Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 23

Jesse Cookas ruošiasi pavergti Vilnių stulbinamu šou

Laikas pradėti pildyti savo svajones, nes tai, kas vyks rugsėjo 27 d. 19.00 val. Vilniaus kultūros rūmų (VRM rūmai) scenoje, žada gerokai pranokti aukščiausius muzikinius lūkesčius! Ištisos dvi su puse valandos kerinčios ir kupinos aistros programos, kurią išskirtinai Vilniui ruošia bene geriausias šių laikų gitaristas, pripažintas „ispaniškos ir čigoniškos gitaros karaliumi“ - Jesse Сookas žavės sostinės publiką nepamirštamu muzikiniu šou! Gitaros virtuozas taip pat parengė keletą malonių ir netikėtų staigmenų šiam vakarui, kurios neabejotinai pamalonins visus susirinkusius koncerto salėje.
Jesse Сookas
Jesse Сookas / Organizatorių nuotr.

Jesse nekantraudamas džiaugiasi proga apsilankyti Vilniuje ir dalinasi savo šilčiausiai įspūdžiais iš koncertų Pabaltijyje, nešykštėdamas pagyrų vietiniams klausytojams. Salė „pajungiama“ nuo pat pirmųjų gitaros akordų, o po antro kūrinio dauguma klausytojų jau pašoka ant kojų, nes atsispirti šiai neprilygstamai muzikai yra tiesiog neįmanoma. Šiuo metu Jesse Cookas parenka savo programai ryškiausius ir labiausiai „vežančius“ hitus, kuriais bandys sulaikyti vasarą Vilniuje nors iki rugsėjo pabaigos.

Jesse Cookas gimė Paryžiuje. Jo tėvai – kanadiečiai. Savo vaikystę Jesse praleido keliaudamas Prancūzijos ir Ispanijos pietuose (flamenko gimtinėje!), sugerdamas jį supančių vietovių savitumą. Būdamas trejų metų amžiaus, berniukas pradėjo daryt pirmus, dar netvirtus bandymus gitara atkurdamas girdėtas melodijas. Po to, kai Jesse šeima persikėlė į Kanadą, jis įstojo į Gitaros akademiją. Vėliau 16-metis vaikinas vėl sugrįžo į Prancūziją ir Ispaniją tam, kad dar kart atrasti mistiškąjį ir jį viliojantį flamenką – savo vaikystės muziką. Būdamas santykinai jaunas Jesse Cookas yra gerai žinomas ir pripažintas daugelyje šalių. Jo muzika žaibiškai išplito po visą pasaulį ir tapo itin populiari ir paklausi. Tačiau įrašinėti albumus Jesse  pradėjo ne taip seniai.

Paprastai, apibūdindami tam tikrą muziką, ieškome jai analogų, bandome paaiškinti jos išskirtinumą per panašumus su kažkuo jau žinomu, bet tai ne tas atvejis. Toks būdas neveikia vien dėl to, kad Jesse Cooko muzika nepanaši į nieką kitą. Atlikimo forma jo muzika – flamenkas, tačiau bandymai keliais žodžiais apibūdinti tai, ką atlieka Jesse Cookas, gali tapti nevaisingais vien dėl to, kad šio gitaristo muzika – verčiau vientiso pasaulio atspindys, bendražmogiškos visatos kvėpavimas ir mūsų bendrųjų žemiškųjų namų balsas. Rytietiški motyvai ir Afrikos būgnai suteikia aistringai ir „bekompromisei“  Jesse Cooko muzikai ypatingą prieskonį. Be kitų dalykų, jis – puikus gitaristas, lengvai ir virtuoziškai  žaismingai atliekantis pačius sudėtingiausius pasažus. Lig šiol kiekvienas Jesse Cooko albumas „pasižymėjo“ karščiausių New Age kūrinių reitingų viršūnėse. Sulig kiekvienais metais Jesse Cooko vardas skamba pasaulyje vis garsiau ir garsiau.

2003 metais Jesse Cookas įrašė studijinį albumą, pavadinta „Nomad“ (liet. klajūnas). Šio albumo populiarumas iki šiol dėsningai auga, jam pranašaujama ir tolimesnė komercinė sėkmė. Iš muzikinės perspektyvos, būtent šiame albume ryškiausiai atsiskleidė Jesse talentas, o kai kurie jame esantys „eksperimentai“ byloja apie neabejotiną šiam muzikantui būdingą meistriškumo lygį ir įvairialypį atliekamų kūrinių bagažą.

Bilietus į vienintelį ir unikalų Jesse Cooko ir jo grupės koncertą rugsėjo 27 d. 19.00 val. VRM rūmuose galima įsigyti visose bilietai.lt kasose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai