Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 05

Kintų muzikos festivalio organizatoriai pristatė programą: 4 kartą renginys suburs muzikos gurmanus

Tarptautinio dėmesio sulaukęs Kintų muzikos festivalis jau ketvirtąjį kartą sugrįš į pamarį. Šių metų festivalio dėmesio centre – žymaus, 80-metį švenčiančio estų kompozitoriaus Arvo Pärt muzika. Vilniaus miesto rotušėje vykusi spaudos konferencija buvo pradėta būtent šio kūrėjo muzika, kurią atliko Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO.
Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO
Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO / Organizatorių nuotr.

Liepos 1-17 d. vyksiantis Kintų muzikos festivalis žada išskirtinę programą.

Festivalio įkūrėja ir direktorė Audra Juodeškienė džiaugėsi, kad renginys, gimęs iš asmeninės iniciatyvos per keturis metus tapo tarptautiniu bei pripažinimą pelniusiu festivaliu: 2014 m. Šilutės savivaldybė pripažino festivalį strateginiu reprezentaciniu renginiu. Taip pat šiais metais tapome EFA (Europos Festivalių Asociacijos) pilotinioprojekto EFFE („Europa Festivaliams Festivaliai Europai“) nariu, kaip renginys, atitinkantis aukštus muzikinius kriterijus.

A.Juodeškienė teigė, kad festivalio organizatorių tikslas yra garsinti savo kraštą, sukuriant išskirtines sąlygas Lietuvos ir užsienio muzikantų kūrybai, poilsiui bei atlikimui, o regiono žmonėms patirti profesionaliosios muzikos teikiamą malonumą. Tikimasi, jog Kintai bei Marių krantas iki Ventės rago ateityje taps Tarptautine menininkų rezidencija jauniesiems kūrėjams ir muzikantams, o vaikų laisvalaikiui ir muzikiniam lavinimui bus atgaivinta senoji „Vėtrungės“ stovykla Kintuose.

Festivalio meno vadovas Gediminas Gelgotas supažindino su šių metų programa, kurioje dalyvauja ne tik Lietuvos, bet ir gausus būrys užsienio atlikėjų. 

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Gediminas Gelgotas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Gediminas Gelgotas

Tarp jų – Vilniaus savivaldybės choras „Jauna muzika“ su specialiu, estų kompozitoriui Arvo Pärt skirtu pasirodymu „Tribute to Arvo Pärt“, festivalio reziduojantis artistas – violončelininkas Justas Kulikauskas, žymi fleitininkė iš Japonijos Misao, kartu su smuikininke Dalia Simaška atliksianti autentiškas, sumodernintos Japonų liaudies dainas.

Taipogi, Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO pasirodys viename iš laukiamiausių festivalio renginių – naktiniame koncerte, smuikininkų duetas iš Vokietijos „The Twiolins“ pristatys išskirtinę progresyvios šiuolaikinės muzikos programą „Sunfire“.

Festivalio uždarymo koncerte skambės kompozitoriaus G.Gelgoto simfonija „Extracultural“, kurią atliks Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO, dirigentas Martynas Stakionis bei debiutuosiantis Tarptautinis Kintų muzikos festivalio orkestras. Festivalio metu bus pristatytas VšĮ „Kintai Arts“ (festivalio organizatoriaus) parengtas projektas, finansuojamas EEA Norway Grants „Dabarties ir praeities muzika Lietuvos–Islandijos dialoge“ kurį kartu su ansambliu NIKO pristatys islandų kvartetas „Skark“.

Daugiau informacijos apie festivalį – čia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas