Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 06 03

Klaipėdoje prasidėjo pilies džiazo festivalis

Penktadienį oficialiai startavo jau 22-asis Klaipėdos pilies džiazo festivalis.
Klaipėdos pilies džiazo festivalio atidarymas
Klaipėdos pilies džiazo festivalio atidarymas / Eglės Sabaliauskaitės nuotr.

Festivalio pradžia iškilmingai paskelbta Klaipėdos piliavietėje. Čia skambant S.Šimkaus konservatorijos pučiamųjų orkestro ir festivalio įkūrėjo Vytauto Grubliausko (Kongo) atliekamoms fanfaroms iškelta Klaipėdos miesto vėliava. Vėliavą iškėlė Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė ir festivalio mecenato AB „Klaipėdos baldai“ atstovai – Ilona Žemgulytė, Erika Vasauskienė, Laertas Janušauskas.

Beje, apie pusvalandžiu anksčiau klaipėdiečiai ir miesto svečiai buvo pakviesti ir į regatos „Jūrinių jachtų taurė – Klaipėda Jazz Race“ atidarymo ceremoniją, vykusią Danės upėje. Jos metu Danės upę papuošė džiazuojančios jachtos „Lietuva“ bei „Baltas“ ir suskambo S.Šimkaus konservatorijos pučiamųjų orkestro atliekamos muzikos garsais.

Daugiau nei dvidešimties metų istoriją skaičiuojantis tarptautinis Klaipėdos pilies džiazo festivalis – tai išskirtinis, nemokamas, tūkstančius žiūrovų ne tik iš Lietuvos, bet ir užsienio pritraukiantis uostamiesčio renginys, kiekvienos vasaros pirmąjį savaitgalį paskandinantis miestą nenuilstamame džiazo ritme.

Šių metų festivalio programoje – pasaulinės muzikos žvaigždės iš Prancūzijos „Electro Deluxe Big Band“, britų džiazo muzikos legendos „Shakatak“, „būgnų dievas“ Jojo Mayeris ir Klaipėdos džiazo orkestras, bulgarų muzikos stebukladariai „Funky Miracle“, Baltarusijos džiazo vizitinė kortelė „Apple Tea“, „priešnuodis blogoms žinioms“ Keiko Borjeson, abejingų nepaliekantis Carlosas Johnsonas, džiazo stereotipų laužytojai „Newlux“ ir kt.

XXII Klaipėdos pilies džiazo festivalis – „gera muzika geriems žmonėms“ – birželio 3–5 d. Kruizinių laivų terminale. Daugiau: www.jazz.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento