Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 03

JAV džiazo žvaigždė Anna Maria Flechero Lietuvos publiką ragins siekti savo svajonės

Jau šį savaitgalį „GM gyvai“ Lietuvos klausytojams suteiks unikalią galimybę išvysti pripažintą džiazo dainininkę iš JAV Anną Marią Flechero.
Anna Maria Flechero
Anna Maria Flechero / Asmeninio archyvo nuotr.

Scenoje kartu su lietuvių muzikantais ir kita savo kraštiete Yolanda Bush pasirodysianti atlikėja neslepia – ilgametė draugystė su šia muzikante, jau kuris laikas apsistojusia mūsų šalyje, lėmė Annos apsisprendimą atvykti į Lietuvą ir taip nudžiuginti džiazo mylėtojus.

– Ar tiesa, jog viena pagrindinių priežasčių, nulėmusių Jūsų apsisprendimą koncertuoti Lietuvoje, buvo tai, jog šiuo metu čia įsikūrusi Jūsų gera draugė ir talentinga muzikantė Yolanda Bush?

– Tiesa, mes su Yolanda kartu muzikavome prieš daugelį metų. Šiuo metu ji dirba Lietuvoje ir netgi leidžia naują kompaktinį diską. Yolanda pasiūlė man galimybę surengti bendrą pasirodymą – tiesiog negalėjau atsisakyti, todėl dabar esu čia.

– Ką manote apie šį projektą?

– Manau, kad tai puiki galimybė – labai džiugu atvažiuoti čia ir pristatyti originalias savo kūrybos dainas Lietuvos klausytojams.

– Šiuo metu intensyviai repetuojate su lietuvių muzikantais. Kokia atmosfera tvyro repeticijų salėje?

– Man labai patinka dirbti su šiais žmonėmis. Žinote, muzika yra universali kalba – ji kažką sako mums visiems: nesvarbu, ar tu esi kinietis, filipinietis, afrikietis, lietuvis ar lenkas. Nesvarbu, ar tu dainuoji, groji, klausaisi ar šoki pagal muziką – tai yra universali žmonių išraiška.

– Kokią žinią žmonėms neša Jūsų muzika, Jūsų kūryba?

– Mano muzika kalba apie meilę, įkvėpimą, motyvaciją. Ji skatina niekada nepasiduoti, atrasti drąsos siekti savo svajonės, tikėti, jog savyje turi dovaną, kuria gali dalintis su aplinkiniais.

– Ar tai pirmasis Jūsų vizitas Lietuvoje? Kokį įspūdį jau spėjote susidaryti?

– Visiškai pirmasis. Man labai patinka Lietuva: malonūs žmonės, švarios gatvės, daug mažyčių parduotuvėlių, kuriose šeimininkauja patys savininkai, darbo klasės žmonės – tai ne didžiulės korporacijos kaip „Kentucky Fried Chicken“ ar „McDonald‘s“. Esu iš Kalifornijos, todėl man tai žaviai keista, labiau tikra, nuoširdu.

– Ko gali tikėtis klausytojai, atėję į Jūsų koncertą?

– Puikiai praleisti laiką. Turiu labai stiprią žinutę iš moters, afroamerikietės moters, kuri niekada neatsisakė savo svajonės – dainuoti, kurti muziką. Moters, kuri sunkiai dirbo 44 metus, kuri užaugino šešis vaikus – dabar laikas man. Nebūkime tokie, kokie kiti nori, kad mes būtume – būkime tokie, kokie mes patys norime būti. Šią žinią savo muzika noriu perduoti ir Lietuvos publikai.

Koncertai vyks:

– Gegužės 4d., 19 val. Kauno valstybinėje Filharmonijoje (L. Sapiegos g. 5, Kaunas)

– Gegužės 5d., 19 val. Šv. Kotrynos bažnyčia (Vilniaus g. 30, Vilnius)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai