Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 05

Kairėnų vasaros festivalis su Larisa Kalpokaite „Rugpjūčio romansų skambesy“

Rugpjūčio 9 d. 19 val. Kairėnų vasaros festivalio koncertų ciklą tęs talentingoji Vilniaus Valstybinio Mažojo teatro aktorė Larisa Kalpokaitė, kuri kartu su pianino virtuozu Daumantu Slipkumi atliks gražiausių romansų programą – „Rugpjūčio romansų skambesy…“. Romantiškoje vakaro prietemoje po atviru dangumi susijungs širdį virpinantis balsas, skambiausios melodijos bei gražiausi poetų tekstai.
Larisa Kalpokaitė
Larisa Kalpokaitė / TV3 nuotr.

Aktorė Larisa Kalpokaitė publikos puikiai pažįstama iš vaidmenų Mažajame teatre, televizijos serialuose. Pastaruoju metu be vaidmenų ji dubliuoja kino filmus, dėsto Muzikos ir teatro akademijos operos studijoje, lavina studentų aktorinius sugebėjimus.

Paklausta, kodėl romansai? – Larisa atsako: „nes visa, ką aš turiu savyje, netelpa tose dainose, kurias aš atlieku spektaklių metu. Taip atėjo laikas romansams, kuriuos aš dainavau nuo pat vaikystės, bet nedrįsau pateikti publikai, nes vis atrodė, kad dar ne laikas. Staiga tarsi žaibas gimė įsitikinimas – dabar galiu, kadangi žinau apie ką aš dainuosiu, nes aš suprantu kiekvieną romanso vingį, kiekvieną atodūsį. Aš pagaliau galiu „papasakoti“ tas skausmingas, bet pilnas vilties ir meilės istorijas“, – sako aktorė.

Aš pagaliau galiu „papasakoti“ tas skausmingas, bet pilnas vilties ir meilės istorijas, – sako aktorė.

„Juk romansai – tai išbaigtos istorijos, išraiškingi vaidinimai, muzikinės dramos“.

Kiekvienas jos sudainuotas romansas – tai nedidelis išraiškingai suvaidintas spektaklis, per juos aktorė atsiskleidžia kaip labai jautri dainininkė.

Sodraus balso atlikėjos programoje programoje, kurioje kaskart suskamba dalis iš 60 dainuojamų romansų, Larisa Kalpokaitė dažniausiai dainuoja populiariausius klasikinius ir Lietuvoje nelabai žinomus šiuolaikinius romansus. Rusų ir lietuvių kalbomis atliekami romansai skamba A.Vertinskio, B.Okudžavos tekstais, taip pat dainuojami lietuviški tarpukario romansai.

Pažinodami L.Kalpokaitę kaip aktorę, atskleidžiančią įvairius, bet didžia dalimi neromantiškus charakterius, galbūt, nustebsite, kiek jaukios šilumos, meilės, intymumo ir maudžiančio skaudulio gali atsiverti jai dainuojant. Šiuose pasakojimuose jai antrina pianistas. Daumantas Slipkus, improvizuojų meistras, pripildantis bendrą muzikinį pokalbį būtinų akcentų, kurių nėra jokiose natose. Improvizuoti atliekant romansus reiškia būti čia ir dabar, perteikti tai, ką jauti šią akimirką, susitapatinti su daina ir ne atlikti, o išgyventi ją.

Išskirtinis vasaros vakaras išskirtinėje aplinkoje laukia kiekvieno apsilankiusio žaliajame sode.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento