Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 22

Lietuvoje dainuosiančiai Julijai Novikovai pagyrų negaili ir Placido Domingo

Lietuvoje šį rudenį bus neeilinė proga išgirsti ypatingą viešnią – atvyksta pasaulinio garso sopranas Julija Novikova. Įspūdingame koncerte „Julija Novikova: operų brangakmeniai“ ji pasirodys kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu meno vadovo ir vyr. dirigento G.Rinkevičiaus.
Julija Novikova
Julija Novikova / Organizatorių nuotr.

„Julija yra švytinti žvaigždė – puikus sopranas spindinčiu balsu. Dirbti su ja yra tikras malonumas, nes ji dar būdama jauna dainuoja ir vaidina taip, kaip kiti solistai po daugelio metų patirties“, – taip apie talentingąją rusų operos solistę Juliją Novikovą kalba pasaulinio garso tenoras Placido Domingo, kuris kartu su ja yra atlikęs pagrindinį vaidmenį televiziniame G.Verdi operos „Rigoletas“ pastatyme, rašoma Lietuvos valstybinio simfoninio okestro pranešime žiniasklaidai.

Viliuosi, jog žmonės, besiklausydami operos, per patiriamas emocijas ir grožį galės suprasti save geriau.

„Pasaulyje, kuriame viskas sukasi taip greitai, tam, kad nepasimestume, labai svarbu kartais sustoti, įsiklausyti ir pažvelgti į savo vidų. Aš tikiu, kad muzika padeda tai padaryti. Ir viliuosi, jog žmonės, besiklausydami operos, per patiriamas emocijas ir grožį galės suprasti save geriau“, – sako J.Novikova.

Lapkričio 23 d. Kauno valstybinėje filharmonijoje ir lapkričio 24 d. Vilniaus kongresų rūmuose vyksiančiuose koncertuose solistė atliks žymiausias arijas iš G.Donizetti, G.Verdi, Ch.Gounodo, J.Massenet ir G.Puccini operų.

Operos gurmanams skirtus vakarus Lietuvos valstybiniam simfoniniam orkestrui diriguos jo įkūrėjas, meno vadovas ir vyr. dirigentas, Nacionalinės premijos laureatas maestro G.Rinkevičius.

Po studijų N.Rimskio-Korsakovo konservatorijoje gimtajame Sankt Peterburge J.Novikova greitai įsitvirtino pasaulyje kaip vienas iš geriausių savo kartos sopranų. Būdama vos 23-ejų solistė debiutavo Sankt Peterburgo Marinskio teatre, o vėliau – ir Paryžiaus Eliziejaus laukų teatre, Niujorko „Carnegie Hall“ koncertų salėje, Londono karališkojoje operoje ir kt. 2012 m. ji tapo kviestine soliste tradiciniame iškilmingame Vienos filharmonijos kalėdiniame koncerte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento