėktuvu iš Belgijos nusileidę gitaristai turės vos per pusantros valandos atsidurti traukinyje  į Maskvą. „Per tiek metų kelionėse esame patyrę visokių nuotykių ir išbandymų, bet dar niekada neteko taip greitai vos išlipus iš lėktuvo atsidurti traukinyje. Tikimės, kad lėktuvas nevėluos“, – sako kiek neramiai, bet optimistiškai nusiteikęs Sergejus Krinicinas.

Kiek daugiau priežasčių nerimauti turi iš Belgijos kilęs Baltijos gitarų kvarteto narys Chrisas Ruebensas. Anot jo, koncertai gimtojoje šalyje – visada ir atsakingi, ir malonūs, tačiau šįkart juos nustelbia mintys apie šaltąją Rusiją: „Aš užaugau Belgijoje, kur šalčiausios žiemos negalima net palyginti su Lietuvos žiema. Turiu prisipažinti, kad žiemos Lietuvoje man labai patinka, bet kai sužinojau, kad Rusijos miestuose, kuriuose koncertuosime, būna net iki 50 laipsnių šalčio, pasidarė neramu.“

Šaltą žiemą šildantis Baltijos gitarų kvarteto atliekamas kūrinys „Summer dance“ (liet. Vasaros šokis), aut. ­ Chrisas Ruebensas: 

VIDEO: „Summer dance“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai