Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 24

Lietuvoje koncertuos vengrų talentas – pianistas Kissas Péteras

Kišas Peteras (Kiss Péter, Vengrija) gimė 1986 metais Salgotarjane. Skambinti fortepijonu pradėjo devynerių gimtojo miesto Gyula Vaczi muzikos mokykloje. Nuo 2001-ųjų jis studijavo Budapešto Bela Bartoko muzikos konservatorijoje (Erzsebet Belak kl.), o 2005–2010 metais – F. Listo muzikos akademijoje (prof. Balazs Szokolay ir Attila Nemethy kl.), šiuo metu yra šios aukštosios mokyklos doktorantas. Pianistas dalyvavo meistriškumo kursuose, kuriuos vedė Livia Rev, Malcolm Bilson, Giorgy Kurtag, Kirill Gerstein ir daugelis kitų žinomų muzikos pedagogų.
Pianistas Kissas Péteras
Pianistas Kissas Péteras / Piano.lt nuotr.
Temos: 1 Talentai

K. Peteras yra pelnęs apdovanojimus respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose, iš kurių svarbesni Vengrijos nacionalinio radijo (III premija ir specialusis prizas, 2009), tarptautinis pianistų Barletoje, Italijoje (I premija ir specialusis prizas, 2006), X tarptautinis pianistų Bekescsaboje (III premija, 2003), respublikinis pianistų Nyiregyhaza (II premija, 2001) ir Balassagyarmat (award for exellence, 2000), tarptautinis pianistų Kosice (Slovakija, specialusis prizas, be kitų, 1999, 2001).

Jaunas muzikas jau surengė koncertinius turus keliose Europos šalyse ir Jungtinėse Amerikos Valstijose. Kaip kamerinės muzikos atlikėjas dalyvavo muzikos festivaliuose ir vasaros meistriškumo kursuose. 2007 m. su klarnetininku Csaba Klenyan įrašė savo pirmąją kompaktinę plokštelę, kurią išleido „Hungaroton Records“.

K. Peteras domisi šiuolaikine muzika, yra dalyvavęs rengiant kelių kūrinių pasaulinių ir nacionalinių premjerų radijo įrašus. Jis yra „Trio Inception“ ir „Ludium Ensemble“, kuriam vadovauja Gábor Csalog, daugiausia dėmesio skiriantis György Kurtág kūrybai, narys. 2011 metais K. Peteras pelnė „Fisher Annie“ atlikėjo stipendiją ir „Artisjus Prize“ apdovanojimą už sėkmingą veiklą šiuolaikinės muzikos srityje.

Balandžio 30 d. dviejų dalių rečitalio programoje skambės F. Liszto, B. Bartóko, C. Debussy fortepijoniniai kūriniai. Renginio iniciatoriai ir partneriai – Lietuvos Liszto asociacija (prezidentė prof. Mūza Rubackytė, direktorius Eugenijus Janutėnas) ir Vengrijos ambasada.

Programa:

Ferenc Liszt Baladė Nr. 2, b-moll

Ferenc Liszt Koncertinis etiudas Nr. 3 (Atodūsis)

Ferenc Liszt Fantazija-sonata „Perskaičius Dantę“

Béla Bartók Improvizacijos vengrų liaudies dainų temomis, op.20

Claude Debussy 3 preliudai, I knyga (Paskendusi Katedra, Pėdos sniege, Menestreliai)

Claude Debussy Džiaugsmo sala

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?