Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 12

Maestro Gintaras Rinkevičius: „Laukiame žvaigždžių iš viso pasaulio“

Pasibaigus šventiniam renginių maratonui, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras kviečia į naują koncertų sezono pusmetį, vėl džiuginsiantį klausytojus netikėtomis programomis, garsiais atlikėjais ir, žinoma, aukščiausiu meistriškumu. Šį pusmetį Orkestro gerbėjų laukia net 17 įspūdingų koncertų.
Gintaras Rinkevičius
Gintaras Rinkevičius / D.Matvejevo nuotr.

Naująjį koncertų sezono pusmetį Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pradės jau sausio pabaigoje iškilmingu kasmetiniu Orkestro gimtadienio koncertu, į kurį specialiai iš Didžiosios Britanijos atvyks jaunoji operos žvaigždė mecosopranas Justina Gringytė, šiuo metu dainuojanti Londono karališkajame operos teatre. Tai reta proga Lietuvoje išvysti pasaulio koncertų salėse laukiamą atlikėją, kuri pernai Tarptautiniuose operos apdovanojimuose, vykusiuose Londono „Savoy“ teatre, buvo karūnuota prestižiniu Geriausios jaunosios solistės apdovanojimu.

Šalia J.Gringytės Orkestro gimtadienio koncerte pasirodys ir charizmatiškasis baritonas Kostas Smoriginas – vienas iš daugiausiai dainuojančių bosų-baritonų pasaulyje, kuriam plojo net legendinė Milano „La Scala“ teatro salė.

Koncertuose skambės pasaulinės žvaigždės

Orkestro meno vadovas ir vyr. dirigentas maestro Gintaras Rinkevičius tikina, jog įspūdingi aukščiausio lygio muzikos atlikėjų pasirodymai su Orkestro gimtadienio koncertu tik prasidės.

„Šį pusmetį savo koncertuose laukiame žvaigždžių iš viso pasaulio“, – pasakoja maestro.

Vasario pabaigoje klausytojus džiugins į Lietuvą atvykstanti fortepijono žvaigždė Katia Skanavi. Pirmąjį koncertą su orkestru atlikusi vos 12-os, graikiškų ir rusiškų šaknų turinti pianistė dabar jau yra padariusi svaiginančią tarptautinę karjerą. K.Skanavi muzikos kritikų apibūdinama kaip pasižyminti išskirtinai rafinuota muzikine kalba, garsėjanti savo gyvu ir jautriu atlikimu bei turtinga ir ryškia skambesio palete.

Įspūdingas akcentas, laukiantis simfoninės muzikos gerbėjų jau šį pavasarį – Baltijos šalių orkestrų festivalis. Trijuose koncertuose savo meistriškumu žavės Estijos, Latvijos nacionaliniai ir Lietuvos valstybinis simfoniniai orkestrai kartu su įžymiais solistais. Estijos nacionaliniam simfoniniam orkestrui diriguos pasaulinę šlovę pelnęs maestro Neeme Järvi, per savo gyvenimą dirigavęs daugiau nei 150 orkestrų visame pasaulyje, tarp jų ir didžiausiems JAV, Vokietijos, Didžiosios Britanijos simfoniniams orkestrams.

Latvijos koncerte pasirodys žymi latvių smuikininkė Eva Bindere, koncertavusi su tokiais atlikėjais kaip pasaulinio garso violončelistas Yo-Yo Ma. Trečiajame koncerte kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru pasirodys savo meistriškumu ir giliomis kūrinių interpretacijomis viso pasaulio publiką stebinantis fortepijono virtuozas Alexander Palei, Lietuvoje besilankantis jau ne pirmą kartą.

Nenusileis ir lietuviai

Tarp gausių užsienio muzikos žvaigždžių šį pusmetį galėsime išgirsti ir geriausių Lietuvos klasikinės muzikos artistų. Jau vasario pradžioje Orkestras kvies išgirsti didingų šiaurietiškų J. Sibelijaus kūrinių, lydimų daugelio tarptautinių konkursų laureatės Dalios Kuznecovaitės smuiko garsais.

Bundant pavasariui, smuiko ir violončelės šedevrų klausytis kvies visų mylimas charizmatiškasis smuiko virtuozas, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro koncertmeisteris ir pirmasis smuikas Zbigniev Levicki kartu su talentinguoju violončelistu Povilu Jacunsku.

Ne ką mažiau savo klausytojus stebins ir kiti Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro artistai. Jie turės ką pasiūlyti net ir džiazo bei bliuzo gerbėjams – baigiantis žiemai lauks išskirtinis Orkestro artistų grupės „Green Bridge Band“ pasirodymas su geriausiomis visų laikų džiazo, bliuzo ir rokenrolo klasikos melodijomis. Tuo tarpu pavasarį kvies jau tradicija tapęs Orkestro artistų koncertas bei jaukus, kamerinis smuiko, fagoto ir fortepijono trio pasirodymas.

Sezoną užbaigs fortepijono meistrų duetu

Sezoną Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras užbaigs tikra dovana muzikos meno mylėtojams – pianistų Petro ir Luko Geniušų simfoniniu koncertu. Kaskart stebina šios muzikų šeimos – tėvo ir sūnaus – tarptautiniai pasiekimai ir meistriškumas. Vos 25-erių sulaukęs L.Geniušas su fortepijono rečitaliais jau yra apkeliavęs visą pasaulį nuo Prancūzijos iki Japonijos.

Vasaros pradžioje Orkestras trumpam persikels į netradicinę koncertų erdvę – Vilniaus paveikslų galerijos kiemelį, kuriame vyks Orkestro Vasaros festivalis. Trijuose festivalio koncertuose Orkestras pakvies pajusti vasaros dvasią su kiek lengvesnio žanro muzika: svaigiomis J.Štrauso melodijomis, klasikinio roko baladėmis ir geriausiais kūriniais iš kino filmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento