Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 20

Kongresų rūmuose – romantiškas kamerinis koncertas „Išsvajotasis Paryžius“

Lapkričio 23 d., šeštadienį, 18 val., Kongresų rūmuose – LVSO kamerinis koncertas „Išsvajotasis Paryžius“. Vakaro programoje skambės Franciso Poulenco kūriniai, taip pat išgirsime naują lietuvių kompozitorės Nailios Galiamovos opusą sopranui, obojui, fagotui ir fortepijonui „Išsvajotasis Paryžius“.
Ansamblis „Ventis nova“
Ansamblis „Ventis nova“ / LVSO nuotr.

F. Poulenco dainas „Meilės keliai“ išgirsime inkrustuotas N. Galiamovos opusu. F. Poulenco kūrinys „skambės su inspiracijomis apie Paryžių, kuri myliu AŠ – ir tai yra ne gatvės ir pastatai, o žmonės, kurie gyveno šiame mieste, mylėjo, ieškojo, kūrė“, – sako N. Galiamova.

„Išsvajotasis Paryžius“ („Les rêves parisiens“) – tai pojūčiai, asociacijos, kurios atsiranda skambant F. Poulenco dainai „Les chemins de l’amour“.

„Mano Paryžius – tai svajonė, gyvuojanti ant pojūčių ir atsiminimų ribos, ką galima pajusti tik kaip alsavimą ar spindulio prisilietimą. Tai kažkas, ką galima pasakyti tik šnabždesiu, pamatyti tik šešėlyje ar atspindyje. Klausydama šios muzikos, prisiminiau penkis labai man svarbius paryžiečius – Serge’ą Diaghilevą, Camille Claudel, Pablo Picasso, Paulį Eluard’ą ir Coco Chanel. Penkių inspiracijų – penkių dalių pavadinimai siejami su jų kūriniais ir vardais, bet gimsta skambant Poulencui ir be jo mano kūrinys neįsivaizduojamas, kaip neįsivaizduojamas variacijų ciklas pasirinktai temai be pačios temos. Mano ciklą jungia meilės kelio tema bei Poulenco dainos intonacijos“, – apie kūrinį pasakoja autorė.

Neseniai į ansamblį „Ventis nova“ susibūrę atlikėjai Justė Gelgotaitė (obojus), Andrius Puplauskis (fagotas) ir Eglė Andrejevaitė (fortepijonas) bei vakaro viešnia – sopranas Viktorija Miškūnaitė pateiks klausytojams visą spektrą F.Poulenco kamerinės muzikos.

Koncerto programa – unikali, laisvas orkestro muzikantų ir kompozitorės sumanymas jau vadinamas LVSO Kamerinių vakarų nostalgiška kulminacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento