Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 23

Kompozitoriaus George'o Gershwino kūrinių koncertas grumsis su „Eurovizija“

Jei šiandien dar būtų gyvas garsusis XX a. amerikiečių kompozitorius George’as Gershwinas, galime neabejoti, jo sukurti kūriniai skambėtų ir „Eurovizijoje“. Jo kūrybos šedevrai – koncertas fortepijonui ir orkestrui „Žydroji rapsodija“, garsioji amerikiečių opera „Porgis ir Besė“ ir pasaulinis hitas „Summertime“, kurį sudainavo ir savaip interpretavo daug didžių pasaulio atlikėjų kaip ir mūsų „Skamp“.
Jonas Sakalauskas.
Jonas Sakalauskas. / Jurgis Sakalauskas

Amerikietiško folkloro ir estrados, afroamerikietiško džiazo ir europietiškos muzikos sintezė G. Gershwino kūrybą padarė autentišką ir nepakartojamą.

O šį ketvirtadienį, gegužės 24 d., Piano.lt salėje keletą valandų prieš Donato Montvydo pasirodymą G.Gershwinas pakvies pasiklausyti savo hitų ir muzikinių kompozicijų, kurias atliks jaunasis ir talentingasis baritonas Jonas Sakalauskas kartu su styginiu kvartetu. Jonas Sakalauskas yra dainininkas, kompozitorius, dirigentas ir muzikinių-teatrinių renginių iniciatorius bei organizatorius. 2010 metais LMTA baigė dainavimo magistro studijas pas prof. Virgilijų Noreiką. Dainininkas laimėjo komandinį „Auksinio scenos kryžiaus“ apdovanojimą debiuto nominacijoje už monospektaklį-operą „Izadora“.

Koncerto metu Jonas George’o Gershwino dainų programą atliks „crooning“ dainavimo stiliumi, kurio ištakos slypi itališkos operos tradicijose. „Crooning“ stilius, pasak dainininko, puikiai išreiškia jausmus, leidžia betarpiškai ir tuo pačiu nebanaliai perteikti tai, kas yra labai svarbu ir asmeniška. Crooning atradėjai jungė du dainavimo stilius: klasikinį ir džiazinį.

„Klausytis George’o Gershwino kūrybos yra visiškai nenuobodu, jo muzika įtraukia, užburia. Šio Niujorke, Brukline, augusio kompozitoriaus muzikinės fantazijos žavi savo lyrika, įvairiausiais ritmais ir estradine atmosfera“, – žavėjosi koncerto sumanytojas J.Sakalauskas.

Jonui scenoje talkins Lietuvos jaunieji styginio kvarteto talentai – Agnė Doveikaitė-Rubinė (smuikas), Dovilė Juozapaitienė (smuikas), Jurgis Juozapaitis (altas) ir Danielis Rubinas (kontrabosas).

Koncertas „Neužmirštamas Geršvinas“ gegužės 24 d., 19 val., Piano. Lt salėje – nuotaikinga valanda su populiariomis amerikiečių kompozitoriaus George’o Gershwino melodijomis iš kino filmų, miuziklų, operų su atlikėjais, kurie laisvai interpretuoja, naujai pažvelgia į styginių kvarteto sudėtį bei pasiduoda interaktyvioms bendravimo formoms su pačiais žiūrovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai