Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 20

Kauno menininkų namuose – džiazo kvarteto „2 + 2“ programa „No limit“

Kauno menininkų namuose (V.Putvinskio g. 56) vasario 23 d., ketvirtadienį, 18 val. džiazo kvarteto „2 + 2“ programa „No limit“. Gros Motiejus Bazaras (klavišiniai), Tomas Botyrius (saksofonai), Arvydas Joffė (mušamieji), Mykolas Bazaras (bosinė gitara). Programoje – žinomų pasaulio kompozitorių, bei pačių atlikėjų džiazinės kompozicijos.
Gitara
Gitara / KOBRA TV nuotr.

Kvarteto „2 + 2“ moto – improvizacijos, kurių metu gimsta įvairios džiazinės temos, liejasi laisvas kūrybinis procesas, apjungiamas kiekvieno muzikanto unikalumas ir meistriškumas. Tai – kūryba ir bendras vyksmas scenoje.

„Kai groji, svarbiausia yra nemeluoti sau ir būti nuoširdžiam, – sako naujai susikūrusio kvarteto idėjinis vadas Arvydas Joffė ir priduria, kad būtent vidinės savybės daugiausia lemia muzikos atlikimo sėkmę arba nesėkmę. – Į tai, ką darai, žvilgtelėti šiek tiek iš šalies. Jeigu tai, ką matai, tave patį domina, sudominsi ir kitą. Be abejo, svarbu žinoti, ką darai ir sugebėti perteikti savo mintis, pasirinkti tam būtinas priemones. Kaip tai darysi – grodamas ansamblyje ar solo – nesvarbu. Pati muzika yra komunikacija, leidžianti muzikantui išsikalbėti.“

Atitikę vidinėmis ir muzikinėmis savybėmis, kvarteto muzikantai yra pasirengę ir laukia pasirodymo, kuomet su publika galės bendrauti pačia universaliausia ir gražiausia – muzikos – kalba.

Motiejaus Bazaro pasiekimai fortepijoninės muzikos srityje puikiai įvertinti tarptautiniuose konkursuose. Aistra džiazui dažnai verčia pianistą pasijusti klasikinės ir džiazo muzikos kryžkelėje. Dėl reiklumo sau, puikaus instrumento valdymo, stiliaus ir muzikinių partnerių pajautimo, Motiejus noriai kviečiamas groti su įvairių muzikinių krypčių kolektyvais. Keletas įsimintiniausių projektų: džiazo trio su Mykolu Bazaru ir Ąžuolu Paulausku, „REsound“, „UAB Music“, „A.I.R. Orchestra“, „Baltic Salsa Orchestra“, „Dalius Naujokaitis – Naujo Atomic Orchestra“, „Baibas's Groove House“, „Apeigon“, „3Fingers“, „Mad Harmonix“, „Certain Case“.

Tomo Botyriaus muzikinis kelias prasidėjo  „Kauno Bigbende“ (vad. R. Grabštas) bei Kauno „Menininkų namų džiazo kvartete“. Su šiais kolektyvais saksofonininkas tapo ne tik Kauno, bet ir visos Lietuvos kultūrinio gyvenimo dalyviu. Vėliau sekė bendradarbiavimai  su įvairiais šalies džiazo muzikantais, kitų  muzikos žanrų bei stilių muzikantais, dainininkais, aktoriais bei šokėjais.  Tomas grojo įvairiuose televizijos projektuose bei laidose, koncertavo daugelyje Europos šalių, Japonijoje, Afganistane. Šiuo metu Tomas Botyrius yra Kauno Bigbendo dirigentas bei saksofonininkas.

Arvydas Joffė – pradedant nuo 1976 m. groja įvairiuose ansambliuose ir orkestruose. Grodamas su įvairiais kolektyvais bei solo būgnininkas pasirodė daugelyje prestižinių Europos džiazo festivalių, koncertavo įvairiose pasaulio šalyse. Muzikantas apibūdinamas kaip charizmatiška asmenybė, neeilinis talentas, žmogus, kuriam lemta būti būgnų virtuozu. Džiazo artistas. Būtent taip džiazo kritikai apibūdina Arvydą Joffę, soliniuose pasirodymuose akustiniais ir elektroniniais mušamaisiais kuriantį teatrališką, kupiną netikėto dramatiškumo ir energijos proveržių pasaulį.

Mykolas Bazaras nuo mažumės augo supamas muzikos garsų. Neatsispyręs pagundai imituoti širdžiai mielus žemus tonus, jaunuolis pradėjo groti bosine gitara. Puiki nuotaika ir įspūdžiai dalyvaujant įvairiuose Lietuvos džiazo konkursuose, festivaliuose skatino tobulėti, o tembro paieškos pastūmėjo išmėginti jėgas ir kontraboso srityje. Džiazo trio su broliu Motiejumi Bazaru ir Ąžuolu Paulausku, elektroninės muzikos projektas „REsound“, pop grupė „UAB Music“, salsos pionieriai pabaltyje „Baltic Salsa Orchestra“, „Dalius Naujokaitis – Naujo Atomic Orchestra“, „Baiba‘s Groove House“, „Yrinauda“, „3Fingers“, „Leonardo Pilkausko džiazo kvartetas“, „Certain Case“, „Mad Harmonix“, styginių orkestras „Avanti“, bei visuomeninis judėjimas už džiazą „Bazarai JazzTrain“ – vieni įsimintiniausių Mykolo muzikavimo momentų.

Tikime, kad atlikėjų meistriškumas, patirtis ir entuziazmas nepaliks abejingų. Iki pasimatymo Kauno menininkų namuose!

Bilietus galima įsigyti Kauno menininkų namų „Mūzų svetainėje“ (I–IV 10–13 val., 14–17 val., V 10–13 val., 14–16 val. ir prieš renginį), o taip pat visose TIKETA kasose. Bilieto kaina 15 Lt (su nuolaida moksleiviams, studentams, senjorams, žmonėms su negalia ir turintiems „Daily Card“ nuolaidų kortelę – 10 Lt). Informacija tel. (8–37) 22 31 44, www.kmn.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai