Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 11

„Krokuvos dienos Vilniuje“: Šv.Kotrynos bažnyčioje – mišraus choro „Mariański“ koncertas

Birželio 17 d., sekmadienį, 18 val. Vilniaus Šv. Kotrynos bažnyčioje svečiuosis mišrus choras „Mariański“ iš Krokuvos.
„Mariański“ koncertas
„Mariański“ koncertas / Choro "Jauna muzika" nuotr.

Tai gražus kaimyniškų santykių pratęsimas – šių metų gegužės viduryje Krokuvoje vykusiame „Muziejų nakties“ renginių sūkury Vilniaus miesto savivaldybės choras „Jauna muzika“ su dirigentu Vaclovu Augustinu Lenkijos publikai pristatė pluoštą Baltijos šalių kompozitorių kūrinių. Šį kartą Vilniaus miesto gyventojai ir svečiai galės pirmą kartą išgirsti chorą „Mariański“ ir pasiklausyti sakralinės šių ir praeitų šimtmečių kompozitorių kūrybos.

„Mariański“ chorą įkūrė kunigas Józefas Orszulikas ketvirtame dešimtmetyje. 1950 m. kolektyvo veiklą atnaujino kunigas Florianas Pieczara, o nuo 1968 m. choro dirigentas ir meno vadovas yra dr. Janas Rybarski. Kolektyvas daugiausia specializuojasi sakralinės muzikos srityje, bet jo repertuare taip pat yra įvairi skirtingų epochų klasikinė muzika: viduramžių, renesanso, baroko, taip pat šiuolaikinių kompozitorių. Nuolat koncertuojantis tiek savo, tiek užsienio šalyse, šis choras gali pasigirti ne tik įvairiomis premijomis bei diplomais, bet ir koncertiniu pasirodymu popiežiaus Jono Pauliaus II akivaizdoje jo piligriminių kelionių į Lenkiją metu, Šv.Petro aikštėje Romoje.

2009 m. viešėdamas Vengrijoje, choras dalyvavo pagrindinėse Šventosiose Mišiose Šv.Stepono – Vengrijos globėjo – garbei. 2011 m. kolektyvas koncertavo Berlyne, Koblence, Paryžiuje, Lione ir Romoje.

Sekmadienį „Mariański“ dainininkai kvies pasiklausyti ne tik klasika tapusių Johanno Sebastiano Bacho, Andrew Lloydo Weberio kūrinių, bet ir susipažinti su lenkų kompozitorių Juliuszo Łuciuko, Andrzejaus Koszewskio, Józefo Świderio, Mareko Jasińskio ir kitų muzika.

Koncertas nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai