Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 22

Grupė „Radiostatik“: parodysime, kuo išskirtinis yra lenkiškas džiazas

„Radiostatik“ muzikinis projektas iš Lenkijos šiemet pirmą kartą pasirodys „Kaunas Jazz“ scenoje. „Mes visi labai nekantraujame sudalyvauti šiame festivalyje. Žinau, jog Kaunas turi gilias tradicijas, susijusias su lenkiško stiliaus džiazu bei jo atlikėjais“, – akimirkomis iš pasiruošimo dalinosi grupės lyderis, pianistas bei kompozitorius Michalas Wroblewskis.
„Radiostatik“
„Radiostatik“ / „Kaunas Jazz“ nuotr,

- Šiemet pirmą kartą su nauja grupe „Radiostatik“ apsilankysite „Kaunas

Jazz“ festivalyje. Kokią programą esate paruošę?

- Tai bus neo-soul pasirodymas su video elementais. Visas albumas, kurio dainos skambės per pasirodymą, įrašytas žymiojoje MRS studijoje, Manhetene, kartu su kitais garsiais atlikėjais. Taip pat scenoje kartu su mumis bus nuostabus bei ilgametę patirtį hip hop muzikos stiliaus atlikime turintis Raashanas Ahmadas. Klausytojai turės progą išgirsti unikalų vokalinės muzikos atlikėją Andre Washingtoną, taip pat mano geri draugai bei kolegos pristatys elektroninės muzikos garsus, tad jeigu jums patinka tokios grupės kaip „D'Angelo“ and „The Vanguard or The Root“ – kviečiu atvykti į šį specialų daugiamatį koncertą.

- Festivalyje organizatoriai išskyrė vieną dieną lenkiško stiliaus džiazui. Papasakok, kuo jis ypatingas?

- Iš tiesų lenkiškas džiazas paskutiniu metu tapo ypatingai svarbus ir padarė itin didelę įtaką apibrėžiant šiuolaikinės Europos muzikos stilių. Tokie stiprūs atlikėjai Lenkijoje kaip Krzysztofas Komeda, Tomas Stanko, Zbingniewas Namyslowskis ar Michalas Urbaniakas savo muzika įrodė, jog džiazas visame pasaulyje yra unikali vertybė. Mes taip pat turime savitą požiūrį į atliekamą melodiją bei tęsiam džiazo tradiciją naudodami fortepijoną, kuris primena romantišką Frederico Chopino erą. Manau, jog tai pačios svarbiausios savybės, kurios lenkiško stiliaus džiazą daro išskirtiniu.

- Žadate pristatyti daugelį garsių atlikėjų ir atskleisti lenkiško stiliaus džiazo ypatumus. O kokiai publikai skiriate savo dainas?

- Mano atliekama muzika tinkama visiems, nes stengiuosi, jog ji būtų universali. Neo-soul yra labai lankstus muzikinis žanras, kuriame puikiai dera tiek šiuolaikinis džiazas, tiek hip-hopas. Festivalio metu atliksime keletą mano kūrybos neo-soul dainų, kurios šiek tiek primena grupės „D'Angelo“ ar Erykah Badu atliekamą muziką. Taip pat pristatysime šiuolaikinio džiazo kūrinius – visi kūriniai savaip skirtingi, tačiau jie atras savo vietą pasirodymo metu. Manau, jog jaunesnieji muzikos mylėtojai, kurie užaugo su hip hopu ar kita naujoviška muzika, tikrai patirs gerus įspūdžius pasirodymo metu.

- O kokie sunkumai užklumpa besiruošiant pasirodymui?

- Iš tiesų yra daug dalykų, apie kuriuos būtina pagalvoti: lėktuvų ir autobusų bilietai, viešbučio rezervacija, repeticijos, reikalai, susiję su koncertu... Žinoma daugiausiai dėmesio skiriame muzikai, kurią ruošiamės pristatyti publikai.

- Atskleisk, ką kartu su grupe darote prieš išeidami į sceną, ar turite savo ritualą?

- Asmeniškai esu matęs, jog kiti atlikėjai net atsispaudimus daro, jog nurimtų (šypsosi). Aš tiesiog ramiai kvėpuoju, jog galėčiau susikaupti ir visą laiką galvoju apie publiką, kuriai noriu suteikti įsimintinas emocijas.

- Ką palinkėtum savo kolegoms, kurie tą pačią dieną su jumis koncertuos?

- Esu labai laimingas, jog Klausas Doldingeris ir grupė „Passport“ pasirodys tą patį vakarą, pagaliau turėsiu galimybę išgirsti juos gyvai. Manau, jog tai bus nuostabus pasirodymas ir patirsime įsimintiną laiką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento