Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 11

★★★☆☆ / Kitoks nei kada nors anksčiau – Mad Money albumas „Ego“

Treji metai. Tiek laiko praėjo nuo pastarojo Mad Money albumo „BAE“. Per šiuos trejus metus repo mados kiek pakito – mažiau senų „oldskūliniais“ vadinamų ritmų, bet gerokai daugiau trap muzikos atgarsių. Mad Money buvo vienas tų repo muzikos atlikėjų, kuris sekė minėta trap muzikos tendencija ir savo pastarajame albume šio stiliaus prieskoniais jau barstė kai kuriuos kūrinius. Spalio pabaigoje Mad Money pristatė naują albumą „Ego“ – persmelktas melancholija jis brėžia dabartinę atlikėjo kūrybos kryptį.
Mad Money
Mad Money / 15min fotomontažas

Kitos repo albumų apžvalgos

Mad Money yra senas repo vilkas. Prieš daugiau nei dešimtmetį jis dar grūmėsi „freestyle“ repo kovose. Tuomet repo klausytojams jis buvo žinomas kaip Manifestas, o jo rimuose neretai girdėjome agresyvių rimų toną. Jis ir pats mėgdavo pabrėžti, kad jo muzika yra protestas. Savo muzika atlikėjas protestuodavo ne tik prieš visuomenės tvarką, tačiau kartais ir pačią repo kultūrą.

Prieš vienuolika metų išleistame kūrinyje „Tau tai patinka“, kuris man yra bene vienas ryškiausių iš viso Mad Money kūrybos kelio, jis ironizavo tuometinį repo pasaulį rimuodamas: „Juokingas tas jūsų elitas / Jei galit jūs, galiu aš / Gali bet kuri kitas“. Šis kartu su Innomine kurtas kūrinys vien „YouTube“ platformoje yra perkopęs 5,4 mln. peržiūrų ribą ir prieš tuos vienuolika metų garsiai skambėjo vakarėliuose klausytojams patiems rimuojant priedainio žodžius.

VIDEO: Mad Money & Innomine - Tau tai patinka

Tai buvo savotiško „undergroundo“ laikai. Daug repo muzikos atlikėjų būrė savo ištikimus fanus repo vakarėliuose ir jau po truputį skynėsi kelią į didesnes scenas. O dabar repas, matyt, yra savo zenite – nebuvo niekada toks populiarus, koks yra šiandien.

Mad Money iš viso yra klausytojams pristatęs keletą albumų ir EP (angl. extended play) – mažesnės apimties albumų. Pastarasis albumas „BAE“ buvo išleistas 2019 metais ir jau turėjo naujų prieskonių Mad Money kūryboje – čia jau buvo galima išgirsti šokių muzikos skambesių ir trap muzikos įtakos. Kas buvo kiek nauja, nes Mad Money buvo tarsi klasikinio repo atlikėjas, kuris savo ramiu balso tembru skelbdavo ne tokius idėjomis ramius rimus.

Pauliaus Butkaus nuotr. / Mad Money
Pauliaus Butkaus nuotr. / Mad Money

Naujausias Mad Money Albumas „Ego“ į klausytojų ausis skrieti pradėjo nuo spalio pabaigos. Šis muzikos rinkinys ne tik skamba ambicingai ir beda pirštu į pačią žmogaus asmenybę, tačiau ir įtvirtina Mad Money kūrybą kaip įvairiapusišką, turinčią seno repo skambesio ir dabartinio trap atgarsio sintezę.

Pažvelkime, koks ryškus yra Mad Money „Ego“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas