Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 03

Laisvojo džiazo sūkurys Rūdninkų knygyne: tarptautinio Manvydo Pratkelio kvarteto koncertas

Ketvirtadienį, rugpjūčio 6 d., 19 val., Rūdninkų knygynas kviečia pasinerti į laisvojo džiazo gelmes kartu su tarptautiniu Manvydo Pratkelio kvartetu.
Tarptautinio Manvydo Pratkelio kvarteto koncertas
Tarptautinio Manvydo Pratkelio kvarteto koncertas
Temos: 2 Knygynas Džiazas

Kvartetą sudaro M. Pratkelis ir jo trys suburti muzikantai, studijuojantys džiazą Nyderlanduose: klavišiniais varijuos Vytautas Straižys, jau grojęs daugiau nei dvidešimtyje koncertų su Lietuvos nacionaliniu kameriniu orkestru, o 2007 m. laimėjęs tarptautinį prestižinį pianistų konkursą „Jazz Improvisation 2007“, mušamaisiais – muzikos mylėtojams jau puikiai atpažįstamas Augustas Baronas bei svečias iš Ekvadoro – Giovanni Bermudezas, meistriškai valdantis kontrabosą.

Olandijoje gyvenantis saksofonininkas Manvydas Pratkelis į tėvynę dažnai grįžta pasidalinti tuo, ką atrado užsienyje ir kas jį įkvepia. Manvydas 2010 m. kartu su duetu „Dauleau“ laimėjo „Vilnius Jazz Young Power“ konkursą, su Karališkosios Hagos konservatorijos bigbendu koncertavo prestižiniame „North Sea Jazz“ festivalyje Roterdame 2014-aisiais, o šiuo metu aktyviai koncertuoja su savo trio „Big Little Emotions Trio“, kuris susibūrė 2012 m., Olandijoje. Menininkas yra įsigilinęs į džiazo tradicijas ir puikiai orientuojasi šiuolaikinio džiazo tendencijose, geba improvizuoti įvairiuose muzikiniuose stiliuose ir taip kuria savitą, universalų skambesį. 

Rūdninkų knygynas siūlo nepraleisti retos progos išgirsti šių muzikantų laisvojo džiazo improvizacijas Lietuvoje grojant specialiai jums, jaukioje kamerinėje erdvėje! Avangardinių muzikos garsų sūkurys, neabejojame, privers jus į džiazą pasižiūrėti kitu kampu!

Registracija į koncertą – būtina! Lauksime jūsų skambučių (+370 5) 2610266 arba laiškų info@rudninkuknygynas.lt. Bilieto kaina – 11,99 €.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento