Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 25

Kauno rotušėje prasidėjo festivalis „Kaunas Jazz 2013“, dalis koncertų bus transliuojama internetu

Kauno rotušėje ketvirtadienį iškilmingai prasidėjo festivalis „Kaunas Jazz 2013“, kurio metu įvyks dvi dešimtys koncertų su atlikėjais iš penkių užsienio šalių, o dalį pasirodymų bus galima stebėti internetu.
Lizza Wright
Pirmasis „Kaunas Jazz“ festivalis surengtas 1991 metais. / Aliaus Koroliovo nuotr.

„Tai yra pranašas pavasario, geros nuotaikos ir istorinio tarptautinio džiazo: jis istorinis, nes festivalis – 23-iasis kaip ir Lietuvos nepriklausomybė“ – atidarymo metu kalbėjo Kauno Rotušės ceremonmeisteris Kęstutis Ignatavičius.

„Jau nežinau kelintą kartą, bet perduodu miesto raktą: tai ženklas pasitikėjimo ir reiškia, kad miestas į savo gatves ir pastatus įsileidžia festivalį“, – sakė Kauno meras Andrius Kupčinskas įteikdamas miesto raktą festivalio sumanytojui Jonui Jučui.

Penkias dienas vyksiančio renginio metu Kaune numatytas 21 koncertas, 11 iš jų bus nemokami. Be to, dalį festivalio koncertų bus galima stebėti internetu. Anot festivalio rengėjų, šiemet atlikėjų laukiama iš Jungtinių Amerikos Valstijų, Japonijos, Izraelio, Olandijos, Pietų Afrikos Respublikos.

Festivalio vietos šiemet išlieka tradicinės: tai Vienybės aikštė, po dviejų metų festivalis grįžta į Vytauto Didžiojo universiteto salę, taip pat Kauno choralinė sinagoga, rotušė. Keturi koncertai vyks klube „Combo“.

Po koncerto Kauno arenoje balandžio 28 dieną festivalis persikels į Vilniaus kongresų rūmus, kur pasirodys pianistė iš Japonijos Hiromi. Ją į festivalį pavyko prisikviesti tik Vilniuje, nes tik ten yra muzikantės reikalavimus atitinkantis fortepijonas.

Pirmasis „Kaunas Jazz“ festivalis surengtas 1991 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento