Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 16

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje – nemokamas garsaus austrų smuikininko koncertas

Penktadienį, lapkričio 16 d., 18 val. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Kongresų rūmų Kamerinėje salėje koncertuos legendinio Zalcburgo menų universiteto „Mozarteum“ profesorius, smuikininkas Paulas Roczekas. Kartu su pianiste Irma Kliauzaite, LMTA absolvente Inga Gylyte (smuikas) bei LMTA studentėmis Ieva Sruogyte (altas) bei Igne Pikalavičiūte (violončele) garsus smuikininkas atliks Wolfgango Amadeus Mozarto bei Johanno Brahmso kūrinius. Koncertas dovanojamas muzikos mylėtojams nemokamai!
Paulas Roczekas
Paulas Roczekas / Lietuvos muzikos ir teatro akademijos nuotr.
Temos: 1 Akademija

P. Roczekas gimė 1947-aisiais Vienoje, dar neturėdamas dvidešimties metų, jau tapo Vienos filharmonijos orkestro nariu. Laimėjęs keletą tarptautinių konkursų, jis susitelkė į kamerinę muziką. Jau tris dešimtmečius P. Roczekas yra Pirmasis Austrų styginio kvarteto ir Weberno styginio trio smuikas.

Nuo 1969-ųjų P. Roczekas yra „Mozarteum“ universiteto smuiko profesorius. Daugybė jo studentų tapo garsių orkestrų koncertmeisteriais, solistais, kameriniais muzikantais, muzikos pedagogais. Ne kartą jis buvo vykdantysis „Mozarteum“ rektorius, 1990-2002 vadovavo Tarptautinei „Mozarteum“ vasaros akademijai.  

Pastaraisiais metais P. Roczekas yra Menuhino akademijos (Šveicarija), Nacionalinės Australijos konservatorijos, Kinijos konservatorijos, „Mozarteum“ vasaros akademijos ir Vienos muzikos universiteto vizituojantis profesorius. Jis veda meistriškumo pamokas Maskvos, Briuselio, Milano, Manheimo, Vemaro, Miuncheno, Prahos, Talino, Vilniaus, Londono, Paryžiaus, Tokijaus, įvairių JAV miestų universitetuose ir akademijose. Būdamas Austrijos nacionalinio jaunimo konkurso „Musik der Jugend“ prezidentas, garsus smuikininkas vykdo jaunosios austrų muzikantų kartos ugdymo misiją. P. Roczekas taip pat yra daugybės tarptautinių smuikininkų konkursų žiuri narys.

Kartu su violončelininkais Juliusu Bergeriu ir Anre Emelianoffu bei daugybe kitų bendraminčių P. Roczekas aktyviai koncertuoja viso pasaulio koncertų salėse.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje P. Roczekas vedė meistriškumo kursus Kamerinio ansamblio ir Styginių instrumentų katedrų studentams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai